ابرار چه کسانی هستند؟
﷽
✍🏻 شرح دعای روز شانزدهم ماه مبارک رمضان:
«ابرار» جمع «بَر» است. مصدر «بَر» هم «بِر» است که به معنای خیر و خوبیهای بسیار میباشد، کسی که بسیار نیکوکاری بکند یا نیکویی بسیاری که به کسی برسد، بِرخوانده میشود.
صفت مشبههِ آن بَر به معنی کسی است که بسیار خیر انجام میدهد، آن کسی که دارای خیر کثیر است. ابرار از جمله الفاظی است که خداوند متعال در قرآن کریم عنایت زیادی بر روی آن نموده است و آنان را بسیار مدح کرده است و به آنان وعدههای ثواب بزرگ وعظیم داده است.
ایمان سه قسمت دارد:
✨یکی مرحله اعتقادات است که ابرار در عالیترین درجات اعتقاد قرار گرفتهاند. دیگری مرحله انجام اعمال صالحه است و ابرار کسانی هستند که به وجه احسن، اعمال صالحه را انجام میدهند.
✨و دیگری اخلاق حسنه است که باز ابرار دارای اخلاق حسنه هستند. ابرار کسانی هستند که نماز را برپای میدارندو زکات مال را به مستحق میرسانند،
✨و ابرار کسانی هستند که اگر با کسی عهد و پیمان ببندند و قول و قراری بگذارند، بر سر قول و قرار خودشان ایستادهاند و وفای به عهد میکنند.
✨یکی دیگر از صفاتشان این است: «والصابرین فی الباساء والضراء وحین الباس»
(و صبر پیشه کنندگان در کارزار و سختیها و به هنگام رنج و تعب) آنان ابرار در بأساء و ضراء، یعنی در گرفتاریها، بیماریها، زیانها و ضررهایی که برایشان وارد میآید، صبر میکنند
و همچنین در جنگ و مبارزه با دشمن دین، دارای صبر هستند. درادامه آیهِ شریفه میفرماید: «اولئک الذین صدقوا و اولئک هم المتقون» (اینان اهل راستی هستند و اینان تقواپیشگانند»
این بهترین وصف، برای ابرار است، یعنی ابرار هستند که راست گفتند؛ در عمل و در قول و اخلاق راست گفتهاند و «اولئک هم المتقون» اینها متقیان هستند.
#نکاتکلیدی #خواسته #نوتبرداری
@NargesMahdi2 🦋