🌱
رسانه روی اعصاب فرزندان
اولین گام برای کسب سواد رسانه موضوع آموزش است، هم والدین و هم فرزندان هر دو استفاده از فضای مجازی نیازمند آموزش هستند.
آموزش والدین و همچنین فرزندان میتواند از طریق شبکهها و فضاهای آموزشی (مدارس، دانشگاه، و... ) و همچنین از طریق خود رسانهها (روزنامهها، تلویزیون فضای مجازی و ...) صورت پذیرد.
در حال حاضر کودکان و نوجوانان ما بیشتر وقت خود را در فضای مجازی صرف میکنند، علاوه بر این برخی از این کودکان و نوجوانان والدین شاغل دارند و در خانه تنها هستند و همین تنهایی باعث می شود که بیشتر سراغ فضای مجازی بروند.
استفادهی بیش از حد از فضای مجازی، روی سیستم اعصاب و روان بچهها تبعاتی دارد و باعث ایجاد اختلالات روانی مثل بیقراری، زودرنجی، پرخاشگری و حواس پرتی میشود. البته این فضا نیاز به کنترل و نظارت مستمر دارد.
یکی از فوائد سواد رسانه این است که مخاطبین رسانه نسبت به محتوایی که توسط رسانه ارائه میشود، حساس میشوند، و محتوای دریافتی را به خوبی نقد میکنند، چنانکه خداوند در قرآن میفرماید: اگر برای شما خبری را آوردند، راجع به آن جستجو کنید و خبر را انتشار ندهید تا از صحت صدق و کذب آن باخبر شوید. (حجرات۶) بنابراین کسانی که به سواد رسانه مجهز میشوند پیامهای دریافتی را بخوبی مورد تحقیق و بررسی قرار میدهند. و فریب هر پیامی را نمیخورند، و به دام هر تفکری نمیافتند.
مهمترین عامل آسیبهای فضای مجازی ضعف مدیریتی است، این فضای پر از خطر، به دلیل عدم برنامه ریزی صحیح از سوی مدیران و مسئولان و نساختن محتوای صحیح برای فرزندان مشکلاتی را در پی دارد، در وضعیت حاضر نیاز به بسیج عمومی از سوی دستگاههای اجرایی مثل وزارت علوم، وزارت ارتباطات، وزارت ارشاد و آموزش و پرورش هستیم، تا با برنامه ریزی صحیح، آسیبهای فضای مجازی را کاهش دهیم.
حال انتخاب با ما است که با دیدی باز و آگاهی کامل از فضای رسانه استفاده ببریم، یا اینکه بدون سواد رسانه دچار انحراف و مشکلات عدیدهی آن شویم.
✍ مهری یزدانپناه
#رسانه
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN