♨️ خوابی که در آلماتی تعبیر شد
* پس از فتح موصل از دست داعش، وبسایت آمریکایی گلوبال ریسرچ سکیوریتی در یادداشتی این سئوال را مطرح کرد که با از دست رفتن موصل که به مراتب بزرگتر و مهمتر از پایگاه داعش در رقه ی سوریه بود، نیروهای این گروه تکفیری به کجا خواهند رفت؟!
🔹این نشریه امنیتی آمریکایی در آن زمان ۷ سناریو برای بقای داعش پیشنهاد داد: رقه سوریه ، بندر سرت لیبی ، نیجریه، وزیرستان پاکستان و افغانستان ، آسیای میانه ، بازگشت به اروپا ، نفوذ به کشورهای خاورمیانه.
🔸اما نکته ی جالب اینکه بیش از ۶ سال قبل، این پایگاه آمریکایی نوشته بود که "کوچ داعش به آسیای میانه، سودمندترین انتخاب داعش برای غرب خواهد بود. در این حالت نهتنها فاصله این گروه با غرب بیشتر میشود، بلکه روسیه را این بار در نزدیکی مرزهای خود، رو در رو با داعش خواهند دید."
🔹اگر خبرهایی که گاه و بیگاه از وجود نیروهای تکفیری در قزاقستان می شنویم را با چاشنی تحلیل همراه کنیم هدف بازیگر اصلی این بازی(آمریکا) چند مسئله می تواند باشد:
✅ اهداف کوتاه مدت:
1⃣ مشغول سازی روسیه در چند جبهه متفاوت.
2⃣ کاستن فشار از اوکراین بعنوان متحد آمریکا و غرب.
3⃣ امتیاز گیری از روسیه و چین در پرونده های فیمابین مانند مسئله هسته ای.
✅ اهداف بلند مدت:
⬅️ اگر به موقعیت ژئوپولیتیک قزاقستان نگاه کنیم متوجه می شویم که این کشور بین دو ابر قدرت جهانی و رقیب راهبردی آمریکاییها قرار دارد. لذا آمریکاییها تلاش میکنند تا دو رقیب راهبردی خود را با یک پدیده جدید امنیتی داعش وار مواجه کنند.
👌نمی دانم ولی شاید پوتین به دعوت #سردار_دلها در سوریه جنگید تا این روزها را نبیند.
✍ یعقوب ربیعی
✅ بصیرت
#نکات_تحلیلی
#نکات_راهبردی