🎬سکون آگاهی؛ نقدی بر فیلم گشت ارشاد 3
🖋رضا نورزاد
🔸در بحث رسانه و سواد رسانه مبحثی داریم با عنوان سکون آگاهی،که بزرگترین سو استفاده گر از این سکون آگاهی خود رسانه می باشد.
وقتی مخاطب با دیدن اثر های ضعیف قبلی دوباره در دام رسانه می افتد و این پیام را به جامعه و رسانه منتقل میکند که مخاطب امروزی قابل پیشبینی هست، این خطر بزرگی برای جامعه ما به حساب می آید که باید دید ایراد کار از کجا است!؟ هدف از مقدمه فوق اشاره به آخرین ساخته سعید سهیلی است.
🔹به قول یکی از همکارن طرح گشت ارشاد برای هرکسی نان نداشت برای سعید سهیلی هم نان داشت و هم آب.
بعد از اکران های گشت ارشاد یک و دو و با وجود انتقاد فعالین سینمایی و اجتماعی به دو اثر قبلی ، مزه فروش بالای گیشه، سهیلی را به فکر ساخت قسمت سوم انداخته با این تفاوت که تمام روش های عوام فریبی و شعار ها برای مردم تکراری شده و به سراغ روش های جدید رفته است.روش اول خبر سازی ها برای ایجاد جنجال در اکران فیلم بخاطر استفاده از بازیگر مهاجرت کرده پر حاشیه بود اما در نهایت بیآنکه هیچکدام از آن جنجالها تغییری در وضعیت فیلم ایجاد کنند، گشت۳ روانه سینما شد ، روش دوم اختصاص دادن قسمتی از فیلم به آواز خواندن و برگزاری کنسرت یکی از خوانندگان کشور است که به نظر می رسد کارگردان بخاطر مطمئن بودن از فروش فیلم در گیشه به فکر استفاده از خواننده افتاده است.
🔸فیلم با حوادث و داستانی مبهم شروع می شود و این پیام را به مخاطب منتقل می کند که این اثر تهی از فیلمنامه می باشد و اثر بر اساس شوخی های دو پهلو و بیان تیکه کلام های فضای مجازی و لوده بازی جلوی دوربین پیش خواهد رفت .
شوخی ها و رویکرد های مبتذل گشت ۳ اشاره به تعیین وضعیت برای پوشش زنان و شوخیهای دمدستی و سطحی با افراد مذهبی است؛ شوخیهای خنثی و بیثمری که از فضای مجازی گرفته شده، میزان گزندگی و نافذ بودن آن از بین رفته و در نهایت نسخهای ملایم و مبتذل که در آنهمه چیز معنای دوپهلو گرفته باقیمانده است.
📍نهضت سواد رسانهای انقلاب اسلامی
@nasraa_ir