🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴
■●راز تقارن لیالی قدر با شهادت امیرالمؤمنین علیه السلام (قسمت سوم)●■
■●در فرهنگ دنیای امروز، سعادتِ انسانی با این شاخصها شناخته میشود؛ چقدر پول دارد؛ چه مقامی دارد؛ چه میخورد و میآشامد و چگونه ارضاء جنسی میشود! این قدِّ بشریّت در دنیای امروز است. دنیای بعد از رنسانس، دنیایی که از خدا محوری به اومانیزم تغییر محور داد؛ اومانیزم به معنای محور قرار دادن و گرایش به انسانیّت نیست؛ به معنای نفسانیّت است؛ نفس انسان، همان چیزی که کانون شهوت و غضب است.
■●لذا تمدّن امروز دنبال این است که با علم و تکنولوژی و پول و ثروت، هرچه بیشتر لذائذ نفسانی بشر را تأمین کند. این لذائذ نفسانی ناشی از خوردن و پوشیدن و نوشیدن، یا ناشی از کاموریها و لذّتجوییهای جنسی، و یا ناشی از دستیابی به قدرت و قهر و غلبه بر رقبا و مخالفان است. اين اوج تعریفی است که دنیای امروز از بشریّت دارد؛ قدّ انسان در دنیای امروز این است.
■●قبلا تمثیلی راجع به دنیای امروز به کار بردم؛ کارتونِ گالیور را مثال زدم. در داستان گالیور، گالیور به شهری میرود که همهی مردم آن کوتولهاند؛ قدّشان به اندازهی یک بند انگشت است. امّا چون همهی مردم کوتولهاند، هیچ کس احساس کوتاه بودن نمیکند. وقتی به یکدیگر نگاه میکنند، میگویند ماشاءالله قدّ به این بلندی! چه عیب و نقصی داریم؟! چون در آن شهر همه همقدّند؛ همه کوتولهاند؛ کسی به نقص کوتوله بودنش واقف نیست. چه وقت پی میبرند کوتولهاند؟ چه وقت میفهمند قدّشان کوتاه است؟ وقتی گالیور وارد آن شهر میشود. آنوقت معنای قدّ انسان را میفهمند و تازه پی میبرند که کوتولهاند.
■●دنیای امروز از نظر مقامات و کمالات انسانی، شهر کوتولههای گالیور است و این کوتولهها هیچ احساس کوتوله بودن هم نمیکنند. خیلی هم احساس پیشرفت و ترقّی میکنند؛ احساس میکنند خیلی بزرگند. امّا کوتولهاند؛ در حیوانیّت و نفسانیّت خود اسیرند؛ قد نکشیدهاند.
●خور و خواب و خشم و شهوت، شَغَبست و جهل و ظلمت
●طیران مرغ دیدی؛ تو ز پایبند شهوت
●حَیَوان خبر ندارد ز جهان آدمیّت
●به در آی تا ببینی طیران آدمیّت
#ادامه_دارد ....
■●در محضر استاد مهدی طیب ۱۹ مرداد۹۱●■
#ماه_مبارك_رمضان
#لیلة_القدر
@mohamad_hosein_tabatabaei