💢بررسی فقهی ارز دیجیتال؛ استفتائاتی از مراجع
✍️عباس کنتراتی
🔻به نظر میرسد پول تنها کالایی است که صرفاً ارزش مبادلهای محض دارد و مالیت، منشأ و پشتوانه آن اعتباری و بر مبنای قراردادی است؛ این تحلیل قابل تعمیم در همه اشکال پول در ادوار مختلف است؛ ذات پول چیزی جز اعتبار نیست.
در پولهای کنونی مالِ با ارزشِ معین به واسطه اعتبار قانونگذار بهعنوان واسطه مبادله تعیین میشود و نهایتاً با انتشار خارجی و با گردش در اقتصاد واقعی و نسبی که با تولید ملّی پیدا میکند ارزش ثانویه و متغیر آن پدیدار میگردد. در پولهای کنونی اعتبار توسط قانون است و پشتوانه ارزش آن به ظرفیت تولید ملی و… وابسته است.
بر این اساس نظریه خلق پولهای مجازی و ارزهای دیجیتال قابل توجیه است؛ اما نقدها و اشکالاتی که حول آن وجود دارد از بین نمیروند و کماکان این اشکالات پابرجا هستند و این اشکالات سبب بسیاری از مفاسد دیگری چون «مشکلات امنیتی»، «تهدید اقتصادی واقعی اسلامی» و «عدم وجود پشتوانه» میشود.
📌نگارنده بهصورت اختصاصی درباره خرید و فروش و دیگر معاملات با ارزهای دیجیتال از مراجع تقلید در قم و نجف و برخی مجامع اهل سنت و علمای زیدیه استفتائاتی انجام داده است که در اختیار مخاطبان «شبکه اجتهاد» قرار میگیرد.
👈در «شبکه اجتهاد» بخوانید:
https://b2n.ir/m97961
🆔
@ijtihad