💠 برش هایی از کتاب بسیار جنجالی
#اتاقی_که_آنجا_اتفاق_افتاد 11
✳️ طی روزهای بعد، بیسروصدا به منوچین [وزیر خزانهداری آمریکا]، «هیلی » [نماینده وقت آمریکا در سازمان ملل]، «کوتس » [مدیر اطلاعات ملی]، «هسپل » [رئیس سیآیای] و مقامات دیگر، تأکید کردم که همه شواهد نشان از خروج آمریکا از توافق ایران در اوایل ماه می دارد و همه ما باید به فکر پردهبرداری مناسب از این تصمیم و انجام اقدامات تکمیلی در حوزههای مربوط به خودمان باشیم. منوچین اصرار داشت که برای بازگرداندن تحریمها به شش ماه زمان نیاز دارد، که برای من قابلدرک نبود.
چرا نمیشد تحریمهایی را که مجدداً وضع شدهاند، فوراً لازمالاجرا اعلام کرد؛ به استثنای یک مهلت کوتاه، مثلاً سه ماهه، برای آنکه کسبوکارها بتوانند تغییرات لازم را در قراردادهای امضاشدهشان بدهند یا کارهایی از این دست؟ مشکل همیشگی وزارت خزانهداری در دوره وزارت منوچین همین بود.
به نظر میرسید همانقدر که اِعمال مجدد تحریمها برایش مهم است، کاهش تأثیر آنها هم برایش اهمیت دارد. تعجبی ندارد که ایران، کره شمالی و کشورهای دیگر، تا این حد در دور زدن تحریمها مهارت داشتند؛ با این رویکرد منوچین (که اساساً شبیه به رویکرد دوران اوباماست)، زمان زیادی برای آماده شدن داشتند.
🔰 پمپئو در مورد اجرایی کردن بلافاصله تحریمها با من همعقیده بود. ما دو نفر پیروزی کوچکی هم کسب کردیم؛ منوچین مهلت «قطع همکاری» [میان کمپانیهای بینالمللی با ایران] را برای اکثر کالاها و خدمات، از ۱۸۰ روز به ۹۰ روز کاهش داد، به استثنای نفت و بیمه، که منوچین همان ۱۸۰ روز را برای آنها در نظر گرفت. البته با توجه به اینکه مهمترین جنبه اقتصادی تحریمها فروش نفت بود، عقبنشینی منوچین چندان قابلتوجه نبود. به علاوه، این مهلت صرفاً برای قطع همکاریهای کنونی نبود، بلکه عقد قراردادهای جدید و عمل به آنها نیز در این فرصت بدون هیچ ممنوعیتی ممکن بود.
( اینجا حرف مقام معظم رهبری اثبات می شود که مدام تاکید دارند اقتصاد کشور ، بدون نفت اداره شود ،
خود
#بولتون علنا اعلام می کند مهمترین جنبه تحریم، بحث نفت بوده است )
🌀 من جانسون را ۹ صبح روز دوشنبه در دفتر خودم ملاقات کردم. اولین دیدار ما به سال ۲۰۱۷ در لندن بازمیگشت که در آن به طور مفصل در مورد ایران و کره شمالی صحبت کرده بودیم.
پس از مرور جلسات اخیر ترامپ با مکرون و مرکل، و طرح «محورهای چهارگانه» مکرون ، جانسون گفت دولت انگلیس هم مسئله [نواقص برجام] را در چارچوب مشابهی بررسی کرده است. گفتم خوشحال میشوم که این طرح را «محورهای چهارگانه جانسون» بنامم؛ و همه به نشانه موافقت، خندیدیم. جانسون نیز، مانند مکرون، تأکید داشت که انگلیس کاملاً نسبت به نقاط ضعف توافق موجود واقف است؛ مسئلهای که میتوانست برای بسیاری از حامیان توافق که هنوز آن را میپرستیدند، غافلگیرکننده باشد
به جانسون توضیح دادم که چرا خروج آمریکا از توافق به زودی اعلام خواهد شد؛ اگرچه با شناختی که از ترامپ داشتم، نگفتم که این اتفاق برای روز بعد برنامهریزی شده است. قرار نبود بعد از خروج از توافق صرفاً در انفعال فرو برویم، بلکه میخواستیم همه تحریمهای مرتبط با برنامه هستهای را که به موجب توافق به حالت تعلیق درآمده بودند، مجدداً اِعمال کنیم. موقع خداحافظی، به جانسون یادآوری کردم که تابستان سال گذشته گفته بودم که میخواهم در مورد برگزیت به آنها کمک کنم، و هنوز هم آمادهام این کار را بکنم؛ اگرچه تا پیش از این فرصت زیادی برای صحبت در این مورد نداشتهایم.
✴️ ادامه دارد....
@ma_va_o