❌✅ بایدها و نبایدهای تربیت دختران در اسلام
پرونده
#دختر_تمدن_ساز
🎙
#والدین و مجموعههای تربیتی چگونه میتوانند
#دختران را بهگونهای
#پرورش دهند که آمادهی ایفای نقش تمدنسازی شوند؟ در همین زمینه «ریحانه» گفتوگویی انجام داده است با حجتالاسلاموالمسلمین محمدرضا زیبایینژاد، رئیس مرکز تحقیقات
#زن و
#خانواده دربارهی بایدها و نبایدهای الگوی تربیت دختران در اسلام که بخشهایی از آن را در ادامه میخوانیم:
🔹تفاوتهایی که میتواند باعث درک متقابل از همدیگر بشود، باعث جذابیت دو جنس به همدیگر بشود، چون از آن تصویری ندارند تبدیل میشود به عامل تخاصمشان.
#دختر از پسر توقع زنانه دارد، میگویند مردها چقدر بیعاطفه و بیاحساسند. نمیدانند که مرد شخصیتش با زن فرق میکند. مردها هم شروع به تحقیرکردن زنها میکنند که چقدر زنها پای تلفن زیاد صحبت میکنند. خب نمیدانند که آن حرف زدن بخشی از آن حس نشاطی است که زن بایست به آن دست پیدا کند.
🔸 اگر دختر شما کرامت نفسش مورد توجه قرار نگیرد، عزیز داشته نشود، موقعی که بزرگ شد نمیتواند فرزندانش را عزیز بدارد. کسی که تحقیر شد، تحقیر میکند و بیادب میشود، شوهرش و بچهاش را تحویل نمیگیرد، مشکل اجتماعی در ارتباطاتش پیدا میکند. لذا از این جهات دختر یک ویژگیهایی پیدا میکند که هم مادر، هم پدر هم اطرافیان همه بایستی به این خاص بودگیهای دخترانه توجه کنند.
🔹 دختر باید بتواند به سه چیز خوب برسد:
۱. فهم درستی از زنانگی داشته باشد، بداند زنانگی فرقش با مردانگی چیست.
۲. از زن بودن خودش لذت ببرد، احساس تعلق به جنس خودش بکند. از زن بودن خودش بدش نیاید.
۳- بداند یک زن چگونه رفتار میکند. یک زن خوب، یک زنی که استانداردهای تربیتیاش بالاست چگونه مهارتهای خوب دختری کردن و خوب زنانگی کردن را بلد باشد.
🔸 تنبیه را گذاشتند تا شما به یک هدف تربیتی برسید، آن شخص آن کار زشت را انجام ندهد. اگر قرار باشد که من تنبیه بکنم و آن کار زشت را انجام بدهد، بیشتر هم انجام بدهد، خب این چه تنبیهی است؟ بیعقلی است تنبیه نیست. تنبیه از سر عصبیت نباشد، از سر تأدیب باشد. خیلی وقتها تنبیههای ما تنبیه از سر عجز است، نمیدانیم چطور بچهمان را تربیت کنیم از تنبیه استفاده میکنیم.
🔹 یک اراده واحد بایست در خانواده حاکم باشد و خداوند نپسندیده که غیر از مرد فرد دیگری باشد. پدر باید نفوذ کلمه داشته باشد. پدر حق ندارد به مادر بگوید بچه سرپرستیاش با تو، من کار دارم نمیرسم خداحافظ. پدر میتواند برخی از اختیارات را واگذار کند ولی خودش بایستی نظارت کند.
مطالعه متن کامل 🔻
https://farsi.khamenei.ir/others-dialog?id=46190
❣
@Khamenei_Reyhaneh