🔸️﷽🔸️
◀️
#خانواده_قرآنی(۱۹)
🍀آینده¬نگری و آرمان¬گرایی
💥«نِسَاؤُكُمْ حَرْثٌ لَكُمْ فَأْتُوا حَرْثَكُمْ أَنَّى شِئْتُمْ وَقَدِّمُوا لِأَنْفُسِكُمْ وَاتَّقُوا اللَّهَ وَاعْلَمُوا أَنَّكُمْ مُلَاقُوهُ وَبَشِّرِ الْمُؤْمِنِينَ»﴿بقره/۲۲۳﴾
💢«زنان شما كشتزار شما هستند پس از هر جا [و هر گونه] كه خواهيد به كشتزار خود [در]آييد و آنها را براى خودتان مقدم داريد و از خدا پروا كنيد و بدانيد كه او را ديدار خواهيد كرد و مؤمنان را [به اين ديدار] مژده ده»
💎 در آیات قرآن به جذابیت لذت ها برای «برپایی» ازدواج ها و «پایداری» خانواده ها تصریح شده است. در ادامه به «آینده¬نگری و آرمان¬گرایی» به عنوان یکی از شاخصه¬های خانواده مطلوب تاکید شده است؛ به گونه-ای که برپایی ازدواج و روابط همسری محدود به لذت های زود گذر نمی شود. بلکه زمینه و بستری برای شکل¬گیری آینده زندگی می شود.
🍀چنان که در آیه شریفه خداوند می¬فرماید؛
همسران شما یک زمینه کشت و باروری و نماد حیات و تکثیر برای شما هستند. در هر زمان و هر مکان از این فرصت حرث و کشتزار بهخوبی استفاده کنید. اما نکته مهم آن است که در ادامه می¬فرماید؛ از این فرصت برای آینده خود استفاده کنید و تقوای الهی را پیشه کنید. این گونه «آینده¬نگری» در خانواده با «آرمان¬گرایی» آمیخته شده است. توجه به این رویکرد و رعایت این ویژگی، انگیزه «برپایی و پایداری» خانواده را دو چنان می کند.
🍀بنابر آن چه گفته شد؛ برای برپایی خانواده طبیعی است که باید یکسری گرایشها و جذابیتهایی وجود داشته باشد. به همین جهت شروع آیه با جنبه لذت و بهرهمندی آغاز شده است. «نِسَاؤُكُمْ حَرْثٌ لَكُمْ فَأْتُوا حَرْثَكُمْ أَنَّى شِئْتُمْ».
🍀 اما این جاذبهها و لذتها در مسیر آیندهنگریها و آرمانگراییها قرار بگیرد و این رویکرد را در آیات متعددی از آیات قرآن می¬توانیم مشاهده کنیم که به طور نمونه از زبان حضرت ابراهیم}می خوانیم:
♦️«رَبَّنَا إِنِّي أَسْکَنْتُ مِنْ ذُرِّيَّتِي بِوَادٍ غَيْرِ ذِي زَرْعٍ عِنْدَ بَيْتِکَ الْمُحَرَّمِ رَبَّنَا لِيُقِيمُوا الصَّلاَةَ فَاجْعَلْ أَفْئِدَةً مِنَ النَّاسِ تَهْوِي إِلَيْهِمْ وَ ارْزُقْهُمْ مِنَ الثَّمَرَاتِ لَعَلَّهُمْ يَشْکُرُونَ.» (ابراهیم/37) «پروردگارا، من [يكى از] فرزندانم را در درّهاى بىكشت، نزد خانه محترم تو، سكونت دادم. پروردگارا، تا نماز را به پا دارند، پس دلهاى برخى از مردم را به سوى آنان گرايش ده و آنان را از محصولات [ مورد نيازشان ] روزى ده، باشد كه سپاسگزارى كنند.»
☀️شروع آیه شریفه با «ربنا» بیانگر حس درخواست درونی و جدی از خداوند است که خانواده ما در این مسیر قرار بگیرد. «لیقیموا» فعل مضارع دلالت بر استمرار دارد و «لام» تأکید است که نماز را اقامه کند و برای تثبیت آن می¬گوید خدا دلهایی از مردم را بهگونهای قرار بده که رو بهسوی اینان بیاورند. بعد درخواست می-کند که اینها را از ثمرات و امکانات ادامه حیات بهرهمند بکن امید و انتظار است که اینها شکرگزار باشند و از این نعمت که به دست آوردند همچنان بهره¬مند شوند.
⭐بعد از گذشت چندهزاره از تاریخ استجابت این دعا هم چنان بهخوبی محقق شده است و مردم از سراسر دنیا رو بهسوی بیت الله حرام می¬آورند و آنجا محلی شد که آیندهنگری و آرمانگرایی حضرت به نحو اکمل و اتم محقق شده است. این ویژگی در پیامبران دیگر هم بهخوبی دیده می¬شود که از برپایی و شکلگیری خانواده یک چنین انتظار و امیدی را همیشه دنبال و تأکید می¬کردند. مانند داستان حضرت زکریا و خاندان حضرت یعقوب].
⚡نکته پایانی
🍀رابطهای معناداری میان «گذشته و حال و آینده» وجود دارد که در خانواده بهطور اخص تأکید شده است. اگر در هنگام انتخاب همسر به ایمان و تقوا نیز اولویت داده شود می توان به رضایت¬مندی در طول زندگی آینده و شکل¬گیری خانواده مطلوب اطمینان داشت.
┄┅┅🍃✿❀🌺❀🍃✿┅┅┄
☜【کلید های تربیتی】