⭕️
تحلیلهای سادهانگارانه نماینده رئیسجمهور
🔺تحلیلهای سادهانگارانهی برخی از مقامات دولتی در خصوص مذاکره با ایالات متحده، نگرانیهایی را در خصوص رویکرد سیاست خارجی کشور ایجاد میکند.
🔺 به نظر میرسد مذاکره در کشور ما از ابزار دستیابی به اهداف توسعهای به اصلی مستقل تبدیل شده است؛ بهگونهای که صرف حضور در مذاکره، بدون توجه به متغیرهای واقعیت و هدف نهایی، مورد توجه قرار میگیرد.
🔺 اظهارات اخیر آقای عبدالعلیزاده، نمایندهی رئیسجمهور در هماهنگی اجرای سیاستهای کلی توسعهی دریامحور، مبنی بر دستیابی به توافق با آمریکا ظرف سه ماه، نمونهای از این نوع سادهانگاری است.
🔺این اظهارات، در حالی مطرح میشود که وزیر خارجهی پیشنهادی ترامپ، مارک روبیو، هرگونه مذاکره را منوط به عدم تقویت ایران در زمینههای مختلف کرده است.
🔺این رویکرد، بدون توجه به قواعد مادی مذاکره و واقعیتهای سیاسی موجود، نشان از خوشبینی بیش از حد و فقدان برنامهریزی راهبردی دارد.
🔺چگونه میتوان با دولتی ایدئولوژیک و ضد ایرانی مانند دولت ترامپ، و با توجه به سابقهی خروج از برجام و وضعیت اقتصادی و امنیت ملی ایران، در زمانی کوتاه به توافقی دست یافت که منافع ملی را تضمین کند؟
🔺این سوال بخصوص در مورد ثمن معامله و امکان جذب سرمایهگذاری خارجی با توجه به بیثباتی سیاستهای آمریکا بسیار مهم است.
🔺نکتهی دیگر، تداوم رویکرد مذاکرهمحور صرفنظر از چهرهی رئیسجمهور آمریکا، چه هیلاری کلینتون و چه دونالد ترامپ، است. به نظر میرسد اولویت برخی از مقامات دولتی صرف حضور در پشت میز مذاکره است، بدون توجه به نتایج ملموس و عملی این مذاکرات.
🔺 حتی پس از مشخص شدن رویکرد خصمانهی تیم ترامپ و اظهارات روبیو دربارهی ضعف ایران، این رویکرد تغییری نکرده است.
🔺در نهایت، این چندگانگی در سخنان مقامات دولتی، مخصوصاً تضاد بین اظهارات آقای عبدالعلیزاده و آقای عراقچی، نیاز به تبیین و شفافسازی از سوی مقامات مسئول دارد.
🔺 این موضوع ضرورت ایجاد یک خط مشترک در سیاست خارجی و اجتناب از بیان نظرات متناقض و سادهانگارانه را به خوبی نشان میدهد. مسئولیت تنظیم و هدایت سیاست خارجی باید به صورت متمرکز و با رویکردی واقعبینانه و راهبردی پیگیری شود.
🖇کانال دفتر ارتباطات فرهنگی
👇
❁✧═┅┄┄┄
🌐
@difqom
┄┄┄┅═✧❁