بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
إِنَّمَا التَّوْبَةُ عَلَى اللَّهِ لِلَّذِينَ يَعْمَلُونَ السُّوءَ بِجَهَالَةٍ ثُمَّ يَتُوبُونَ مِنْ قَرِيبٍ فَأُولَٰئِكَ يَتُوبُ اللَّهُ عَلَيْهِمْ ۗ وَكَانَ اللَّهُ عَلِيمًا حَكِيمًا
(النساء - ۱۷)
🔰ترجمه :
جز اين نيست كه توبه از آن كسانى است كه به نادانى مرتكب كارى زشت مىشوند و زود توبه مىكنند خدای متعال توبه اينان را مىپذيرد و خدای متعال دانا و حكيم است.
🔰تفسير :
١ - خدای سبحان تنها وقتی توبه گنه كار را میپذيرد كه گنهكاری او ناشی از استكبار بر خدای یکتا و باعث دروغين شدن توبه و فقدان تذلل عبودی نبوده باشد در امر توبه آن قدر امروز و فردا نكند كه فرصت از دست برود.
٢ - توبه همه توبهكاران قبول است مگر دو نفر يكی توبه گنه كاری كه در توبه كردن امروز و فردا میكند تا لحظه مرگش فرا رسد و دوم توبه كافر بعد از مردنش و ليكن بعضی از مفسرين نوشته اند منظور از جمله ثُمَّ يَتُوبُونَ مِنْ قَرِيبٍ اين است كه توبه بلافاصله بعد از گناه و يا با فاصله اندكی كه باز به نظر عرف متصل شمرده شود واقع گردد.
٣ - هيچ گناهی جز از جهل ناشی نمیشود چون گناه خود را به خطر انداختن و با عذابی اليم بازی كردن است كه جز از جاهل سر نمیزند.
٤ - پذيرفتن توبه واقعى از حقوقى است كه خداوندعزوجل براى مردم بر عهده خودش قرار داده است البته كه سرعت در توبه كليد قبولى آن است.
٥ - توبه بايد واقعى باشد اگر تظاهر به توبه كنيم خدای متعال حقيقت را مىداند.
✅ خدایا : توفیق توبه و ترک گناه به ما عنایت فرما.
التماس دعا