﷽
📍 عمل فرزند باعث تغییر وضعیت پدر و مادر بعد از مرگ می شود❗️
📌روایتی از امام صادق(ع) است که از پیغمبراکرم(ص) نقل کردند: «میرَاثُ اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ مِنْ عَبْدِهِ الْمُؤْمِنِ وَلَدٌ یَعْبُدُهُ مِنْ بَعْدِهِ»1️⃣؛ از میراث الهی برای بندۀ مؤمن، فرزندی است که بعد از او خدا را عبادت کند. «ثُمَّ تَلَا أَبُوعَبْدِاللَّهِ(ع)»؛ بعد حضرت این آیۀ سوره مریم را تلاوت کردند: «آیَةَ زَكَرِیَّا فَهَبْ لِی مِنْ لَدُنْكَ وَلِیًّا یَرِثُنِی وَ یَرِثُ مِنْ آلِ یَعْقُوبَ وَ اجْعَلْهُ رَبِّ رَضِیًّا»2️⃣. و من پس از خويشتن از بستگانم بيمناكم و زنم نازاست پس از جانب خود ولى [و جانشينى] به من ببخش كه از من ارث برد و از خاندان يعقوب [نيز] ارث برد و او را اى پروردگار من پسنديده گردان در این باب روایات زیادی داریم که اگر وارد شوم، بحث مفصّلی خواهد شد که انسان در برزخ منقطع از این عالم نیست. بنابراین نقش سازندگی یی که داشته است، چه خوب و چه بد، در آن دنیا هم به او می رسد.
از امام علی(ع) روایتی است که فرمودند: «أَشَدُّ الْمَصَائِبِ سُوءُ الْخَلَفِ»؛ می دانید سخت ترین مصیبت ها چیست؟ «سُوءُ الْخَلَفِ»؛ وقتی می خواهی از این دنیا بروی و چیزی از خود باقی بگذاری، شرّ و فساد باقی بگذاری؛ بالاترین و سخت ترین مصیبت این است. من اینجا هر دو رابطه را عرض می کنم. به یک معنا فرزند دنبالۀ وجودی انسان است. روح انسان به نشئۀ برزخ منتقل شده است؛ امّا آثار اعمالش که ساختۀ او هستند، هنوز باقی است. این ساختن ها هم قصدی نیستند؛ به همان معنا که تربیت از امور قصدیّه نیست و در واقع دست پخت خود انسان است.
روزی حضرت عیسی(ع) بر قبری عبور می کرد. سال دیگری آمد و قبر را درحالی که وضعش خوب بود، دید. گفتند: چه اتّفاقی افتاده است؟ حضرت عیسی(ع) جواب دادند: فرزندش یواش یواش سر به راه شده است. در این زمینه روایت زیاد است که بنده واردش نمی شوم.
بنابراین اوّلین محیط در مرابطه، محیط خانوادگی است که شامل سه بُعد اعتقادی، اخلاقی و عملی می شود. انسان باید نقش سازندگی داشته باشد و خیال نکند که وظیفه اش را انجام داده و از این دنیا تشریف بُرده است. نه خیر؛ هنوز اینجا تشریف دارید. همین پیوند خویشاوندی موجب حضور تو در این دنیا است.
1️⃣الکافی، ج 6، ص 4
2️⃣سورۀ مبارکۀ مریم، آیات 5 و6
〰️〰️〰️〰️〰️
📚
#ادب_الهی
📕
#مبانی_تربیت
🏷 جلسه دهم
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir