🎙
#تبیین_و_تحلیل | بیانیه گام دوم انقلاب
🔰 تبیین و تحلیل بیانیه گام دوم انقلاب توسط حضرت استاد شب زنده دار دام ظله
📆جلسه بیست و چهارم | 1398/02/08
بسم الله الرحمن الرحیم
🔸امر سومی که در بیانیهی مهم رهبری معظم آمده است توصیهی به مسئلهی اقتصاد [می باشد]. روشن است که در اسلام اقتصاد جنبهی آلی و وسیلهای دارد. هدف نهایی، امور اقتصادی در اسلام نیست. بلکه اقتصاد برای این است که به عنوان یک ابزار، یک وسیله برای طی نمودن راه کمال، معنویت و اخلاق و وصول به معدن عظمت، که خدای متعال است استفاده بشود. ولی در ابزار بودن آن و وسیله بودن آن رکن است و اگر امور مادی به نحو صحیح و درست انجام نپذیرد و سامان نپذیرد، برای معمول بشر استطراق این راه به کمال مختل خواهد شد. از این جهت امر اقتصاد بسیار مهم است.
ولی چون دنیای امروز که همهی سلطهگران و استعمارگران و طواغیت بر علیه این راه خدا و راه صحیح هستند تمام راههای ترقی مادی ما را میخواهند مسدود کنند. بنابراین امید به آنها بستن کار غلطی است و همان اقتصاد مقاومتیای که بارها و بارها رهبری معظم فرمودهاند که اقتصاد درونزا است که به داشتههای خودمان تکیه کنیم.
🔸بعضی از گفتههایی که در جوامع معمولی درست است که گاهی گفته میشود مثلاً صرفهی اقتصادی ندارد فلان کار، ما اگر خودمان بخواهیم فلان کار را بکنیم گران درمیآید، صرفهی اقتصادی ندارد. این حرف در جایی درست است که ما دشمنان اینچنینی نداشته باشیم. ولیکن در حالتی که ما اینچنین هستیم بنابراین باید کاری بشود ان شاءالله که از جهات مختلف بتواند این مملکت روی پای خودش ان شاءالله بایستد. و این همانطور که بارها گفته شده است ما نیاز داریم به کارگزاران و افرادی که اولاً حزباللهی باشند و دل به انقلاب و اسلام پیوند زده باشند و دو؛ این که کاربلد باشند. این دو تا عنصر را ما لازم داریم که حزباللهی کاربلد، و البته اینها نشاط میخواهد، جوانی میخواهد، آدمهایی با نشاط باشند که ان شاءالله بیایند کارها را دست بگیرند و پیشرفت حاصل بشود. اصل مطلب آقا همین مطلب است. حالا من فرازی از آن را قرائت میکنم.
سه) اقتصاد: اقتصاد یک نکتهی کلیدی تعیینکننده است. اقتصاد قوی نقطهی قوت، و عامل مهم سلطهناپذیری و نفوذناپذیری کشور است و اقتصاد ضعیف نقطهی ضعف و زمینهساز نفوذ و سلطه و دخالت دشمنان است. فقر و غنا در مادیات و معنویات بشر اثر میگذارد. اقتصاد البته هدف جامعهی اسلامی نیست اما وسیلهای است که بدون آن نمیتوان به هدفها رسید. تکیه بر تقویت اقتصاد مستقل کشور که مبتنی بر تولید انبوه و باکیفیت و توزیع عدالتمحور و مصرف به اندازه و بیاسراف و مناسبات مدیریتی خردمندانه است و در سالهای اخیر از سوی اینجانب بارها تکرار و بر آن تأکید شده به خاطر همین تأثیر شگرفی است که اقتصاد میتواند بر زندگی امروز و فردای جامعه بگذارد.
🔸ان شاءالله در همین تبلیغات و منابر و سخنرانیها و ارشاداتی که فضلای محترم در ماه مبارک رمضان دارند باید این جهت را برای مردم خوب توضیح بدهند و این را برای مردم تبیین بفرمایند که الان مسئلهی تولید، مسئلهی قناعت از مسائلی است که مثل خود روزه گرفتن یا مثل سایر عبادات، اگر انسان قصد قربت کند و برای پیشرفت اسلام و دفاع از اسلام و تشیّع و اهل بیت علیهم السلام، من القربات الی الله تبارک و تعالی است.
الان نقدینگی در بین افراد وجود دارد. عدد خیلی بالایی است. این افرادی که مثلاً پول های شان را در بانک گذاشتن و بهره گرفتن و امثال ذلک، اینها میتوانند پول هیا خود وارد کارهای تولیدی بکنند. ولو این که حالا آن استفادههایی که میکردند کمتر شده باشد اما اگر به قصد نصرت خدای متعال و نصرت دین باشد اینها سرمایههای آخرتشان خواهد شد که با این سرمایههای دنیایی قابل مقایسه نیست.
🔸همچنین در مصرف، قناعت داشته باشند. من بارها و بارها این مسئلهی قناعت را عرض کردم ، این مسئلهی قناعت و بالاخره ریخت و پاش نداشتن، توسعهی زیاد به زندگی ندادن در این اوضاع امروز که این همه ما میبینیم که گرفتاری برای ابناء نوع وجود دارد اینها برای خاطر خدای متعال اشکالی ندارد. من هیچگاه ندیدم که در پذیرایی هایی که رهبری دارند غیر از یک نوع میوه باشد مثلاً فقط پرتقال بوده است. یا مثلاً فرض کنید در فصلی است که انگور فراوان است فقط انگور و چای است.
و ان شاءالله در این اوضاعی که به وجود آمده و بسیاری از افراد در تنگناه هستند اینها را در خودمان و دیگران بتوانیم نهادینه بکنیم.
#پندهای_سعادت
#بیانیه_گام_دوم_انقلاب
#گام_دوم_انقلاب
#بیانات
#تبیین_و_تحلیل
🔗
@pand_saadat