کریدور شمال-جنوب: فرصتهای بلااستفاده
دکتر مسعود پُلمِه، دبیرکل انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران، همایش بینالمللی آستاراخان، ۱۴۰۲۰۸۰۴
- کریدور شمال جنوب فقط برای ارتباط روسیه، ایران و هند نیست. بنادر جنوبی ایران ۲۲۰ میلیون تن ظرفیت دارد که ۴۰ درصد این ظرفیت آماده اجرا در کریدور شمال-جنوب است.
- در بنادر شمالی، ۳۰ میلیون تن ظرفیت داریم که ۸۰ درصد آن هنوز خالی مانده است؛ در سال ۲۰۲۲ روسیه بالغ بر ۸۴۰ میلیون تن کالا از طریق دریا حمل کرده است!
- چرا تنها یک درصد از ۸۴۰ میلیون تن از طریق خزر حمل شده است. ما برای فعالیت در کریدور شمال جنوب هیچگونه استراتژی نداریم.
- نیاز به معامله برد برد داریم. اگر بنا باشد شرایط به همین شکل باشد و همه فقط منفعت خود را ببیند توسعه کریدور شمال جنوب اتفاق نمیافتد.
- یک کشتی ۳۰ روز رفت و برگشتش بین ایران و روسیه طول میکشد. با مدیریت مناسب میتوانیم آن را به ۲.۵ سرویس در ماه افزایش دهیم.
- اعلام آمادگی میکنیم برای تاسیس یک شرکت مشترک بین ایران، روسیه و هندوستان علیرغم اینکه اعتقاد داریم همه زیرساختها در ایران وجود دارد اما آمادگی سرمایه گذاری دیگری را هم داریم.
- برخی از کاهش هزینه حمل از طریق کانال سوئز صحبت میکنند. چرا باید گردش یک کانتینر به سمت روسیه تا کانتینر خالی برگردد ۶۵ روز طول بکشد؟ طبیعی است که مالک کانتینر برایش صرف نکند که در مسیر سوئز فعالیت کند و ضرورت دارد هرچه زودتر کانتینر با بار برگردد.
#کریدور_شمال_جنوب
#حملونقل_و_لجستیک
کانال "شبکه یکپارچه فرآوری و ترابری" در ایتا و تلگرام:
eitaa.com/inpt1404
t.me/inpt1404