کرمانشاه استان مرزی که بیشترین مرز خاکی را با عراق دارد روزگاری خط مقدم جبهه جنگ شده و میزبان حملات هوایی و زمینی نیروی بعث عراق شد، به دستور امام (ره) از تمامی ایران نیروی نظامی و خودجوش مردمی برای ایستادگی در جبهههای نبرد، اعزام میشدند، جوانان غیور کرمانشاهی نیز از مال و آمال خود دل کندند و سپر ناموس و وطن شدند.
خانواده آقائی از جمله خانوادههایی هستند که نه تنها مایه افتخار استان کرمانشاه بلکه کشورمان هستند، «محمد آقائی» پدر بزرگوار این خانواده در راه آرمانهای امام و انقلاب به مقام شهادت نائل آمد و چهار پسر دیگرش به نامهای جعفر، اکبر، باقر و یحیی از حماسه آفرینان و آزادگان پر افتخار دفاع مقدس هستند.
آزاده سرافراز، «جعفر آقائی» بعد از سالها مجاهدت مخلصانه و شجاعانه در میدانهای مبارزه و جهاد و آرزوی شهادت در راه خدا و تحمل سالها درد و رنج ناشی از دوران طاقت فرسای اسارت در این راه مقدس، نام خود را در لوح زرین مجاهدان فی سبیل الله جاودانه ساخت و صبح امروز پیکر مطهرش بر روی دستان فرشتگان قرار گرفت و جاویدالاثر ماند.
داغ چشم فرو بستن رزمندگان آزاده دفاع مقدس غمی است که اندوه را به قلب دردمند یاران و همقطاران مینشاند. بدون شک برادران آقائی که در دوران پر افتخار دفاع مقدس به اسارت رژیم متجاور بعث عراق درآمده بودند یکی از نمادهای شکوه و مقاومت اسرای ایرانی در اردوگاه «موصل ۱» بودند.
به گزارش مفپا؛ جعفر آقائی در تاریخ ۱۳۳۴/۰۴/۰۷ در شهرستان قصر شیرین در استان کرمانشاه چشم به جهان گشود. وی قبل از شروع جنگ به شغل شریف معلمی مشغول بود. او در اوایل آغاز جنگ تحمیلی عازم جبهههای جنگ شد و پس از مجاهدتهای بسیار در تیرماه سال 59 به اسارت دشمن بعثی درآمد. جعفر دوران اسارتش را در کنار برادران خود در اردوگاه موصل 1 سپری کرد. این الماس همیشه درخشان و ماندگار در تاریخ پرفراز و نشیب انقلاب اسلامی ایران پس از تحمل ۱۰ سال اسارت و دوری از خانواده، سرانجام در تاریخ ۲۶ مرداد سال 69 همزمان و همراه با دیگر برادران خونی و دینی اسیر خود با افتخار به میهن بازگشت.
مؤسسه فرهنگی پیام آزادگان، درگذشت این آزاده دلاور را به رهبر معظم انقلاب، خانواده ایشان، جامعه آزادگان و عموم بستگان و نزدیکانشان تسلیت عرض میکند.