موانع پیش روی کشاورزان و راهکارهایی برای تسهیل زراعت-بخش نخست
🔰 بازاریابی محصولات مهمترین چالش بخش کشـاورزی
👤
#گالیا_توانگر
🔸دزفول در بخش شمالی خوزستان واقع است و در خاک آن بیشتر سبزی و صیفی برگی و غدهای کشت میشود. شوری خاکش نسبت به خاک جنوب خوزستان کمتر بوده و از لحاظ آب به دلیل همجواری با رودهایی مثل کرخه، دز و کارون از سمت شوشتر نباید در ظاهر امر مشکلی داشته باشد.
🔸سجاد بخشی یک صیفیکار و گندمکار در حوالی ایستگاه قطار «سبز آب» است. وی به گزارشگر کیهان میگوید: «زمینهای کشاورزی این منطقه بیشتر هیئتی هستند. هیئتی یعنی اینکه متعلق به دولتاند و سند ۹۹ساله دارد.»
🔸از «بخشی» میپرسم برای سیراب کردن هر هکتار زمین زیر کشت چقدر میپردازید؟ وی پاسخ میدهد: «بستگی به نوع محصول دارد. برای هر هکتار چغندر هشت میلیون تومان، برای هر هکتار گندم یک میلیون و ششصد هزار تومان، برای هر هکتار کاهو پنج میلیون تومان و...»
🔸به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفیآباد دزفول، کارگاه آموزشی ترویجی مدیریت زراعی گندم و کنترل بیماریهای محصولات با محوریت عملیات داشت مزارع گندم در قالب یاوران تولید با هدف بررسی مسائل و مشکلات کشاورزان در مزارع گندم مرکز جهاد کشاورزی آزادی شهرستان اندیمشک برگزار شد.
🔸در این دوره، محققان و اعضای هیئتعلمی مرکز تحقیقات کشاورزی صفیآباد دزفول توصیههای کاربردی درباره ارقام جدید گندم، تراکم و تاریخ کاشت، ضرورت انجام آزمون خاک و تغذیه متعادل عناصر ماکرو و میکرو در مراحل رشد، نکاتی در خصوص روشهای کاشت، انتخاب و کالیبراسیون سمپاشها، کنترل علفهای هرز، بیماریها و آفات گندم و نکات اساسی در خصوص آبیاری ارائه کردند. این برنامه که با اعلام قبلی و با استقبال کشاورزان روبهرو شده بود با مشارکت بهرهبرداران بهصورت تبادلنظر و پرسش و پاسخ ادامه و پایان یافت.
#گزارش_روز
https://kayhan.ir/fa/news/284547
@kayhan_online