بسمهتعالی
پژوهشهای دفتر تبلیغات اسلامی آیندهنگرانه باشد
برشهایی از متن:
پژوهشگاه [علوم و فرهنگ اسلامی] از یک سو در ذیل دفتر تبلیغات قرار دارد که از این طریق متصل به حوزه میشود و از طریق دیگر نیز جایگاهی در نظام دانشگاهی داشته و از آموزش عالی مجوز دارد. لذا هویت حوزوی و دانشگاهی دارد. [همچنین،] از طریقی دفتر تبلیغات اسلامی، ذیل دفتر مقام معظم رهبری قرار دارد؛ یعنی ریاست دفتر تبلیغات اسلامی و اعضای هیئتامنا را رهبر انقلاب تعیین میکنند و این یک ویژگی منحصربهفرد برای این پژوهشگاه است.
وقتی دفتر تبلیغات و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی زیرمجموعهٔ دو نهاد علمی اصلی کشور یعنی حوزه و دانشگاه قرار میگیرد و از هر دو سو رسمیت مییابد، به معنای این است که کانال رسمی ارتباطهای معرفتی و علمی حوزه و دانشگاه است. یکی از مسیرهای رسمیتیافتهای است که گفتوگوی این دو نهاد را برای حل مسائل و مشکلات و برای ایجاد همافزاییها و تأمین نیاز این دو نهاد مهم کشور دارد؛ یعنی باید پژوهشها و فعالیتهای آن در این سطح باشد؛ اما وقتی که در ذیل دفتر رهبری قرار میگیرد و ارتباط مستقیم با رهبری پیدا میکند، سطح فعالیتهای پژوهشی در عالیترین سطح راهبردی باید قرار گیرد.
البته این کار لوازمی هم برای خودش دارد و قرار گرفتن در سطح پژوهشگاه راهبردی و اقدام برای فعال شدن این امور، یک چالاکی متناسب با خود را طلب میکند. چون در مقاطع مختلف، مسائل تأثیرگذار و تعیینکنندهٔ مهمی به وجود میآید. همچنین، در سطح مسائل حوزوی و دانشگاهی و قلمرو فرهنگ عمومی نیز که بعضاً بحرانزاست، باید توجه لازم صورت گیرد که این بحرانها مدیریت بحران مربوط به خود را طلب میکند.
نتیجه این میشود که اگر شناسایی نیازها و یا پژوهشهای مربوط به این حوزه صورت گیرد، بخش قابل توجهی از پژوهشهای دفتر باید آیندهپژوهانه و آیندهنگرانه باشد و به شناسایی نیازهای موجود بپردازد که در محدوده مسئولیتهای این مجموعه قرار میگیرد؛ یعنی دفتر باید از یک سو سر برافرازد و فضای حوزه و دانشگاه و توانمندیها را رصد کند و از یک سو نیازهای پژوهشی موجود را در قلمرو و سطح راهبردی شناسایی کند و این خود یک حوزه پژوهشی اختصاصی و بنیادی است.
۲۹آذر۱۳۹۹
اختتامیهٔ نمایشگاه پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات اسلامی
متن کامل:
https://iqna.ir/00GXUt
#متن
@hparsania