سید یاسر جبرائیلی کارشناس مسائل راهبردی در کانال خود در مورد مشکلات پیش آمده در حوزه برق در روزهای اخیر و اعمال محدودیتها در این خصوص نوشت: عامل قطعی برق ارتباطی با مساله کمآبی ندارد و توافقنامه پاریس عامل قطعی برق است. تلقی عمومی از خاموشیهای برنامهریزی شده این ایام ناشی از کمآبی است. اما صرفا پانزده درصد برق کشور در نیروگاههای آبی تولید میشود و ذخیره آب پشت سدها نسبت به سال گذشته صرفا بیست درصد کاهش داشته است، لذا کم آبی نمیتواند دلیل این خاموشیهای گسترده و سراسری باشد. واقعیت این است که نرخ رشد ظرفیت نیروگاهی کشور در دولت آقای روحانی نسبت به دولت سابق، چهل و دو درصد کاهش یافته و این کمکاری صرفا ناشی از اهمال یا ضعف مدیریتی نیست.
لازم به ذکر است که دولت دوازدهم در توافقنامه پاریس تعهد داده که سوزاندن سوختهای فسیلی را دوازده درصد کاهش دهد. طبیعی است وقتی در توافقنامه تعهد میدهیم یا باید از افزایش ظرفیت نیروگاهی کشور خودداری کنیم، یا طرحهایی را برای کاهش سطح کنونی استفاده از سوختهای فسیلی اجرا نماییم.
رضا اردکانیان وزیر نیرو نیز سال گذشته گفته است: "منطقی نیست برای ۲۰۰ ساعت زمان پیک مصرف در طول سال، چند هزار میلیارد تومان برای هزاران مگاوات اضافه تولید سرمایه گذاری کنیم"؛ لذا بر اساس یک برآورد مصرف کنندگان از هر ۲۴ ساعت خاموشی ۴۱۷ میلیارد تومان خسارت میبینند. آیا این خسارت هنگفت منطقی است؟ همچنین فروردین سال ۹۵ چیت چیان وزیر وقت نیرو در دیدار با "میگوئل آریاس کانتیته" کمیسیونر آب و هوا و انرژی اتحادیه اروپا، "قطع ارتباط توسعه بخش برق از انتشار گازهای گلخانه ای" را از روشهای تطبیق پذیری ایران با آثار تغییر اقلیم" اعلام کرده است؛ این به معنای توقف توسعه نیروگاههای حرارتی در ایران است!