#نکات_آموزشی
قرائت قرآن در مجالس ختم💯
در فایلی که برایتان ارسال کردم
#حاج_محمود_کریمی مختصری از کلام الله تلاوت می کنند.
به مناسبت این مطلب نکاتی را پیرامون قرائت قرآن در مجالس ختم بیان می کنم
یکی از برنامه هایی که در مجالس ختم جزء محورهای اساسی است قرائت قرآن است✅
در مجالس ختم قبل از شروع قرآن معمول است که مناسبت برگزاري مجلس ذکر شده و براي شخص از دنيا رفته فاتحه و صلواتي قرائت مي گردد.
بهتر است بخش قرائت قرآن توسط قاريان محترم ـ که به قواعد صحيح قرائت آشنايي دارند ـ صورت بگيرد، ولي در صورت لزوم و نبودن قاري، معمول است که ذاکرين اهلبيت(علیهم السلام) به قرائت قرآن مي پردازند .
در بعضی از مناطق، رسم بر این است که مدعوّین پس از ورود به مسجد، بدون حفظ حرمت مجلس، تقاضای فاتحه می کنند و یا با صدای بلند بازماندگان را تسلیت و سرسلامتی می دهند. این کار تا حدودی نظم مجلس را به هم می زند و باعث حواس پرتی گوینده و شنوندگان می شود. جهت رفع این معضل، به صاحبان عزا که معمولاً مقابل درب مسجد ایستاده و به مدعوّین خیرمقدم می گویند، گفته شود که هنگام ورود حضار، آنها را توجیه نمایند که در بین قرائت قرآن تقاضای فاتحه نکنند و یا بسیار آرام این کار را انجام دهند که حواس دیگران پرت نشود؛ هر چند در صورت امکان، ترک این کار بهتر است.
#نکته
نکات مورد توجه در قرائت قرآن
• معمولا در مجالس ختم از سوره ها و آيات مرتبط با معاد، مرگ، قبر و قيامت استفاده می شود. مثل؛
آيات 185 ـ 200 سوره آل عمران .
آيات 97 ـ 118 سوره مؤمنون.
آيات 56 ـ 69 سوره عنکبوت.
آيات 42 ـ 75 سوره زمر.
سوره ق.
سوره واقعه.
• روخواني، روانخواني و تجويد صحيح بایستی رعايت شود.
• آيات، با نغمات و دستگاههاي قرآني قرائت گردد نه با الحان مداحي. چراكه در روايات نقل شده است كه قرآن را با الحان و آواي عرب تلاوت نماييد.
• قرائت قرآن، براي گرفتن فاتحه، اعلام خير مقدم، تعارف به تناول ميوه ها و ... قطع نگردد.
• خوب است از وقت قرائت قرآن، زماني براي خواندن ترجمه تفسيري آن اختصاص داده شود تا مستمعين از محتواي آيات قرائت شده بهره کافي را ببرند.
• قبل از شروع قرائت، براي پيشگيري از صحبت و بي توجهي احتمالي مستمعين هنگام قرائت قرآن، آيات و روايات مرتبط در اهميت سکوت و توجه، هنگام خوانده شدن قرآن، بيان گردد.
#مجمع_حضرت_یاس_کبود
#آموزش_مداحی_رایگان
https://eitaa.com/joinchat/2105147398Cd2fdb6f26b