#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#دانش_بنیان
#تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین
✅
اقتدارآفرینی و تولید ارزش افزوده، مزیت اصلی دانشبنیانهاست
3⃣
یکی از مطالبات رهبر انقلاب، افزایش تعداد مراکز دانش بینان بود. برای این کار چه موانعی باید زدوده شود؟
🔸 خیلی از موانع در دل اقتصاد است و در دل اکوسیستم دانشبنیان کشور نیست. اگر اقتصاد کشور درست کار کند، بسیاری از موانع در برابر تمام شرکتها و مؤسسات دانشبنیان برداشته میشود.
روالها باید روان باشد و فضای کسبوکار هم تسهیل شود؛ اخذ مجوز فعالیت راحتتر شود و مواجهه با خدمات دولتی نباید انرژی زیادی از این شرکتها تلف کند.
به طور کلی در جایی که این شرکتها با بدنه دولت مواجه میشوند بعضاً کارها گیر میکند. من خیلی وارد مصداقها نمیشوم، اما تقریباً همه در فضای کسبوکار میدانند که مشکل کجاست.
🔹 اما یکسری موارد هم هست که مقداری تخصصیتر است و به دانشبنیانها مرتبط میشود؛ مثلاً، تأمین مالی برای همه شرکتها مسئله است و باید تسهیل شود، اما در حوزه دانشبنیان، جنس تأمین مالی شرکتهای دانشبنیان با تأمین مالی بقیه شرکتها متفاوت است. اینجا زیرساختهای متفاوتی نیاز است چراکه میزان ریسک و خطرپذیری شرکتهای دانشبنیان با سایر شرکتها متفاوت است.
شرکتهای دانشبنیان نیاز به نیروی انسانی زبده و آموزش دیده و مهارتی دارند. قاعدتاً نیروی انسانی ساده نمیتواند برای این شرکتها کمک کننده باشد.
🔸 بنابراین لازمه افزایش تعداد شرکتهای دانشبنیان، مرتفعکردن همه موانع در دو دسته فوق است که هر کدام از این موانع کسبوکاری را از رمق میاندازند. اگر این موانع مرتفع شود، آن کسبوکار با کیفیت بهتری کار میکند و سریعتر رشد میکند.
🔸
#گفتگو_با_اساتید: دکتر کریم زاهدی، معاون نظارت و ارزیابی ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی
⚡️ ادامه دارد...
🆔
@tahlil_shjr