🔴بیعت مشکوک با امامعلی علیهالسلام
#فتنه_یهود
✍بخش دوم
🔹کسی که از سال 20 هجری (سال فتح مصر) در کنار عمروعاص و جزء مقرّبان وی بود، بعد از خلافت امیرالمؤمنین (ع) برای بیعت با آن حضرت به کوفه آمد. چنانکه ابنسعد و دیگران نقل کردهاند،
حضرت چندین بار بیعت وی را نپذیرفته و به شهادت خویش اشاره نمودند:
🔸🔸علی بن ابیطالب مردم را به بیعت فراخواند، ابن ملجم به حضور ایشان رسید، اما آن حضرت بیعت او را نپذیرفت، ابن ملجم دوباره آمد، اما باز حضرت نپذیرفت، برای بار سوم آمد تا اینکه بالاخره آن حضرت بیعتش را پذیرفت. سپس فرمود:
چه چیزی شقیترین آنها را نگه داشت؟ به خدایی که جانم در دست اوست، همانا این [محاسنم] به آن [خون سرم] رنگین خواهد شد.
🔹برخی وی را جزء شیعیان امام علی و جزء حاضران در صفین دانستهاند؛ ولی در کتب تاریخی معتبر از حضور وی در صفین سخن صریح به میان نیامده و فقط وی را از خوارج معرفی کردهاند. ورود ابن ملجم به کوفه و پیوستن وی به امام علی (ع)، درست در همان زمانی که ارباب وی (عمروعاص) از مصر به شام رفته و با معاویه متحد شده است، جای تأمل دارد.
🔸️چنانچه ذکر شد،
ابن ملجم جزء مقرّبان عمرو عاص و مورد عنایت بزرگان حزب نفاق بوده است؛ لذا حرکت او از مصر به کوفه قبل از صفین، امری عادی نبوده، بلکه – باتوجه به پیشینه و کارهای بعدی او – میتوان گفت وی برای یاری عمرو عاص و معاویه در لشکر امام علی (ع) حضور داشته است.
🔹️چنانکه منافقانی همچون اشعث بن قیس و همکاران او نیز در لشکر آن حضرت بودند. فرق اشعث با ابن ملجم در این است که اشعث فردی شناختهشده است، ولی ابن ملجم تا قبل از قتل امیرمؤمنان (ع)، شخصیتی مجهول بوده است و پنهان بودن برای منافقان و جاسوسان یک رویهی عادی است.
🔹️🔸لذا کسانی که ابن ملجم را جزء شیعیان حضرت شمردهاند دچار اشتباهاند.
اگر حضور ابن ملجم در لشکر حضرت ثابت شود، این بهمعنای شیعه بودن نیست، بلکه ممکن است بهعنوان جاسوس دشمن نیز باشد. پیشینهی زندگی ابن ملجم و کارهای بعدی وی (مانند قتل حضرت) بیشتر با جاسوسی او در لشکر حضرت سازگاری دارد، نه با شیعه بودن.
✍ادامه دارد...
@Nahjolbalaghe2