📌 مرز تخریب و روشنگری
✍
بابک شکورزاده
🔹عرصه انتخابات، جولانگاه انتقادات، روشنگریها، تخریبها، اهانتها و مسائل مثبت و منفی دیگری از این قبیل است.
🔹کسانی که درگیر فضای انتخاباتی میشوند سعی میکنند که به نوبه خودشان حرکتی در این راستا داشته باشند.
🔹بازار تحلیل و تبادل نظرات داغ میشود. نفس این تحلیلها چیز خوبی است و میتواند راهگشا باشد.
🔹در این میان، بعضیعامدانه وارد فضای تخریبی میشوند. برخی دیگر فکر میکنند که مشغول روشنگری هستند و به همین بهانه ناخواسته مسیر تخریب را پی میگیرند. برخی هم به دور از حواشی مذموم، حقیقتا روشنگری میکنند.
🔹اینکه اگر تفکرات و منش فلان نامزد با عقاید بنده سازگار نیست و هر گونه تهمت و تمسخری را بر او روا بدارم، نه انسانی است و نه شرعی!
باید دقت کنیم که تخریب را با روشنگری اشتباه نگیریم!
🔹انگ زدن به دیگران و برداشتهای شخصی و سلیقگی از اقوال و اعمال آنها روشنگری نیست؛ همان تهمت و تخریب است. اینکه مثلا بستگان فلان نامزد دارای فساد اقتصادی است یا انحراف سیاسی و... دارد دلیل نمیشود که آبروی نامزد انتخاباتی را ببریم و او را تخریب کنیم. سعی کنیم برخورد منطقی، منصفانه و اخلاقمدارانه در این موضوعات داشته باشیم.
🔹روشنگری زمانی مصداق صحیح پیدا میکند که مثلا انحراف مؤثری در امور مرتبط با حوزه کاری آن نامزد سراغ داشته باشیم، آن هم علنی بوده باشد، برداشت شخصی و تحلیل ظنی هم نباشد و واقعا انحراف باشد؛ آن موقع است که بیان این انحراف و شناساندن ماهیت آن شخص به دیگران را میتوان روشنگری نامید که خودش مصداق نهی از منکر هم خواهد بود. اینجاست که شخص آگاه، اگر فساد و بدعتی را(با شرایط مذکور) از کسی میداند، چه بسا وظیفه دارد که دیگران را نیز مطلع کند.
#انتخابات
#تخریب
#روشنگری
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN