⚡برشها ب⚡
🌟بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الرحیم🌟
💠داستان؛ امام هادی(ع)💠
شخصی به نام بُریحه عباسی از طرف متوکل، مسئولیت امامت نماز جمعه شهر مدینه و مکه را بر عهده داشت و جیره خوار او بود.
جهت تقرب به دستگاه، نامه ای بر علیه امام هادی (علیه السلام) به متوکل نوشت که مضمون آن چنین بود:
«چنانچه مردم و نیز اختیارات مکه و مدینه را بخواهی، باید امام هادی (علیه السلام) را از مدینه خارج گردانی، چون که او مردم را برای بیعت با خود دعوت کرده است و عده ای نیز اطراف او جمع شده اند»
بُریحه چندین نامه با مضامین مختلف برای دربار فرستاد.
متوکل با توجه به این سخن چینی ها و گزارشات دروغین و اینکه شخص متوکل نیز، دشمن سرسخت امام علی (علیه السلام) و فرزندانش بود، لذا یحیی فرزند هرثمه را خواست و به او گفت هر چه سریع تر به مدینه می روی و علی بن محمد (علیه السلام) را از مسیر بغداد به سامرا می آوری.
یحیی می گوید در سال ۲۴۳ به مدینه رسیدم و چون آن حضرت آماده حرکت و خروج از مدینه شد، عده ای از مردم و بزرگان مدینه به عنوان مشایعت، امام را همراهی کردند که از آن جمله همین بُریحه عباسی بود.
مقداری راه که رفتیم، بُریحه جلو آمد و به امام عرضه داشت فهمیده ام که می دانی من با بدگویی و گزارشات کذب نزد متوکل، سبب خروج تو از مدینه شده ام.
چنانچه نزد متوکل مرا تکذیب نمایی و از من شکایتی کنی، تمام باغات و زندگی تو را آتش می زنم و بچه ها و غلامانت را نابود می کنم.
آن حضرت در جواب، با آرامش و متانت فرمود من همانند تو آبرو ریز و هتاک نیستم، شکایت تو را به کسی می کنم که من و تو و خلیفه را آفریده است.
در این هنگام، بُریحه با خجالت و شرمندگی روی دست و پای حضرت افتاد و ملتمسانه عذرخواهی و تقاضای بخشش کرد.
امام هادی (علیه السلام) اظهار نمود من تو را بخشیدم و سپس به راه خود ادامه داد.
📚 اعیان الشیعه، جلد ۲، صفحه ۳۷
#امام_هادی علیه السلام
#سخن_چینی
#نیکی
🔴 پرسش:
با عرض سلام. اگر شخصی دنبال خودسازی و تزکیه نفس است بخواهد در کانالهای سیاسی و روشنگری به نیت شناخت حق و باطل و شناخت دوست و دشمن عضو شود، چه تاثیری بر روی او خواهد داشت؟ آیا صلاح است عضو شویم و اگر حق راتشخیص دادیم از این کانالها حمایت کنیم؟ لطفاً دراین موارد توضیحی بفرمایید. باتشکر فراوان
🔵 پاسخ:
سلام. کسی که اهل خودسازی و تزکیه نفس است و میخواهد در مسیر تعالی معنوی پیش برود، ورودش در کشمکشهای سیاسی مستلزم برخورداری از مراقبتهای بسیار بالاست.
اینکه انسان کلیت یک حرکت دینی را حمایت کند، یک بحث است؛ ولی اینکه انسان وارد کشمکشهای بین جناحهای مختلف یا افراد مختلف شود و بخواهد در آن زد و خوردهای بین گروهها، او هم عامل فعالی شود، این نگرانی هست که اگر آن وارستگی و آن تقوا و تهذیب لازم را نداشته باشد، خدای ناکرده دچار اعمال نفسانی شود و حتی به آنچه که حرام است، در بازی کردن با آبروی دیگران، شکستن دل دیگران، نسبت دادن آنچه که واقعیت ندارد به دیگران و حتی افشای سر دیگران، غیبت کردن از دیگران و بسیاری از آنچه که با تهذیب و تزکیه نفس تعارض کلی دارد، مبتلا شود.
اگر فرد مطمئن نیست که از آن تقوا و مراقبه و کنترل نفس لازم برخوردار است، بهتر است که وارد چنین کشمکشهایی به طور جزئی نشود.
در پناه خدا موفق باشید.
#پرسش_و_پاسخ - ۴۲۴
@ahlevela_channel
💠 چشم و همچشمی در امور دنیوی خوب نیست؛ امّا در امر آخرت خوب است. یعنی اگر دیدی کسی کار خیری میکند، بگو چرا من داخل آن نباشم.💠
🔻عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی🔻
🔸اسف و غبطه خوب است و حسد و بخل بد.
🔸چشم و همچشمی در امور دنیوی خوب نیست؛ امّا در امر آخرت خوب است. یعنی اگر دیدی کسی کار خیری میکند، بگو چرا من داخل آن نباشم.
🔸در عالم خلق، نازک راه برو. سلام کن، آهسته راه برو و رد شو و بحث و جدال نکن. چیزهایی که فانی میشود، همهاش بیاعتبار است.
🔺مصباح الهدی - تألیف استاد مهدی طیّب🔺
#اخلاق