🌸🌿🌸🌿🌸🌿🌸
🌸سوال: آیا بلاها در مقابل گناه است؟
قومی که با نفرین پیامبر، توسط عذاب زمینی یا آسمانی هلاک شوند، مشمول «خَسِرَ الدُّنْيا وَالْآخِرَةِ» میشوند به این معنی که در دنیا به عذاب و هلاکت گرفتار شده و در آخرت نیز برای همیشه در جهنم داخل میشوند لازم به یادآوری است حوادثی که اقوام را هلاک میکند دو گونه است:
محکمات و متشابهات؛ همان طور که قرآن آیات محکم و متشابه دارد؛حوادث نیز چنین است.
آیه محکم آن است که مفهوم و مراد و قبل و بعد از آن روشن و واضح است و بیش از یک معنی در آن احتمال نمی رود؛ ولی آیات متشابه دارای چند معناست حوادث محکمه هم حوادثی است که علت و معلول و حاکم و محکوم همه مشخص است و پیامبر و خدا اعلام کرده اند که این بلاها را به خاطر فلان گناه میفرستیم و میگوید که توبه قبول است یا قبول نیست، مثل طوفان نوح و هلاکت قوم عاد و ثمود.
اما حوادث متشابه که بدان وسیله عده ای هلاک میشوند مشخص نیست که آیا این بلا صرفاً به خاطر گناه است وانگهی کدام گناه، آیا گناه مذکور، عمومی بوده یا گناه عده قلیلی بوده است؟ این امور معلوم نیست.
بنابراین حوادث طبیعی مانند: سیل، زلزله و یا بیماریهای عمومی که همۀ مردم یک منطقه را در بر میگیرد پیامد گناهی خاص و یا نتیجهٔ نفرین پیامبر نمیباشد.
اگر هم قبول کنیم که گناهان عمومی مردم موجب بلاهای طبیعی میشود بیان این مطلب که شخصی به علت ارتکاب گناهی خاص به نوعی گرفتاری مبتلا شده و فرد دیگری نیز با انجام گناهی متفاوت دچار بلاگردیده، امری نیست که بتوان نظریه قطعی داد و تنها میتوان گفت بلاها معلول گناهان هستند؛ زیرا اینها امور متشابهی هستند که جز خدا کسی تأویل موردی آنها را نمیداند ولی بلاهایی که توسط نفرین پیامبر حاصل میشود امری تعریف شده و مشخص میباشد و خدا هم در قرآن دامنه مجازات آنها را بیان کرده و گفته است: مجرمان نفرین شده علاوه بر عذاب دنیوی، دچار جهنم ابدی خواهند شد.
#بلا
#نسیم_حیات
#استاد_بهرام_پور
🎧
@sokhen_nab