✅ 1400با کدام برنامه، با کدام تیم؟
🔻تصور کنید قرار است مسابقه دو سرعت 400 متر به دو برابر این مسافت و مسیر مسابقه نیز نه میدان، بلکه مسیر پرسنگلاخ و ناهموار برگزیده شود. با چنین تغییراتی، بسیار محتمل است که به غیر از تعدادی اندک، افراد دیگر از این مسابقه سخت انصراف دهند. چون یقین دارند این مسیر پرمخاطره را به نقطه پایان نمیرسانند؛ اما ماجرای انتخابات در ایران چیز دیگری است؛ هر میزان که اهمیت و چالشهای اقتصادی و سیاسی کشور بیشتر آشکارتر میشود، بر تعداد داوطلبانی که متقاضی انتخابات دشوار 1400 هستند، مدام افزوده میشود. دراینباره نکات زیر حائز اهمیت است:
🔹1- شرایط پیشروی کشور اینگونه نیست که افرادی با توهم و توجیهات گوناگون بخواهند پای در انتخابات 1400 بگذارند؛ اقتضای مسیر 1400، وسع و توانایی است و خداوند کسانی که وسع و توانایی ندارند را برای هیچ امری مکلف نکرده و نمیکند. 2- شاخص اصلی برای سنجش وسع و توانایی نیز ضرورتاً آمادگیهای فردی نیست- که آن هم مهم است- بلکه موضوع اساسیتر، داشتن برنامه مدون و قابل دفاع و نیز تیم مشخص برای اداره کشور و غلبه بر چالشهای اقتصادی است. 3- تجربه گذشته و روحیات برخی افراد داوطلب نشان میدهد که انصراف آنها از این مسیر ممکن نیست، پس باید کار دیگری کرد. 4- اقدام پیشنهادی در این زمینه آن است که جریان رسانهای و بخشهای مختلف مردمی و بهویژه نخبگان و خواص جامعه بهطور فراگیر عرصه را بر افراد متوهم در صحنه انتخابات از همین حالا تنگ کنند. هر فردی- جدای از گرایش سیاسی و جناحی که دارد- بهمحض آنکه از اراده خود برای ورود به مصاف 1400 سخنی گفت، باید بلافاصله با این سؤال مواجه شود که با کدام برنامه عملیاتی مشخص و تیم همراه قرار است وارد این عرصه شود و مشکلات را مرتفع نماید؟ 5- پاسخ این سؤال هم از جنس ارائه توضیحات تئوریک و کلی نیست. او باید در عمل آمادگی و توانایی خود را برای عموم ارائه دهد. چه معنی دارد فردی که قرار است کمتر از 10 ماه دیگر و در شرایطی دشوار از حیث اقتصادی و سیاسی، خود را در معرض انتخاب مردم قرار دهد، فاقد هرگونه برنامه مدون، عملیاتی و قابل دفاع باشد و اصولاً نداند که تیم اقتصادی، فرهنگی و سیاسیاش چه کسانی هستند؟
نکته نهایی: هر فرد و هر رسانهای که به آینده ایران دل بسته است و فردای کشور برایش اهمیت دارد، باید پیش از اینکه افراد متوهم و فاقد برنامه و تیم، پای در عرصه انتخابات بگذارند و حتی کار به تأیید مراجع قانونی برسد، اجازه ندهند آنها خود را در معرض تبلیغات و فضای رسانهای قرار دهند. این نکته مهم باید بهمنزله یک مطالبه فراگیر و اقدامی سرنوشتساز نگریسته شود.
(نویسنده: عزیز غضنفری)