💠
#انسان_۲۵۰_ساله 💠
📝
#سیدعلی_حسینی_خامنهای
🔸
#فصل_اول : پیامبر اعظم
▫️ ۳. حراست از نظام اسلامی
📍
#بخش_پانزدهم
برای آنکه این کار به سامان برسد، سه مرحله وجود داشت:
مرحلهٔ اول، شالودهریزی نظام بود که با این کارها انجام گرفت.
مرحلهٔ دوم، حراست از این نظام بود.
موجود زندهٔ رو به رشد و نمو که همهٔ صاحبان قدرت اگر او را بشناسند، از او احساس خطر میکنند، قهراً دشمن دارد. اگر پیغمبر نتواند در مقابل دشمن، هوشیارانه از این مولود طبیعی مبارک حراست کند، این نظام از بین خواهد رفت و همهٔ زحماتش بی حاصل خواهد بود؛ لذا باید حراست کند.
مرحلهٔ سوم، عبارت از تکمیل و سازندگی بناست.
شالودهریزی کافی نیست؛ شالودهریزی، قدم اول است.
این سه کار در عرض هم انجام میگیرد. شالودهریزی در درجهٔ اول است؛ اما در همین شالودهریزی هم ملاحظهٔ دشمنان شده است و بعد از این هم حراست ادامه پیدا خواهد کرد. در همین شالودهریزی، به بنای اشخاص و بنیان های اجتماعی نیز توجه شده است و بعد از این هم ادامه پیدا خواهد کرد.
پیغمبر نگاه میکند و میبیند پنج دشمن اصلی، این جامعهٔ تازه متولد شده را تهدید میکنند. یک دشمن، کوچک و کم اهمیت است؛ اما در عین حال نباید از او غافل ماند. یک وقت ممکن ده فرسخ، پانزده فرسخ، بیست فرسخ از مدینه، قبایل نیمهوحشیای وجود دارند که تمام زندگی آنها عبارت از جنگ و خونریزی و غارت و به جان هم افتادن و از همدیگر قاپیدن است.
پیغمبر اگر بخواهد در مدینه نظام اجتماعی سالم و مطمئن و آرامی به وجود آورد، بایدحساب اینها را بکند. پیغمبر فکر اینها را کرد.
در هر کدام از آنها اگر نشانهٔ صلاح و هدایت بود، با آنها پیمان بست؛ اول هم نگفت که حتماً بیایید مسلمان شوید؛ نه، کافر و مشرک هم بودند؛ اما با اینها پیمان بست تا تعرض نکنند.
پیغمبر بر عهد و پیمان خودش، بسیار پافشاری میکرد و پایدار بود. که این را هم عرض خواهم کرد، آنهایی را که شریر بودند و قابل اعتماد نبودند، پیغمبر علاج کرد و خودش سراغ آنها رفت. این سریههایی(۱) که شنیدهاید پیغمبر پنجاه نفر را سراغ فلان قبیله فرستاد، بیست نفر را سراغ فلان قبیله، مربوط به اینهاست؛ کسانی که خوی و طبیعت آنها آرام پذیر و هدایت پذیر و صلاح پذیر نیست و جز با خونریزی و استفاده از قدرت نمیتوانند زندگی کنند. لذا پیغمبر سراغ آنها رفت و آنها را منکوب کرد و سر جای خودشان نشاند.
_____________
۱. (سری) لشکری با نیروی کمتر از چهارصد تن/ در معنای اصطلاحی در مقابل "غزوه" قرار دارد و عبارت است از جنگهایی که پیامبر مستقیماً در آنها حضور نداشتند.
🔸
https://zil.ink/tarazmedia_ir