💐{پیام از سما}
سلام
ممنون من خواستم در مورد قنات بپرسم
قنات چه جاهایی میشه زد
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
🌿بسمه تعالی::انسانهای نخستین برای تامین آب فقط در مجاورت رودخانه هائیکه آب پایه یا دائمی داشتند، گذران زندگی همراه با مصرف آب برای تولیدات کشاورزی داشتند.ولی به تدریج با آزمون خطاهای بیشمار متوجه شدند، که میتوان از آبهای زیرزمینی مناطق کوهستانی گسترده هم به روش احداث قنات بهره مند شد. این دانش تجربی سینه به سینه از نسلی به نسل دیگر منتقل و روز به روز کامل و کاملتر گردید.توان اجرائی با امکانات محدود با حفر مادر چاه به عمق سیصد متر و طول قنات چند ده کیلومتر انجامید،از این به بعد با راه اندازی قنوات تمدنهای قناتی رونق و جایگاه پیدا کردند.
🌲این روش هزاران سال در اقصی نقاط کشورمان خصوصا مناطق کویری جایگاه ویژه در تامین آب کشاورزی و آب شرب پیدا کرد.در این روش با شناسائی و حفر چاه گمانه در دامنه ها و طراحی محل مظهر قنات، چاههای میله ای زه آبها و یا آبهای موجود بین ذرات خاک به طرف کوره قنات هدایت و از آنجا به مظهر قنات میرسیدند.
کیفیت آب همیشه زبانزد عام و خاص بود،کم کم صنعت چاه و چاه زنی رونق پیدا کرد. پمپاژ آب از سفره های زیرزمینی صنعت قنات و قنات داری را به انزوا و یا از مدار تامین آب به شکلی خارج نمود، که دیگر اسمی از حراست، حفاظت از قنوات به میان نمی آمد.
🌳 نیز باب چاه بجای قنات سرعت انزوای قنوات را تشدید نمود. امروزه در شرایطی قرار گرفته ایم که با پمپاژ یکپارچه آب سفره های زیرزمینی دیگر چاه و چاه زنی رونق خود را از دست داده است. روشهای تامین آب شرب از بارور کردن ابرها ، انتقال آب از حوزه به حوزه، آبهای ژرف،و یا آب دریاها هم ناشناخته، و نمی تواند تضمینی پایدار برای تامین آب شرب جوامع رو به رشد باشد.
🌹کندو کاوهای بیشتر علمی و تجربی تامین آب شرب به روشهای قنات ، قنات کوه و یا از چشمه سارها را ارزشمندترین روش متناسب با شئونات انسانی و سلامتی اثبات نموده است.
🌐 ستاد مردمی تامین آب شرب و احیاگران چشمه سارها و قنوات استان کرمان.
👇👇👇👇👇
@qanat_kerman