#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #افغانستان
✅
آیا سپاه قدس در افغانستان موفق بوده؟!
🔸 مهمترین پرونده امنیتی جنوب شرق ایران در بیست سال گذشته، حضور آمریکا با دهها پایگاه و تجهیزات پیشرفته و هزاران نیروی نظامی در مرزهای شرقی ایران بود.
🔸 طبق یک ارزیابی انجام شده آمریکا در ۲۰ سال گذشته روزانه ۳۰۰ میلیون و سرجمع نزدیک به ۲.۵ تریلیون دلار در افغانستان هزینه کرده است. این هزینهها قرار بود خروجی آن نه به مهار ایران بلکه به تسلط کامل بر جمهوری اسلامی ختم شود. ایران با محوریت سپاه قدس، در واقع در یک مبارزه بیست ساله مداوم، طراحیهای بسیار گران قیمت ضدامنیتی را در چند کیلومتری مرزهای خود با شکست رو به رو کرده است.
🔸 چه کشوری غیر از ایران اراده سرپا نگه داشتن روند سیاسی و امنیتی ضدآمریکایی در افغانستان را داشته است؟ آیا پاکستان، عربستان، ترکیه، قطر و... در افغانستان اراده سیاسی و نظامی برای مقابله با آمریکا را داشتهاند؟!
🔸 قطعا فقط نام یک کشور خارجی در اینباره میتوان اسم برده شود و این ایران بود که در طول بیست سال گذشته همواره روند جهاد ضدآمریکایی در افغانستان را زنده نگه داشت و حتی برای فعالیتهای سیاسی و امنیتی گروههای متضاد با خود نیز در محیط داخلی افغانستان جهت تاکتیکی و راهبردی درست و مؤثر در مواجه با آمریکا برای آنها ایجاد کرد؛ این مدیریت آنقدر مؤثر بوده است که عاقبت با فرار نظامیان آمریکا از افغانستان، نقطه عطفی بزرگتر از شکست آمریکا در ویتنام ایجاد شده است.
🔸 افغانستان از بیش از سی سال قبل تاکنون بستری آماده برای پرورش گروههای متعدد تندرو جهادی، ضد شیعی و ایرانی بوده است. سرویس اطلاعاتی عربستان و پاکستان همواره تلاش میکردند که روند ضد شیعه را نه تنها درباره گروههای کوچک تکفیری، بلکه در گروه بزرگی همچون طالبان نیز پررنگ نگه دارند.
🔸 امروز کارنامه سی ساله امنیتی نشان میدهد که ایران چگونه توانسته این روند را مدیریت کند و نه تنها طراحیهای ضدامنیتی گروههای تروریستی را در اینباره خنثی کرده بلکه تعدیلهای آشکاری نیز در برخی گروهها درباره ایران و شیعه ایجاد کند و این خطوط قرمز را نیز همچنان معتبر نگه دارد.
🔸 آمریکا داعش را پس از متلاشی شدن سازمانی آن در سوریه، به افغانستان آورد تا از آنان برای رسیدن به اهداف محقق نشده امنیتی خود درباره ایران، اینبار در نزدیکی مرزهای شرقی جمهوری اسلامی استفاده کند. داعشی که باید در افغانستان که به ظاهر زمینههای تکثیر و قدرت گرفتن آن از جامعه سوریه بیشتر است رشد انفجاری پیدا میکرد، ولی به سرعت زمینگیر شد.
🔸
چه کسی داعش را در افغانستان زمین گیر کرد؟
در ظاهر برخی از گروههای افغانی این کار را کردند ولی متخصصین نظامی میدانند که داعش نوسازی شده در افغانستان تنها در یک فرآنید پیچیده اطلاعاتی و با مشارکت و مدیریت یک قدرت برتر نظامی بالاتر از توان گروههای موجود افغانی میتوانست زمینگیر شود.
🔸 آمریکا با خروج خود از افغانستان تلاش کرد که محیط داخلی این کشور را وارد رقابتهای نظامی داخلی و به خصوص درگیریهای میان شیعیان و اهل سنت ایجاد کند و به تبع آن پای ایران را نیز به جنگ بی حاصل و پرهزینه باز کند.
🔸 اما
سپاه قدس با ظرافت، صبوری و اقتدار این طراحی اولیه را خنثی کرد و همچنان نیز با اشراف اطلاعاتی و تدابیر سیاسی در حال عبور دادن ایران از یک فتنه مذهبی بزرگ است. عبور از این فتنه بزرگ این روزها با برخی سمپاشیها در افکار عمومی زیاد احساس نمیشود ولی بعدها درباره آن بیشتر سخن گفته خواهد شد.
🔸 جمهوری اسلامی ایران با دستور کار «انتقام سخت»، اخراج آمریکا در منطقه را شتاب داده و در افغانستان علائم تحقق و فعال بودن آن دیده میشود. در این میان شبح حضور سپاه قدس و سردار قاآنی که از او به عنوان متخصص ویژه افغانستان یاد میشود، بی شک غیرقابل انکار است.
🔸
#به_قلم_اساتید: مهدی جهان تیغی
⚡️
#شتاب بگیرید
🆔
@masale_shetab