💠آشنایی با اختلالات یادگیری و روش های سنجش و درمان آن (براساس متدFST نظام نگارک)
...
ادامه اختلال ریاضی(٣)
🔶راه های درمان اختلال یادگیری ریاضی
اگر تشخیص و درمان اختلال یادگیری ریاضی در سنین کودکی و ابتدای به وجود آمدن انجام نشود، میتواند مشکلات روحی و تحصیلی زیادی به دنبال داشته باشد. ترک تحصیل یا بیعلاقه بودن به درس، کمبود اعتماد به نفس و انزوا، خشم و افسردگی، از مشکلات رایج در افراد مبتلا به اختلال ریاضی درمان نشده هستند. با توجه به حوزه اختلال یادگیری ریاضی در دانشآموز، میتوان مداخلات درمانی مختلفی برای بهبود درک و تشخیص کودک و تسریع در بهبود فرایندهای رشدی او انجام داد.
🔹رواندرمانی
برخی از دانشآموزان به دلیل استرس، اضطراب یا عدم تمرکز دچار مشکلات ریاضی هستند یا این عوامل، اختلال ریاضی را در آنها تشدید میکند. بنابراین مراجعه به یک روانشناس کودک و نوجوان هم برای تشخیص و هم برای کمک به بهبود عوامل اختلال ریاضی اهمیت زیادی دارد.
🔹
بازی درمانی
در این درمان، بازیها و تمرینهای متعددی برای بهبود نقص توجه، مشکلات تمرکز، مشکلات زبانی یا مهارتهای فیزیکی مانند عدم هماهنگی چشم و دست، یا عملکردهای حسی حرکتی برای دانشآموزان انجام میشود.
با استفاده از روشهای تصویری بازی محور برای آموزش ریاضی، علاوه بر کمک به یادگیری، میتوان مهارتهای بینایی دانشآموزان مبتلا به اختلال ریاضی را نیز بهبود بخشید. برخی از کودکان دارای اختلال یادگیری ریاضی در تشخیص رنگها هم مشکل دارند که آموزشهای تصویری برایشان مفید هستند. دانشآموز در این روشها احساس فشار و جبر ندارد و با میل و رغبت بیشتری مسائل را تکرار و تمرین میکند.
🔹آموزش مسائل پایه ریاضی
متدهای آموزشی اصول پایه باید مبتنی بر نقش فعال دانشآموزان باشند تا فرایند یادگیری بهتر انجام شود. دانشآموزان مبتلا به اختلال یادگیری ریاضی درک کمتری از مفاهیم دارند و به همین دلیل مباحث را به صورت طوطیوار حفظ و تکرار میکنند. در نهایت این مسئله باعث دیرآموزی در مفاهیم پیچیدهتر میشود. معلمان باید مطمئن شوند که دانشآموز همه مفاهیم پایه را به خوبی فراگرفته و بعد به آموزشهای پیشرفتهتر بپردازند.
🔹حل مجدد مسائل ریاضی
همانطور که گفتیم وقتی کودک دچار اختلال ریاضی نمیتواند مفاهیم را درک کند، فقط روشها و دستورات را تکرار میکند بدون اینکه از فرایند حل مسئله درکی داشته باشد. حل مجدد و چندباره مسائل ساده و ابتدایی، کمک میکند تا مفاهیم به مرور در ذهن کودک ساخته و پرداخته شوند. هرچند وقت یک بار به مسائل پایه برگردید و آنها را مجددا با کودک حل کنید. رشد ذهنی کودک طی گذشت زمان و بازگشت به مسائل پایه، باعث درک بهتر از مفاهیم اولیه شده و در نهایت کودک بهتر میتواند با مسائل پیچیدهتر ریاضی ارتباط برقرار کند.
🔹خواندن مسائل با صدای بلند
برای درگیر شدن ذهن کودک با مسائل، بهتر است مسئله و راه حل آن ابتدا توسط کودک با صدای بلند خوانده شود. پس از آن والدین یا معلم مسئله را برای کودک تشریح کنند و حل آن را آموزش دهند. سپس کودک دوباره راه حل و فرایند را با صدای بلند بخواند. با صدای بلند خواندن کودک را ناچار به توجه میکند و روند یادگیری تسریع مییابد.
سخن پایانی
ریاضی فرصتی ایجاد میکند تا مسیر تربیتی دانشآموزان از طریق توجه به جزئیات، افزایش دقت، تقویت حس کنجکاوی، افزایش فعالیت ذهنی، یادگیری محاسبات و تحلیل مسائل هموارتر شود و توانایی حل مسائل زندگی را نیز از طریق یک ذهن استدلالی و تحلیلگر بیاموزند. از این جهت ریاضی فقط یک درس در مدرسه نیست، بنابراین عملکرد کودکان و دانشآموزان ما در این درس بسیار مهم است. در این بین برخی از دانشآموزان دچار مشکل در فهم ریاضیات هستند و اصطلاحا اختلال یادگیری ریاضی دارند بدون اینکه ضریب هوشی آنها پایین باشد. که لازم است در ابتدای سنین آموزش با استفاده از روش های علمی این اختلال تشخیص داده شده و درمان گردد.
👌
درکانال استادروان شناس براساس متد و روش FST آزمون تخصصی سنجش اختلالات یادگیری از دانش آموزان به همراه ارائه تفسیر و نتیجه معتبر انجام می گردد و پس از آزمون راهکارهای درمانی نیز در اختیار مراجعین قرارداده می شود.
👈برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام لطفا به ای دی مدیرکانال پیام بدهید.
#اختلالات_یادگیری (۶)
#اختلال_ریاضی(٣)
#آزمون_FST_سنجش_اختلال_یادگیری
⏰هرشب بایک مطلب ارزشمند حوالی ساعت ٩ الی ١١ شب باما همراه باشید.
ارتباط با مدیر/روان شناس
🆔
@ravandarmangar01
لینک عضویت درکانال :
🆔
@ostad_ravanshenas
https://eitaa.com/joinchat/4046717280Caa344ffd90
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•