♦️ وزارت ارتباطات کجای جنگ همه جانبهی اخیر قرار گرفته است؟
🔸 آیا عیسی زارع دارد اشتباه تاریخی آذری جهرمی را تکرار میکند؟
🔸 چند نکته که لازم است یک بار در فضای کنونی آن را مرور کرده و از آن عبرت بگیریم...
#شبنامه
۱۴۰۱/۹/۱۵
🔺 در آشوبهای سالهای قبل، یک بار وزارت ارتباطات دولت روحانی وادار به مسدود سازی تلگرام شد.
بعد از آن ماجرا اتفاقی که رخ داد فراخوانهای زنجیره وارِ کانالهای انقلابی و حامی ایران بود که یک به یک با فعالیت در تلگرام خداحافظی کرده و فعالیت در بسترهای داخلی را انتخاب کردند.
تا اینجای کار همه چیز درست به نظر میرسید اما نکته زمانی سوال برانگیز میشود که بفهمیم چند سال از آن تصمیم گذشته، تمام کانالها در تلگرام فعال هستند، بخشی از کانالهای انقلابی وادار شدند برگردند و عملا این جریان حامی ایران بود که در آن ایام (که اتفاقاً حضورش در تلگرام ضروری به نظر میرسید) از آن حذف شد، تا این عرصه به طور کلی در اختیار جریان ناهمسو بماند.
🔺 در ماجرای اخیر این اتفاق مهم به شکل کمی متفاوت تری در حال رخ دادن است.
حالا فعالیت در واتساپ و اینستاگرام با نوع مدیریتی که وزارت ارتباطات در پیش گرفته (احتمالا با پیش فرض گسیل مخاطب از بستر خارجی به داخلی) با محدودیتهایی رو به رو شده است.
تا اینجای کار در این مرحله همه چیز درست به نظر میرسد، به جز یک نکته ی خیلی مهم و آن هم کسب و کارهایی ست که متأثر از این تصمیم با حاشیههایی رو به رو شدهاند.
وزارت ارتباطات در پاسخ به چنین وضعیتی گفته که برخی پیامرسانهای داخلی از ایتا و سروش تا روبیکا و بله میتوانند جایگزینهای خوبی برای مدل خارجی آن باشند.
🔺 فارغ از اینکه این ادعاها چقدر مبتنی بر واقعیت باشد باید به یک نکته توجه کرد:
در حال حاضر ایتا و برخی دیگر از پیام رسانهای داخلی دارند به یک اردوگاه برای بچههای انقلابی و حامی ایران و هر کسی که فیلتر شکن ندارد (یا ترجیح میدهد استفاده نکند) تبدیل شده، آن هم در حالی که بخش اعظمی از جامعه در اینستاگرام حضور فعال دارند.
تعداد جمعیت این بخش از جامعه که در بستر خارجی حضور دارد چقدر است؟
من به اطلاعات دقیق دسترسی ندارم و احتمالا وزارت ارتباطات و ارگانهای مشابه میتوانند پاسخ دقیقتری به آن بدهند اما در خصوص اینستاگرام چیزی که تا اینجای کار میتوان فهمید به این شرح است:
1️⃣ آنهایی که کسب و کاری داشتند تا حدود زیادی با مشکل رو به رو شدهاند.
2️⃣ لایک و حذف فالور عمده صفحات انقلابی و حامی ایران با مشکلاتی جدی رو به رو شده چون عمده مخاطبین آنها دسترسی خود به این بسترها را از دست دادهاند.
3️⃣ بازدید و لایک دیگر صفحات (از سلبریتیها تا براندازها) به حالت عادی خود بازگشته بطوری که به نظر میرسد که مخاطبین آنها و بخشی از جامعه امکان بازگشت خود به اینستاگرام را پیدا کرده اند.
🔺 این شبیه به همان رخدادی ست که یک بار جریان انقلابی و حامی ایران در دولت روحانی درباره تلگرام تجربه اش کرده است.
در واقع جریان انقلابی و حامی ایران از دو بستر جدا شده، در یک اردوگاه داخلی خودش برای خودش روشنگری میکند و خوشحال هم هست که دارد برای خودش بصیرت افزایی میکند اما صدایش به بخشی از جامعه که این روزها در اینستاگرام فعال است نمیرسد.
.
🔺 به چند نکته اینجا باید فکر کرد:
1️⃣ هدف از محدود سازی اینستگرام چه بوده است؟ مدیریت آشوب و جداسازی مخاطب ایرانی از بستر آشوب زا؟
2️⃣ آیا در حال حاضر عموم جامعه (جز جریان انقلابی و حامی ایران) توان دسترسی خود به این بسترها را بازیابی نکرده است؟
3️⃣ آیا قرار است اینستاگرام برای جریان انقلابی و حامی ایران و آن بخش از جامعه که به دلیل عدم دسترسی به فیلتر شکنِ خوب از آن جا ماندهاند غیر قابل استفاده بماند اما پرویز پرستویی ۵ ساله از تهران بتواند همچنان در آن جولان بدهد و استفاده کند؟
4️⃣ آیا همان طور که دسترسی جریان انقلابی و حامی ایران و خیلیهای دیگر نسبت به اینستاگرام با اختلال رو به رو شده قرار نیست این اتفاق برای سلبریتیها هم بیفتد؟
یا همه باید به این فضا دسترسی داشته باشند یا هیچکس!!
🔺 در حال حاضر آنهایی که میخواهند به آتش بدمند دسترسی دارند اما دیگران دسترسیشان با مشکل رو به رو شده ...
آیا این شیوه ی مدیریت بحران (که تا همینجای کار به آن نقد هایی وجود دارد) نیاز به بازنگری ، مرور اقدامات و ایجاد تغییراتی در ادامه روند دارد یا نه؟
کسب و کارهای بخشی از جامعه به طور کامل متاثر از این فضا تحت شعاع قرار گرفته است.
آیا در حال حاضر فعالیت صفحات دعوت کننده به آشوب خشن و سلبریتی ها مختل شده ؟ یا این فقط بخشی از جامعه ی حامی ایران و آن بخش که فیلتر شکن خوب ندارد است که دور شده؟
لازم و ضروری است یک بار این موارد مورد توجه و بررسی قرار بگیرد...
#آقای_تحلیلگر
#جنگ_احزاب
#شبنامه
@mrtahlilgar1