aqayi_tahdir_joz-19_119575.mp3
4.02M
تلاوت جزء نوزدهم قرآن کریم
@Nahjolbalaghe2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
⚫️بوی سجاده خونین کسی می آید
🏴 اهتزاز پرچم «فزت و رب الکعبه» در حرم امیرالمومنین حضرت علی علیه السلام
▪️با فرا رسیدن ایام ضربت خوردن و شهادت امیرالمؤمنین حضرت علی علیه السلام پرچمهای حزن و اندوه در حرم مطهر علوی نصب شد.
@Nahjolbalaghe2
🔴 دو رکعت نماز بسیار مهم در شبهای قدر حتما بخونید ثواب عجیب غریبی داره
#امیرالمومنین
#ماه_رمضان
#امام_زمان
@Nahjolbalaghe2
🔴نقش یهود در شهادت امام علی علیهالسلام
#فتنه_یهود
✍بخش اول
🔹همچنان که در همهی فسادها و فتنهها از زمان رسول خدا (ص) یهود نقش داشته است، در قتل خلیفهی بر حق رسول خدا (ص)، یعنی حضرت امیرالمؤمنین امام علی (ع)، نیز یهود و عامل آن یعنی بنیامیه نقش اساسی را ایفا کردهاند.
🔸️🔸طبق برخی از نقلها و قراین تاریخی، مشخص میشود که ابنملجم که خود یهودیالاصل است، بهتنهایی تصمیم به قتل امام علی (ع) نگرفته و این کار را بهتنهایی انجام نداده است؛ بلکه وی مجری توطئهی معاویه و عمرو عاص بوده است. در اینجا به برخی از شواهد و قراینی که بر این مطلب دلالت دارند اشاره میشود.
↩️پیشینهی تاریخی ابنملجم
🔹طبق نوشتهی ابنسعد، عبدالرحمان بن ملجم از قبیلهی مراد بود که با بنیجبله از قبیلهی کنده (قبیلهی اشعث بن قیس) همپیمان بودند. برخی گفتهاند وی زمان جاهلیت را درک کرده بود و در زمان عمر مسلمان شد. در فتح مصر شرکت کرد و در مصر ساکن شد.
🔸زمانی که عمرو بن عاص از سوی خلیفه دوم والی مصر بود، وی در نامهای به عمروعاص تأکید کرد که از اراضی حکومتی، زمینی وسیع را در را در نزدیکی مسجد به ابن ملجم اختصاص داده و وی را بهعنوان معلم قرآن و فقه در مصر قرار دهد. عمروعاص ابن ملجم را جزء مقرّبان خود قرار داد.
🔹️ابن ملجم در مصر دارای مسجدی بود و همیشه با اشراف مصر درمیآمیخت. برخی نیز گفتهاند ابنملجم از عبّاد و زهّاد مصر بوده و قرآن را از معاذ بن جبل یاد گرفته است.
🔸از این گزارشات استفاده میشود که ابن ملجم با سران حزب نفاق ارتباط داشته و همچنان که کعبالاحبار و زید بن ثابت یهودی بهعنوان مفسّر و فقیه مطرح میشدند، ابن ملجم نیز در مصر بهعنوان مفسّر و معلم قرآن و فقیه معرفی شد.
🔹️از طرف دیگر، عنایات خلیفه دوم به وی قابل توجه است. ابن ملجم از اراضی حکومتی و عنایات وی و عمرو بن العاص برخوردار بود و با اشراف مصر نشست و برخاست داشت؛ اما در عین حال از زهّاد و عبّاد معرفی شده است. بهنظر میرسد عبادت و زهد ابن ملجم استنباط ذهنی برخی از نویسندگان باشد؛ بدینگونه که وقتی دیدهاند وی از خوارج است و غالب خوارج اهل عبادت و زهد بودهاند، لذا وی را نیز به این صفت متّصف کردهاند. وگرنه گزارشات دیگر از اشرافیگری و ثروت ابن ملجم خبر میدهند، آنهم ثروت وابسته به حکومت عمروعاص.
✍ادامه دارد...
@Nahjolbalaghe2
🔴بیعت مشکوک با امامعلی علیهالسلام
#فتنه_یهود
✍بخش دوم
🔹کسی که از سال 20 هجری (سال فتح مصر) در کنار عمروعاص و جزء مقرّبان وی بود، بعد از خلافت امیرالمؤمنین (ع) برای بیعت با آن حضرت به کوفه آمد. چنانکه ابنسعد و دیگران نقل کردهاند، حضرت چندین بار بیعت وی را نپذیرفته و به شهادت خویش اشاره نمودند:
🔸🔸علی بن ابیطالب مردم را به بیعت فراخواند، ابن ملجم به حضور ایشان رسید، اما آن حضرت بیعت او را نپذیرفت، ابن ملجم دوباره آمد، اما باز حضرت نپذیرفت، برای بار سوم آمد تا اینکه بالاخره آن حضرت بیعتش را پذیرفت. سپس فرمود: چه چیزی شقیترین آنها را نگه داشت؟ به خدایی که جانم در دست اوست، همانا این [محاسنم] به آن [خون سرم] رنگین خواهد شد.
🔹برخی وی را جزء شیعیان امام علی و جزء حاضران در صفین دانستهاند؛ ولی در کتب تاریخی معتبر از حضور وی در صفین سخن صریح به میان نیامده و فقط وی را از خوارج معرفی کردهاند. ورود ابن ملجم به کوفه و پیوستن وی به امام علی (ع)، درست در همان زمانی که ارباب وی (عمروعاص) از مصر به شام رفته و با معاویه متحد شده است، جای تأمل دارد.
🔸️چنانچه ذکر شد، ابن ملجم جزء مقرّبان عمرو عاص و مورد عنایت بزرگان حزب نفاق بوده است؛ لذا حرکت او از مصر به کوفه قبل از صفین، امری عادی نبوده، بلکه – باتوجه به پیشینه و کارهای بعدی او – میتوان گفت وی برای یاری عمرو عاص و معاویه در لشکر امام علی (ع) حضور داشته است.
🔹️چنانکه منافقانی همچون اشعث بن قیس و همکاران او نیز در لشکر آن حضرت بودند. فرق اشعث با ابن ملجم در این است که اشعث فردی شناختهشده است، ولی ابن ملجم تا قبل از قتل امیرمؤمنان (ع)، شخصیتی مجهول بوده است و پنهان بودن برای منافقان و جاسوسان یک رویهی عادی است.
🔹️🔸لذا کسانی که ابن ملجم را جزء شیعیان حضرت شمردهاند دچار اشتباهاند. اگر حضور ابن ملجم در لشکر حضرت ثابت شود، این بهمعنای شیعه بودن نیست، بلکه ممکن است بهعنوان جاسوس دشمن نیز باشد. پیشینهی زندگی ابن ملجم و کارهای بعدی وی (مانند قتل حضرت) بیشتر با جاسوسی او در لشکر حضرت سازگاری دارد، نه با شیعه بودن.
✍ادامه دارد...
@Nahjolbalaghe2
🔴نقش معاویه و عمروعاص در قتل امام علی
#فتنه_یهود
✍بخش سوم
🔹🔸بعد از فتنهی خوارج، که جمعشان پراکنده شد و اکثرشان به قتل رسیدند، عدهای از آنها نجات یافتند؛ برخی به کوفه برگشتند و برخی به دیگر مناطق رفتند. در جریان قتل امیرمؤمنان، اکثر تواریخ قصّهای را ذکر نمودهاند که طبری آن را نقل کرده و خلاصهی آن چنین است:
🔸موسى بن عثمان بن عبدالرحمن المسروقی از عبدالرحمن الحرانی و او از اسماعیل بن راشد نقل میکند: سه نفر از خوارج در مکّه اجتماع کردند و با هم در مورد امر مردم و خوارج سخن گفتند. آنها تصمیم گرفتند حضرت علی، معاویه و عمروعاص را در یک شب به قتل برسانند، تا مردم راحت شوند. لذا ابن ملجم مرادی گفت من علی را به قتل میرسانم، برک بن عبدالله گفت من معاویه را به قتل میرسانم و عمرو بن بکر گفت من عمروعاص را به قتل میرسانم. آنها با هم عهد بستند تا در یک شب هر سه را به قتل برسانند.
🔹️ابن ملجم به کوفه آمد و در کوفه این امر را از بقیه پنهان میکرد. در این مدت وی با زنی به نام قطام آشنا شد و شیفتهی وی گردید. قطام مهریّهی خود را سه هزار [درهم] و یک برده و کنیز و قتل امیرالمؤمنین (ع) قرار داد. وی به ابن ملجم گفت برای قتل علی (ع) به تو دو نفر نیروی کمکی خواهم داد؛ لذا وردان و شبیب را با ابن ملجم آشنا کرد و آنها با هم تصمیم گرفتند که حضرت علی (ع) را در شب جمعه به قتل برسانند. در پی این توطئه، ضربهی ابن ملجم به سر مبارک امیرالمؤمنین خورد و بر اثر آن به شهادت رسید.
🔸️این مطلب در کتابهای تاریخی با اختلاف تعابیر و کم و زیادهایی نقل شده است که برای روشن شدن ارتباط معاویه و ابن ملجم لازم است بررسی شود. در رابطه با این مطلب، نکات زیر قابل دقت است.
✍ادامه دارد...
@Nahjolbalaghe2
5.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙استاد شهید مرتضی مطهری
🔴 شدت اشتیاق و انتظار امیرالمؤمنین علی(ع) برای شهادت
✅ دوش وقت سحر از غصه نجاتم دادند/ اندر آن ظلمت شب آب حیاتم دادند.
@Nahjolbalaghe2
✨﴾﷽﴿✨
✅ برنامه روزانه کانال :
✅🌷شنبه، سهشنبه و پنج شنبه شرح 🦋خطبه ها
✅🌹یکشنبه، دوشنبه وچهارشنبه شرح 🌴حکمتها
✅☫روزانهتفسیر قرآن☫
✅🌷شرح متنی و صوتی نامه ها بطور کامل در کانال بارگذاری شده و شرح آخرین نامه جهت سهولت در دسترسی، در اینجا آورده شده و بقیه نامه ها به هم پیوست میباشد⬇️
لینک شرح نامه ۷۹ ( آخرین نامه): https://eitaa.com/Nahjolbalaghe2/24783
✅🍃حکمتها، نامه ها و خطبه های نهجالبلاغه ترجمه محمد دشتی به طور کامل قبلا در کانال بار گذاری شده و لینکهای دسترسی به مطالب در کانال سنجاق شده اند
@Nahjolbalaghe2
.
«أعوذ بِاللَّهِ مِنَ الشَّیطَانِ الرَّجِیمِ»
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
وَقَالُوا يَا أَيُّهَا الَّذِي نُزِّلَ عَلَيْهِ الذِّكْرُ إِنَّكَ لَمَجْنُونٌ
و (کافران) گفتند: «اى کسى که «ذکر» [= قرآن ]بر تو نازل شده، تو به یقین دیوانه اى!
(حجر/۶)
*
لَّوْ مَا تَأْتِينَا بِالْمَلَائِكَةِ إِن كُنتَ مِنَ الصَّادِقِينَ
اگر راست مى گویى،چرا فرشتگان را نزد ما نمى آورى؟!»
(حجر/۷)
*
مَا نُنَزِّلُ الْمَلَائِكَةَ إِلَّا بِالْحَقِّ وَمَا كَانُوا إِذًا مُّنظَرِينَ
(آنان
بدانند) ما فرشتگان را، جز بحق، نازل نمى کنیم. و آنگاه که نازل شوند، دیگر به آنان مهلت داده نمى شود (. و در صورت انکار، به عذاب الهى نابود مى گردند)!
(حجر/۸)
@Nahjolbalaghe2
قرآن و نهجالبلاغه 🌸🌸
🔹تفسیر سوره مبارکه حجر آیات(۱ الی ۵)🔹 🔴آرزوهاى بى جا! باز در آغاز این سوره با حروف مقطعه الف، لام
🔹 تفسیر سوره مبارکه حجر آیات (۶الی۸)🔹
🔶تقاضاى نزول فرشتگان
در این آیات، نخست، به موضع گیرى هاى خصمانه کفار در مقابل قرآن و پیامبر(صلى الله علیه وآله) اشاره کرده، مى گوید: آنها گفتند: اى کسى که قرآن بر تو نازل شده به طور قطع دیوانه اى ! (وَ قالُوا یا أَیُّهَا الَّذِی نُزِّلَ عَلَیْهِ الذِّکْرُ إِنَّکَ لَمَجْنُونٌ).
این تعبیر، نهایت گستاخى و جسارت آنها را در برابر پیامبر مجسم مى کند.
از یکسو، تعبیر به یا أَیُّهَا الَّذِی (اى کسى که!...)، از سوى دیگر، تعبیر به نُزِّلَ عَلَیْهِ الذِّکْرُ که به عنوان استهزاء و انکار قرآن، مى گفتند، و از سوى سوم، تأکید آنها بر جنون پیامبر(صلى الله علیه وآله) به وسیله اِنَّ و لام .
آرى، افراد لجوج و بى مایه، هنگامى که: در برابر یک عقل بزرگ و بى مانند قرار گیرند، از نخستین وصله هائى که به او مى چسبانند جنون است، چرا که
مقیاس را عقل کوچک و ناتوان خودشان قرار مى دهند، و هر چه به این مقیاس نگنجد، در نظر آنها بى عقلى و دیوانگى است!.
این گونه افراد، تعصب خاصى روى مسائل موجود محیطشان دارند ـ هر چند گمراهى و ضلالت باشد ـ لذا با هر دعوت تازه اى، به عنوان دعوت غیر عاقلانه مبارزه مى کنند، از نوآوریها وحشت دارند، و سخت به سنتهاى غلط پایبندند.
علاوه بر این، دنیا پرستان که همه چیز را با معیارهاى مادى مى سنجند، اگر با انسانى برخورد کنند، که حاضر است همه منافع مادى خویش، و حتى جان خود را در راه رسیدن به یک هدف معنوى، از دست دهد، باور نمى کنند او عاقل باشد; چرا که عقل در عرف آنها، تهیه اموال بیشتر، همسر زیباتر و زندگى مرفه تر و مقام و منصب ظاهرى بالاتر است!.
کاملاً روشن است: با این تفکر، اگر ببینند کسى در برابر بهترین اموال و زنان و پست ها مى گوید: اگر خورشید آسمان را در یک دست من، و ماه را در دست دیگرم قرار دهید، و به جاى حکومت بر محیط کوچک شما، بر تمام منظومه شمسى حکومت کنم، دست از دعوت خویش بر نخواهم داشت جز این که او را مجنون، خطاب کنند، کار دیگرى نخواهند داشت.
و عجب این که: این نابخردان وصله هائى به رهبران الهى مى چسباندند که گاهى کاملاً با هم ضد و نقیض بود: گاهى، آنها را دیوانه مى خواندند و گاهى ساحر ، با این که: ساحر کسى است که: باید از زیرکى و هوشیارى خاصى برخوردار باشد، و درست در نقطه ضد دیوانه است.
* * *
آنها نه تنها چنین نسبتهاى نابخردانه اى به پیامبر(صلى الله علیه وآله) مى دادند، بلکه براى بهانه جوئى مى گفتند: اگر راست مى گوئى چرا فرشتگان را براى ما نمى آورى ! تا تصدیق گفتار تو کنند و ما ایمان بیاوریم (لَوْ ما تَأْتِینا بِالْمَلائِکَةِ إِنْ کُنْتَ مِنَ الصّادِقِینَ).
* * *
خداوند، به آنها چنین پاسخ مى گوید: ما ملائکه را جز به حق نازل نمى کنیم (ما نُنَزِّلُ الْمَلائِکَةَ إِلاّ بِالْحَقِّ).
و اگر فرشتگان نازل شوند (و حقیقت براى آنها جنبه شهود و حسّى پیدا کند) و بعد، ایمان نیاورند، دیگر به آنها مهلت داده نخواهد شد و با عذاب الهى نابود مى گردند (وَ ما کانُوا إِذاً مُنْظَرِینَ).
در تفسیر جمله ما نُنَزِّلُ الْمَلائِکَةَ إِلاّ بِالْحَقِّ مفسران، بیانات مختلفى دارند:
۱ ـ بعضى گفته اند: منظور این است که: ما نازل کردن فرشتگان را به عنوان اعجاز، تنها براى آشکار شدن حق، انجام خواهیم داد، نه به عنوان بهانه جوئى که ببینند و باز هم ایمان نیاورند.
به تعبیر دیگر، اعجاز، بازیچه نیست که جنبه اقتراحى داشته باشد، بلکه، براى اثبات حق است، و این امر، به قدر کافى براى آنها که خواهان حقند ثابت شده; چرا که، پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله) با در دست داشتن این قرآن و اعجازهاى دیگر، رسالت خود را به ثبوت رسانده است.
۲ ـ منظور از حق ، همان مجازات نهائى دنیوى و بلاى نابود کننده و به تعبیر دیگر، عذاب استیصال است، یعنى اگر فرشتگان نازل شوند، و آنها ایمان نیاورند ـ که با لجاجتى که در آنها هست نخواهند آورد ـ توأم با نابودى آنها خواهد بود.
جمله دوم آیه وَ ما کانُوا إِذاً مُنْظَرِینَ نیز تأکیدى بر همین معنى است، اما بنا به تفسیر اول، مطلب تازه اى را مى گوید.
۳ ـ احتمال دیگر این که حق به معنى مرگ است، یعنى فرشتگان تنها به هنگام مرگ و قبض روح، نازل مى گردند نه زمان دیگر.
ولى، این تفسیر بسیار بعید به نظر مى رسد; چرا که ما در قرآن در داستان ابراهیم و لوط (علیهما السلام) و حتى در مورد مسلمانان در بعضى جنگها، مى خوانیم: فرشتگان بر آنها نازل شدند.
۴ ـ حق به معنى شهود است، یعنى تا در این عالم دنیا است پرده ها جلو چشم او را گرفته، و از دیدن اینگونه حقایق که مربوط به جهان ماوراء ماده است ناتوان است، تنها در جهان دیگر که پرده ها کنار مى رود و عالم شهود است، مى تواند فرشتگان الهى را ببیند.⬇️