#یک_نکته_تفسیری_از_آیاتی_که_امروز_قرائت_کردیم
[سوره البقرة آیه ۱۶۸]
🔸اشاره👇
یٰا أَیُّهَا اَلنّٰاسُ کُلُوا مِمّٰا فِی اَلْأَرْضِ حَلاٰلاً طَیِّباً وَ لاٰ تَتَّبِعُوا خُطُوٰاتِ اَلشَّیْطٰانِ إِنَّهُ لَکُمْ عَدُوٌّ مُبِینٌ (۱۶۸)
ای مردم! از آنچه در زمین، حلال و پاکیزه است بخورید و از گامهای (وسوسه انگیز) شیطان، پیروی نکنید. براستی که او دشمن آشکار شماست.
🔹نکته ها👇
اسلام، همواره مردم را به بهره بردن از نعمتهای پاک و حلالِ خداوند، سفارش نموده و با هر گونه رهبانیّت و زهد بی جا مبارزه مینماید. لذا هم خوردنیهای ناسالم را از شیطان میداند؛ «إِنَّمَا الْخَمْرُ») («رِجْسٌ مِنْ عَمَلِ الشَّیْطٰانِ» [۳] و هم نخوردن نابجا را گام شیطان میداند؛ «کُلُوا») («وَ لاٰ تَتَّبِعُوا خُطُوٰاتِ الشَّیْطٰانِ» زیرا در برخی از نقلهای تاریخی آمده است که بعضی از طوائف عرب، قسمتی از زراعت و حیوانات را بدون دلیل بر خود حرام کرده بودند و گاهی نیز این تحریمها را به خداوند نسبت میدادند. آیه نازل شد تا رفع ابهام شود.
اسلام، به زندگی مادّی انسان توجّه کامل دارد و در رأس آنها نیازهای غذایی است که در این مورد، دهها آیه و صدها حدیث آمده است. یکی از وظایف انبیا نیز بیان خوردنیها و آشامیدنیهای حلال و حرام برای مردم است.
معمولاً قرآن در کنار اجازه مصرف، شرطی را بیان کرده است. مثلاً در اینجا میفرماید: «کُلُوا») («حَلاٰلاً طَیِّباً» همچنین میفرماید: «کُلُوا وَ اشْرَبُوا») («وَ لاٰ تَعْثَوْا فِی الْأَرْضِ مُفْسِدِینَ» [۱]
بخورید و بیاشامید ولی در زمین فساد نکنید. در آیه دیگر میفرماید: «کُلُوا وَ اشْرَبُوا وَ لاٰ تُسْرِفُوا» [۲]
بخورید و بیاشامید، ولی اسراف نکنید. و در جای دیگر میفرماید: «فَکُلُوا مِنْهٰا وَ أَطْعِمُوا» [۳]
بخورید و اطعام کنید.
در تفسیر برهان از امام صادق علیه السلام نقل شده است که شخصی به نام طارق، تصمیم گرفته بود تا از همسرش جدا شده و زندگی راهبانه ای داشته باشد.
حضرت فرمود: «ان هذا من خطوات الشیطان»
این از گامهای شیطان است.
--------------------------------
[۳]: ۳). مائده، ۹۰.
[۱]: ۱). بقره، ۶۰.
[۲]: ۲). اعراف، ۳۱.
[۳]: ۳). حج، ۲۸.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✔️درسهایی از قرآن در کانال حاج آقا قرائتی↙️
https://eitaa.com/joinchat/96796673Cbcddf7c10b