🔸
ماهیت پیش رونده شیطان و راهبرد شریعت در مقابل آن
برخی از روحانیون و روشنفکران دینی صورت مطلوب نقش آفرینی حوزه علمیه و علمای اسلام را در زمان حاضر مطابق با شیوه آیت الله بروجردی و مرجعیت فعلی در عراق برمی شمارند و معتقدند حکومت اگر سکولار باشد در این صورت ناکارامدی حکومت اسلامی به پای دین نوشته نخواهد شد و دین محبوبیت خود را حفظ خواهد کرد.
این دیدگاه یک موضع انفعالی در مقابل دستگاه ولایت طاغوت است و به جهات متعدد نمی تواند صحیح باشد زیرا ماهیت شیطان پیش رونده است وقتی شما میگویی من به سکولاریسم قائلم به این معناست که به شیطان میگویی من این ساحتها را به تو واگذار می کنم چون ما بین ولایت الله و ولایت شیطان و طاغوت شق سومی وجود ندارد.
شما اگر بگویی من ساحت حکومت و جامعه را رسما به شیطان میسپارم علاوه بر اینکه خود این فعل خطاست و با آموزه های دین کاملا در تضاد است. شیطان به دایره ای که به او اعطا کرده ای بسنده نخواهد کرد. شیطان درون هم همینگونه است. اگر انسان در مقابل وسوسه حرام کوتاه بیاید و قدری از حرام را به شیطان درون تقدیم کند او به این مقدار راضی نخواهد شد. قدری نگاه به نامحرم، قدری بردن از مال مردم، قدری ظلم به دیگران و... قطعا در آن مقدار اندک باقی نخواهد ماند.
تازه اگر بخواهیم دیدگاه فوق را در درون انسان پیاده کنیم به این معناست که مرکز فرماندهی وجود خودمان را به ابلیس واگذار کرده ایم نه گوشه ای از حریم وجود مان را. زیرا ولایت جایگاه فرماندهی جامعه است.
وقتی شما قدرت را فروگذار کردی عنان قدرت دست شما نیست که تعیین کنی کجا برود و کجا نرود لذا هیچ ضمانتی وجود ندارد که رضاخان یا صدام یا دیکتاتور دیگری بر شما حاکم نشود که اجازه زیست اولیه اسلام را هم ندهد. جریان معاویه به جریان یزید ختم میشود. مخالفت همراه با نفاق به مخالفت بدون نفاق ختم میشود همان که یزید به سراحت گفت: "لعبت هاشم بالملک فلا خبر جاء و لا وحی نزل"
لذا استراتژی دین پیشرونده است نه پس رونده. آموزه های متعدد دین دلیل بر این مدعاست.
جعل ولایت امر و نفی سبیل و نفی طاغوت و هجرت و جهاد دفاعی و جهاد ابتدایی و اصل دعوت و انواع امر به معروف و نهی از منکر و حدود جزایی اسلام و «اعدوا ما استطعتم من قوه» و «لیظهره علی الدین کله» و «قاتلوهم حتی لاتکون فتنة و یکون الدین کله لله» و حرمت عقب نشینی در جهاد «یا ایها الذین آمنوا الذین کفروا زحفا فلاتولوهم الادبار» و تجمعات قدرت ساز دینی جماعت و جمعه و صلاه عیدین و حج و برائت از مشرکین و نهی از رابطه ولایی با کفار و کلیه آموزه های وحدت ساز و...
همه و همه نشاندهنده استراتژی پیشرونده دین است که اگر جز این بود شیطان بی شک غالب میشد چون راهبرد او پیشرونده است (فبعزتک لأغوینهم اجمعین) و همان عبادت و دینداری فردی را هم جلوگیری میکرد.
«ولولا دفع الله الناس بعضهم ببعض لهدمت صوامع و بیع و صلوات و مساجد یذکر فیها اسم الله کثیرا»
معلوم است در مقابل جریان تکوینی تجاوزگر شیطان برنامه تشریعی پیش رونده لازم است و الا هدف خلقت محقق نخواهد شد.
این مسأله نیز حائز اهمیت است که قائلان این دیدگاه، که دغدغه دینداری مردم را مطرح میکنند چطور میخواهند در مقابل تمدن بزرگ غرب که با همه امکاناتش راهبرد ضدیت با اسلام را در پیش گرفته است به وسیله یک حوزه علمیه محدود تحت سلطه طاغوت مقابله کنند و موازنه برقرار کنند و دینداری مردم را حفظ کنند؟!
و شاید از این باب بود که امام (ره) در جریان انقلاب بارها فریاد زدند که «اسلام در خطر است» زیرا جریان انحطاط دینی با وجود هجمه همه جانبه غرب معلوم نبود چه عاقبتی می یافت.
دیدگاه اکتفا به حوزه فردی و واگذار کردن حکومت به سکولارها اشکالات متعدد دیگری دارد که متعرض آن نیستم و مساله از یک زاویه مورد واکاوی قرار گرفته است.
@hekmatvahokumat