🍂به اندازه یک جرعه آب هم به او نمی داد.
#استاد_عربیان حفظه الله:
🌺 از این به بعد، حضرت یک محور بسیار مهم دیگری را مطرح می فرمایند که باز در دینداری و در سیر و سلوک، حائز اهمیت است. و آن بحث دنیا و محبت به دنیا و بی ارزش بودن دنیاست. این هم خیلی محور مهمی است. با دنیا باید چه کار کنیم؟ دنیا را دوست داشته باشیم یا دشمن؟ دنیا خوب است یا بد است؟ این سوال. جواب: کدام دنیا را می گویی؟ مگر چند تا دنیا داریم؟ دوتا دنیا داریم. دنیای مذموم و دنیای ممدوح. اگر بخواهیم توضیح بدهیم، دنیا به حساب این موجوداتی که خداوند در عالم طبیعت قرار داده است، کوه، دشت،بیابان، دریا، جنگل، این نعمت های گوناگون، طلا، تقره، این ها بدون در نظر گرفتن نسبت این ها با انسان، نه خوب است نه بد. موجودات الهی دارند. از منظر تکوینی همه نعمت های الهی هستند. همه آیات الهی هستند که دارند کمالات خدا را نشان می دهند.
🔹اما وقتی نسبت پیدا می کنند با انسان، باید ببینیم که انسان نسبتش با این موجوداتی که در عالم طبیعت هستند، چگونه تعریف شده است. اگر این ها را دوست داشته باشد به گونه ای که هدف خودش قرار داده باشد این می شود دنیای مذموم. اگر به عنوان ابزار به این ها نگاه کند، حتی دوست داشته باشد به عنوان ابزار، این می شود آخرت. این می شود دنیای ممدوح. پس دنیا دو گونه است. دنیای مذموم و دنیای ممدوح. همین دنیایی که داریم مشاهده می کنیم. همین موجوداتی که داریم می بینیم، امکاناتی که داریم می بینیم، اگر هدف ما بشود، ما را از خدا باز بدارد، این می شود دنیای مذموم. اما اگر نه، هدف نباشد، ابزار باشد، از این ها استفاده کنیم برای رسیدن به کمالات. برای رسیدن به قرب. برای آبادانی آخرت، این می شود دنیای ممدوح.
🍀حالا اینجا ببینیم توصیه های حضرت در این باره چیست. می فرماید یَا اباذر! وَ الَّذِی نَفْسُ مُحَمَّدٍ بِیَدِهِ، لَوْ أَنَّ الدُّنْیَا کَانَتْ تَعْدِلُ عِنْدَ اللَّهِ جَنَاحَ بَعُوضَةٍ أَوْ ذُبَابٍ، مَا سَقَی الْکَافِرَ مِنْهَا شَرْبَةً مِنْ مَاءٍ الله اکبر. قسم می خورد به جان خودش، ای ابوذر، اگر دنیا، پیش خدا به اندازه بال پشه، یا بال مگس، ببینید بال پشه ومگس چه ارزشی دارد. اصلا پشه و مگس تمامش چه ارزشی دارد که بالش بخواهد ارزشی داشته باشد. دنیا، دنیا که می گوید نه یک بخش دنیا مثلا یک خانه، یک ماشین، کل دنیا، کل عالم طبیعت، کل کره زمین، بلکه همه کرات، همه آسمان ها، کل عالم طبیعت، اگر پیش خدا، به اندازه بال پشه یا مگس، ارزش می داشت، خداوند به کافر، یک جرعه آب نمی داد. شَرْبَةً مِنْ مَاءٍ جرعه ای از آب نمی داد. نه یک لیوان آب. یک جرعه که دهانش مثلا پر بشود و بتواند فرو ببرد. به اندازه یک جرعه آب هم به او نمی داد.
✨الله اکبر.. برای انسان عاقل، فرهیخته، فهیم، متدین، این یک جمله، برای اثبات بی قدری و بی ارزشی دنیا، کفایت می کند. با توجه به اینکه حضرت قسم هم خورده. قسم به جان شریفش خورده است.
📚برگرفته از سلسله جلسات
#حدیث_خوانی شرح وصیت نامه رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم به ابوذر،
#جلسه_هجدهم در تاریخ دوشنبه 1400/10/13
#قسمت_دویست_و_دو
ادامه دارد...
📣کانال مدرسه علمیه الهادی علیه السلام
🆔
@alhadihawzahqom
#پیامبر_اکرم صلی الله علیه و آله
#وصیت #حدیث #دنیا #دنیاگرایی #وابستگی #هدف #اخلاقی #مذمت_دنیا