💠 گزارش نشست «بازنمایی چهره معصومین و مقدسین در سینما و تلویزیون بر اساس اضلال و هتک حرمت محترمات»
🎙استاد حیدری: فقه مصطلح به شیوه روش مند نشان نداده است که چگونه چهره سازی از معصومین مصداق اضلال و هتک حرمت محترمات است؟
🔹 فقه موجود در خصوص موضوع «بازنمایی و چهره سازی از معصومین» به صورت قضیه شرطیه و حقیقیه پاسخ می دهد و می گوید: «اگر مصداق هتک حرمت، کذب بر خدا و رسول و اضلال باشد جایز نیست و اگر نباشد جایز است». آیا فقه ما ابزار روشی در اختیار دارد که اثبات کند: «این پدیده، هتک، اضلال و کذب بر خدا و رسول هست یا نیست؟» این پژوهش در صدد این است که با روش هایی اثبات کند که هتک و اضلال در این موضوع وجود دارد.
🔹بسیاری از پیام های رسانه ای توسط کسانی که سواد رسانه ای اندکی دارند به گونه دیگری بازنمایی می شود. باید انواع مخاطبین از جهت سن، سواد رسانه، سواد دینی و اعتقاد دینی سنجیده شود که نسبت به هر یک اضلال و هتک حرمت اتفاق می افتد یا خیر؟
🔹بین بازنمایی معصوم در تعزیه و غیر تعزیه تفاوت زیادی هست. در تعزیه مقوله «فاصله گذاری هوشمند» وجود دارد و هدف آن این است که مخاطب باور نکند این شخصی که ایفای نقش می کند همان شخصیت اصلی در واقعیت خارجی است و در عوض این را درک کند که این شخص، تنها روضه خوان آن شخصیت واقعی است.
📝 گزارش کامل این نشست را در لینک های زیر مشاهده نمایید:
https://rasanews.ir/fa/news/730711/
https://www.hawzahnews.com
@jiiss_ir
🔸
#رَسادین، رسانه پژوهی دینی
@rasadin