▪️
روایت سکولار از حکمرانی انقلابی
🔻روایت تاریخ انقلاب اسلامی، چالشها و راهکارها
➖ چالش نظری؛ سکولار بودن علم تاریخ
▫️با فقدان کنکاشهای علمی در انقلاب اسلامی، فضایی آشفته در میان مؤسسات مختلف تاریخنگاری ایجاد شده که علیرغم همۀ تلاشها، هنوز یک تاریخ مدوّن، دائرۀالمعارف یا منبعی جامع دربارۀ انقلاب اسلامی نگاشته نشده و زمینه برای انواع تحریف و روایتهای ناروا مهیا است.
▫️مهندسیِ علم تاریخ به شکلی بوده که نسبت به پذیرش واقعۀ انقلاب اسلامی، بهعنوان یک واقعۀ تاریخی و اساساً از پذیرش نقش دین در تحولات اجتماعی معاصر کملطفی صورت میگیرد.
➖ چالش رسانهای؛ انفعال در جنگ رسانهای
▫️روایت تاریخ در رسانههای جمعی، علاوه بر گسترش کَژیهای متأثّر از فقدان پژوهشهای مفید، دچار آفتهای دیگری از قبیل رویکرد حزبی و سیاسی نسبت به تاریخ، حضور شوم ارتشهای سایبری دشمن و انتشار مطالب بدون اسناد و منابع شده است.
▫️در حوزۀ رسانههای مکتوب، مانند نشریات عمومی و ژورنال، تقریباً هیچ نشریهای متعهد به روایت درست از تاریخ انقلاب نیست.
▫️نشریاتی مانند آگاهی نو، سیاستنامه، نسیم بیداری، اندیشۀ پویا و مهرنامه، همگی نگاهی حزبی و پروژهای به تاریخ داشته و در آنها از مبارزات مستضعفین علیه مستکبرین و نقش اصلاحی امام خمینی(ره) در تاریخ بشریت، مطلبی یافت نمیشود.
▫️در فضای تولیدات تلویزیونی و مستندسازی، روایت تاریخ کمی مساعدتر بوده و به طور خاص در حوزۀ مستندسازی، دست برتر از آنِ جبهۀ انقلاب است؛ هرچند تولیدات این جبهه دچار ضعف در انتشار هستند. در بین سایتهای اینترنتی نیز، وضعیت روایت تاریخ با دست برتر جریانات تحریفگرِ تاریخ مواجه است.
📝 حسن محمدی، پژوهشگر تاریخ
➕
خرید نسخه چاپی و الکترونیکی شماره دوم خردورزی
📎 مطالعه خلاصه یادداشت در سایت خردورزی
(کلیک کنید)
📍مجله خردورزی:
@kheradvarzi_com