✍️ قلب انسان مؤمن...
✅ اگر به لینک زیر مراجعه کنید در آن تعداد ضربان قلب حیوانات مختلف را با تصویر نشان داده است.👇
https://everysecond.io/animal-heartbeats
در شرایط عادی ضربان متوسط قلب وال ۸بار در دقیقه - فیل ۳۰بار – اسب ۳۶ – انسان ۷۵– سگ بزرگ ۸۰– سگ کوچک ۱۲۰–گربه ۱۶۰– همستر(یک نوع موش) ۴۰۰ بار در و مرغ مگس خوار ۱۲۰۰ است.
✅ اولین نکتهای که واضح است رابطه جثه حیوانات با تعداد ضربان قلب آنهاست، هرچه جثه کوچکتر میشود، تعداد ضربان قلب هم بالا میرود.
فرض کنید مثلا قلب وال بخواهد آن حجم عظیم از خون را در آن بدن بزرگ مثلا با ۴۰۰ بار در دقیقه، مکش و دمش کرده و جابجا کند! خیلی به آن فشار خواهد آمد و عمر این قلب هم پایین میآید.
✅ نکته دوم که جالبتر است رابطه طول عمر حیوانات با تعداد ضربان قلب آنها در دقیقه است که در جدول زیر میتوانید این مقایسه را ببینید.👇
https://eitaa.com/sharhe_hal/3805
در این نمودار که مربوط به حیوانات خشکی زی است، رابطه مستقیمی بین تعداد ضربان قلب و عمر هر حیوان وجود دارد، البته فقط انسان در این نمودار استثناء شده است و اگر مثل دیگر حیوانات خشکی زی میبود باید در حدود ۱۵ تا ۲۰ سال بیشتر عمر نمیکرد.
✅ این قاعده یعنی نسبت ضربان قلب و جثه و طول عمر وقتی به حیوانات خونسرد میرسد نمودار به یکباره عوض میشود و مثلا وال که حیوانی خونگرم است، در مقایسه با کوسه یا ماهی یا لاکپشت و دیگر حیوانات خونسرد و آبزی عمر خیلی کمتری دارد.
شاید علت آن از این جهت باشد که خونسردها دمای بدنشان را با محیط تنظیم میکنند و با پایین آمدن دمای بدن در کف دریا ضربان قلب نیز آهستهتر میزند شاید هم نکته دیگری در کار باشد!🤔
در نمودار زیر میتوانید عمر حیوانات مختلف خشکی زی و آبزی را با هم مقایسه کنید.👇
https://eitaa.com/sharhe_hal/3803
✅ نکته سوم که ظاهرا ترکیب و نتیجه دو نکته قبل است اینکه هرچه سن یک حیوان بالاتر میرود و جثه او نیز بزرگتر میشود تعداد ضربان قلب او نیز آرامتر و آرامتر میشود. مثلا در انسان:
👈 قلب نوزاد تا سن ۱ ماهگی۷۰ تا ۱۹۰ بار در دقیقه میزند و از ۱ تا ۱۱ ماهگی۸۰ تا ۱۶۰ - از ۱ تا ۲ سالگی ۸۰ تا ۱۳۰ - از ۳ تا ۴ سالگی ۸۰ تا ۱۲۰ - از ۵ تا ۶ سالگی۷۵ تا ۱۱۵ - از ۷ تا ۹ سالگی۷۰ تا ۱۱۰ - بالای ۱۰ سالگی۶۰ تا ۱۰۰ تا اینکه در سنین بالا به متوسط ۷۰ -۷۵ بار در دقیقه میرسد.
✅ نکته چهارم رابطه ادراک از زمان و ضربان قلب است. هرچه ضربان قلب پایینتر میآید ادراکی که از زمان داریم سریعتر میشود یعنی زمان خیلی زود میگذرد و هرچه ضربان قلب بالا میرود ادراک از زمان کندتر میشود.
👈مثلا وقتی در حالت خواب تعداد ضربان قلب بسیار پایین میآید و در نتیجه با وجود گذشت زمان زیاد احساسی که از طول زمان برای ما وجود دارد خیلی کوتاه میشود و یا مثلا قلب موش خرمایی هنگام خواب زمستانی فقط ۵ بار در دقیقه میزند و به این واسطه این زمان طولانی برای او خیلی زود طی میشود.
👈 و یا وقتهایی که استرس بسیار بالا میرود به حدی زمان برای انسان کوتاه میشود که تصور میکنیم همه چیز به صورت صحنه آهسته در آمده است. این حالت را در زمان تصادفها یا اتفاقات بد زیاد تجربه کردهایم.
در مورد نوزادان هم میگویند چون نوزاد ادراکی که از زمان دارد خیلی بیشتر یا سریعتر از بزرگسال است، زودتر خسته میشود و خوابش میگیرد.
👈و اگر به خاطرات کودکی خود مراجعه کنیم میبینیم فاصله گذر یک سال و ماه و روز خیلی برای ما بیشتر طول میکشید اما وقتی بزرگ میشویم تا چشم روی هم میگذاریم صبح شب شده است و سالها به سرعت یکی یکی پشت سرهم رد میشوند.
✅ شاید بشود به واسطه توجه به این نکته از ادراک زمان، از بُعد زمان خارج شد و گفت بجز انسان سهم مثلا یک گربه یا یک فیل و دیگر حیوانات از زندگی دنیا به یک مقدار مساوی است فیل همانقدر از زمان ادراک دارد که یک گنجشک، هرچه جثه حیوانات کوچکتر میشود، دنیای آنها هم کوچکتر میشود، چه از جهت زمان و چه مکان اما بهره آنها یکسان است.
ادامه👇
https://eitaa.com/sharhe_hal/3804