#موانع #عملیات_کربلای_5
۱_ (آب گرفتگی)
منطقه آب گرفتگی مصنوعی که صدام بعدازعملیات رمضان از پاسگاه زیدتاطلاییه رابوسیله پمپ های قوی ازهورالعظیم درست کرده بودوارتفاع آن ازیک مترتا سی سانتیمترمیرسیدوعملا نه نیروی پیاده ونه قایق وادوات مکانیزه نمیتوانست از آن عبور کندعلاوه برآن انواع سیم خاردارومیادین مین باقی مانده ازعملیات رمضان وتله های انفجاری وفوگازو...
۲_ (دژ مستحکم )
اين دژ توسط كارشناسان خارجي احداث شده بودكه داراي خاكريزهاي مثلثي، هلالي، سنگرهاي مستحكم بتوني وموانع ايذايي سنگين وسکوی تانک بود وکانالی دروسط آن ارتباط نیروهای عراقی به سنگرها را آسان میکردو ساخت آن پنج سال طول كشيده بود.
۳_ (هلالی شکلها)
در پشت خط اول چند موضع هلالي شکل احداث، که قطر هر يک به ۳۰۰ الي ۴۰۰ متر و ارتفاع آن به ۵ تا ۶ متر مي رسيد.باجاده ایی پشت آن برای مانورتانک بر روی سکوهایی بلند
۴_ (خط دوم )
دومين خط دشمن به فاصله صد متر از خط اول و به موازات آن احداث، و سيل بندي بود به عرض ۲۰۵ و ارتفاع ۴ متر که داراي موضع پياده، کانال مواصلاتي و مواضع تانک بود. اين سيل بند از جنوب جاده شروع مي شد و به سمت اروند ادامه داشت.
۵_ (سومين خط )
خاکريزي بود به موازات خط دوم و داراي مواضع پياده و تانک که در جلوي آن کانال َمتروکه اي به عرض ۴ و عمق ۲ متر احداث شده بود.
۶_ (نهر دوعيجي)
شامل نهر، دژ و چندين موضع هلالي شکل پي در پي، که بر توانايي دشمن براي مقابله و دفاع مي افزود.
۷_ (نهر جاسم )
ضمن آن که در حد فاصل خط چهارم و پنجم، قرارگاه دشمن، خصوصا قرارگاه تاکتيکي سپاه سوم عراق داراي مواضع مستحکمي بود و پدافند مستقل داشت. پس از خط جاسم تا کانال زوجي، مرکز توپخانه، لجستيک و عقبه لشکر ۱۱ دشمن قرار گرفته بود.
۸_ ( کانال زوجي )
کانالی به طول بیش ازدوکیلومتروعرض صدمترکه به به کانال ماهی منتهی میشد و مثلثي هايی در غرب کانال زوجي بود. که منطقه شلمچه، را به شکل پنج ضلعي درآورده بود. که از استحکامات بسيار پيچيده اي بر خوردار بود.
۹_ نهرجاسم ودوعیجی ودریاچه بوبیان ودریاچه ماهیگیری که موانع پیچیده وعجیب واستراتژیک بصره بودند
اینها فقط موانع زمینی بودند دربخشهای دیگر چهار طبقه ازموانع سنگین کربلای پنج را ارائه خواهیم کرد.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani