#فمینیسم
#نقد_فمینیسم
2️⃣ نقد آموزهها1️⃣1️⃣
❌ نقد فرودستی زنان و منشأ آن2️⃣1️⃣
#برابري
🔰 نقد برابري تكويني (برابري طبيعي)
ب. تفاوت در استعدادها و مهارتها
2️⃣ شواهد روانشناختي و جامعهشناختي
مطالعات روانشناسان و جامعهشناسان حاكياز آن است كه فرهنگ و جامعه، نقش بسزايي در تقويت تفاوتها و حتي گاه، ايجاد و ساخت تفاوتهاي جديد دارند.
در فاصلة زماني هجده ماهگي تا دوسالگي، كودكان به مفهوم هويت جنسي دست مييابند. ز
ماني كه دختربچه درمييابد مؤنث است و در آينده زن خواهد شد، اين مسئله جزء مهمي از هويت شخصي او ميشود. ازآنپس، اين فرهنگ حاكم است كه به او ميگويد چه كاري براي زن خوب است و چه كاري بد؛ و دختر، نقش زنان را در جامعه پذيرا ميشود و با الگويي كه جامعه از زن معرفي ميكند، همانندسازي ميکند.
روانشناسان، تأثير جامعه بر شكلگيري
#هويت_جنسي را شرطيسازي مينامند؛ به اين معنا كه دختران و پسران، براساس تشويقها، تنبيهها و انتظارات جامعه، رفتارهاي متفاوتي بروز ميدهند؛ دختران بهواسطة حرفشنويهايشان پاداش ميگيرند؛ اين در حالي است كه از پسران خواسته ميشود رفتارهاي متهورانه و مردانه داشته باشند تا خود را از جنس ضعيف ممتاز سازند.
بدينترتيب، سنخبندي جنسي در اجتماع، شكل ميگيرد و هریک از دو جنس، تلاش ميكنند رفتارهاي خويش را در چارچوب فرمهاي جامعه بگنجانند تا مطرود و مغضوب نشوند.
#تقليد نيز عامل ديگري است كه به تشديد اين تفاوتهاي جنسيتي دامن ميزند. كودك، رفتارهاي خود را با نمادهاي قدرت، منطبق ميكند. اين نمادها ميتوانند والدين يا اشخاص بزرگسال همجنس باشند. دختربچه بيشتر به رفتارهاي مادر و همجنسان او نظر دارد و بدينترتيب، بسياري از ويژگيهاي جنسي را كسب ميكند.
نكته ديگری كه به يافتههاي بالا اضافه ميشود، تأثير متقابل هورمونها و عوامل اجتماعي است. تحقيقات نشان داده است همانطوركه تغييرات هورموني ميتواند باعث رفتارهاي مختلف جنسيتي شود، خود رفتار هم ميتواند عملكرد هورموني را تحت تأثير قرار دهد.
#روانشناسی_اختلافی_زن_و_مرد
📚 ژانت هايد؛ روانشناسي زنان؛ ترجمة بهزاد رحمتی؛ ص 43-78.
#موقوفه_مجازی_زن_خانواده_و_سبک_زندگی
https://eitaa.com/joinchat/2018574369C2399355813
👩🎤
🍂👩🎤🥀
@woman_family
🥀🍂👩🎤🥀🍂👩🎤
✨🥀🍂👩🎤🥀🍂👩🎤🥀