سلام روزتون بخیر و عافیت
ان شا الله امروز میخواهیم در مورد مثبت اندیشی براتون پست بزاریم
با ما باشید
🆔@sabkezendegikareemane 🍃
💐s.hoseini
#مثبت_اندیشی۲
✳ توصيه به قرائت سورههای مبارك فلق و ناس (معوذتين) راهی به سوی مثبت اندیشی یا مثبت نگری است.
🔸 اين دو سوره با «قل اعوذ» به معناى «پناه مىبرم» شروع میشود و خداوند در اين دو سوره به پيامبر صلىاللهعليهوآله دستور مىدهدكه از هر شرّى به خدای سبحان پناه ببرد و به مردم بگويد شما نيز از هر شری به رب خويش پناهنده شويد.
💢 برای مصونیت از شرور مهمترين و اصلیترين کار پناه بردن به حضرت حق است، زيرا اين پناهندگی سبب میشود تا برکات و رحماتی که از سوی حضرت حق نصیب انسان شده صیانت و حفاظت شود.
🔆 «قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِ»؛ «بگو: پناه میبرم به پروردگار سپیده» (سوره مبارکه فلق، آیه ١)
🔹ای پيامبر بگو پناه میبرم به پروردگار فلق. فلق زمانی است که سیاهی شب شکافته میشود و سپیدی روز سر میزند و تغییرات ایجاد میشود.
🔆 «قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِ»؛ «بگو: پناه میبرم به پروردگار مردم» (سوره مبارکه ناس، آیه ١)
✳ در هر دو پناهندگی نشان میدهد كه جوهره وجودی افراد امکان تربیت و تغییر مثبت را دارد، این امکان تنها با پناهندگی به خدای سبحان ميسر میگردد كه باید از سوی بنده درخواست شود...
📌 ادامه دارد ...
📚 «استاد بروجردی»
🆔@sabkezendegikareemane 🍃
💐s.hoseini
سلیگمن، پدر روانشناسی مثبتگرا، یک روش جالب برای مبارزه با افسردگی و ارتقا خوشبینی و امید معرفی میکند. این شیوه ABCDE نام گرفته است. در این روش ابتدا مشکل و مسأله کاملاً بررسی، سپس افکاری که در پشت مشکل قرار گرفته مورد شناسایی قرار میگیرند. پس از شناسایی افکار، پیامد ونتایج هر فکر جداگانه مورد تجزیه و تحلیل قر ار میگیرد. دراین مرحله افکار بدبینانه بهگونهای که گویا دیگران و رقبا به ما اتها میزدهاند، کاملاً زیر سوال برده میشود. این بخش مهمترین بخش این مدل میباشد ودر پایان انرژیهای مثبتی به خود داده میشود.
🆔@sabkezendegikareemane 🍃
💐s.hoseini
✅تقویت مثبت اندیشی در کودکان👶
کودکان از شنیدن تعریف و تحسین شدن برای کار خوبی که انجام دادهاند، لذت میبرند.
تشویق و تمجید اعمال و رفتارهای کودکان به آنها انگیز هٔ مثبت میدهد و باعث میشود حس تعلق و مشارکت در آنها پا بگیرد و احساس کنند بخشی از یک کل مهم و باارزش هستند.
کودکان را مشخصا برای کاری که کردهاند تشویق کنید. تعریف و تمجیدهای کلی چندان مؤثر نیست و باعث میشود کودک رفتهرفته این تعاریف را جدی نگیرد.
مثلاً مشخص و واضح از دختر یا پسر خود برای کمک کردن در انجام تکالیف برادر کوچکترش تشکر و قدردانی کنید.
🆔@sabkezendegikareemane 🍃
💐s.hoseini
💠 به سوی هم گام بردارید:
دکترجان گاتمن در پژوهشهایش مشاهده کرد زوجین شاد، روزانه تقریباً بیست برابر زوجینی که در رابطهای ناخوشایند قرار دارند، به سمت هم قدم مثبت بر میدارند.
نتیجه آن بود که آن دسته از زوجینی که بعد از شش سال هنوز متأهل بودند در ۸۶% بحثها و گفتگوهایشان به سمت هم قدم بر میداشتند. آن دسته از زوجینی که بعد از شش سال طلاق گرفته بودند، تنها در ۳۳% موارد به سمت هم حرکت میکردند.
❇️ هر باری که شما برای پیوند عاطفی به سمت شریک عاطفیتان قدم بر میدارید، در واقع در حال سرمایهگذاری در آن چیزی هستید که گاتمن به آن حساب بانکی عاطفی میگوید. وقتی شما لحظات مثبتی را بین خودتان و شریک عاطفیتان خلق میکنید، مدام بر میزان سپردهٔ خود میافزایید. همین لحظات کوچک روی هم جمع میشوند و به هر دوی شما یادآوری میکنند که چه احساسی نسبت به هم دارید و برای حمایت از یکدیگر چقدر متعهدید.
✳️ با به سوی هم رفتن، این معانی را به همسر انتقال میدهیم:
🌹من به تو علاقه دارم.
🌹من حرف هایت را میشنوم.
🌹من تو را درک میکنم یا میخواهم که درک کنم.
🌹من طرف تو و در کنارت هستم.
🌹من می خواهم به تو کمک کنم، شاید بتوانم یا نه.
🌹من میخواهم با تو باشم، شاید موفق بشوم یا نه.
🌹من تو را می پذیرم، حتی اگر تمام رفتارهایت مورد پذیرش من نباشد.
🆔@sabkezendegikareemane 🍃
💐s.hoseini
🔻خدا بسیاری از مقدرات ما را بر اساس نگاه ما تنظیم میکند
🔻گمانت به خدا چگونه است؟ خدا همانطور با تو رفتار میکند!
🔻 #زاویه_دید
🔸داشتنِ نگاه خوب و درست، آنقدر اهمیت دارد که خداوند خیلی از مقدرات ما را در دنیا و خیلی از ثواب و عقابهای ما را در آخرت، بر اساس نگاه ما تنظیم میکند.
🔸 البته بعضیها دربارۀ «نگاه مثبت» خیلی مبالغهآمیز صحبت میکنند و مثلاً میگویند «نگاه تو هرطور که باشد، همۀ عالم مطابق نگاه تو تغییر میکند!» درحالیکه اینطور هم نیست، خدا از امتحانکردن و از مجازات و پاداشدادن بندهاش در دنیا-هرچند بهصورت پیچیده– دست برنمیدارد، اما بالاخره نگاه انسان خیلی مؤثر است.
🔸چگونگی نگاه و تلقی ما از خدا، در چگونگی رفتار خدا با ما مؤثر است. طبق روایت، خداوند میفرماید: رفتار من با بندهام، در گمان بندهام قرار دارد؛ تو گمانت به من چگونه است؟ من همانطور با تو رفتار میکنم! (فقه منسوب به امامرضا(ع)/٣٦١)
🔸حسنظن ما به خدا، نوع نگاه ما را به خدا، نشان میدهد. بعضیوقتها اگر حسنظن به خدا نداشته باشیم، همین به بزرگترین گناه نابخشودنی تبدیل میشود؛ مثل روز عرفه در صحرای عرفات که خدا در آن روز، همه را میبخشد غیر از کسی که به خدا حسن ظن ندارد.
🔸 نهتنها مقدرات ما در این دنیا، به نگاه ما بستگی دارد، بلکه شاید بتوان گفت که در قیامت، هیچ عملی فایده ندارد الا حسنظن به خداوند! آنجا دیگر نمیتوانی صدقه بدهی، نماز بخوانی، روزه بگیری و... اما بر اساس روایت، یک عمل در آنجا اثر دارد و آن حسنظن است.
🔸میفرماید: روز قیامت یک بندهای را میخواهند به سمت عذاب ببرند، او برمیگردد به عقب نگاه میکند و میگوید که «خدایا فکر نمیکردم مرا عذاب بکنی» یعنی نگاهم به تو این نبود! خداوند میفرماید: بندۀ مرا به بهشت ببرید؛ بهخاطر همین نگاهش! (فقه منسوب به امامرضا(ع)/٣٦١)
👤علیرضا پناهیان
🚩دانشگاه هنر- ۹۶.۷.١٠
🆔@sabkezendegikareemane 🍃
💐s.hoseini
🔰 حمد و شُکر خدا تو را برای «مثبتبودن» و «روحیۀ خوب داشتن» تربیت میکند
🔰 وقتی شکر میکنی، خودت بزرگ میشوی و سعۀ وجودی پیدا میکنی
🔻 ادبِ دعا اقتضا میکند قبل از درخواست نداشتههایت، بهخاطر داشتههایت از خدا تشکر کنی. در «دعای افتتاح» هم تقریباً در یکسومِ ابتدایی دعا به حمد خدا پرداخته شده است.
🔹 حمد و شکر خدا-خصوصاً در آغاز دعا- ما را برای «مثبتبودن» و «روحیۀ خوب داشتن» تربیت میکند، چون با همۀ غصهها و مشکلات و کمبودهایت، سرِ سجادۀ دعا داری از خدا تشکر میکنی.
🔻 یک وجهِ حمد «راضیبودن به رضای خدا و مقدرات الهی» است. کسی که روحیه و نگاه منفی به عالم دارد، اینقدر باید حمد و شکر را تکرار و تلقین کند تا از حالت منفی در بیاید و به حالت مثبت برسد و بعدش از خدا تقاضا کند.
🔹 «لََئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزيدَنَّكُمْ» یعنی اگر شکر کنید، نعمت را بر شما زیاد میکنم. بهمعنای دقیقتر؛ وقتی شکر کنید خودتان بزرگ میشوید و سعۀ وجودی پیدا میکنید.
۹۷.۰۲.۲۸
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
🌀حالا تو زندگی و روابط زناشویی هم همینو تمرین کنیم
یعنی نگاهمون به روابطمون ارتباطمون نگاه مثبت و شاکرانه باشه اول و اولویت دیدمون متمرکز بر نقاط قوت زندگی خانوادگی و ارتباط زوجیتیمون باشه
نگاه که تربیت شد خوب می بینه و قتی دید زبان تکرار میکنه و در پی آن قلب باور میکنه
اینجوری ما حتی با شرایط مساوی با سابق احساس خوب داریم و اینو به اطرافیانمون منتقل میکنیم و اتفاقات خوبی رابرا خودمون جذب میکنیم
🆔@sabkezendegikareemane 🍃
💐s.hoseini
🌀دنبال رقمزدن «اتفاقهای خوب» در ذهنت باش!
🌀یکی از آثار قرآنخواندن این است که اتفاقهای خوبی در ذهنت میافتد
💎 #کنترل_ذهن
🔹 گاهی در ذهن انسان، اتفاقهای خوبی میافتد که موجب سعادت میشود؛ مثل یک آرزوی خوب که در ذهن مرور شود. اینها برای خدا ارزش دارد و گاهی مقدّرات ما را بر اساس همین خطورات مثبت ذهنی تنظیم میکند. مثلاً آدم پیش خود میگوید «خدا هوای مرا دارد» و قبلاً بنا بوده یک بلایی بر سرش بیاید، اما خدا بهخاطر همین حسنظنِ او، آن بلا را برمیدارد.
🔹 مادرِ حضرت مریم گفت: خدایا، نذر میکنم این فرزندی که دارم حمل میکنم، برای تو باشد. (رَبِّ إِنِّي نَذَرْتُ لَكَ ما في بَطْني مُحَرَّراً؛ آلعمران/۳۵) بچهاش شد حضرت مریم! بهخاطر اینکه به ذهنش خطور کرد: «خدایا این بچۀ من، صرف تو بشود.»
🔹 یکی از اتفاقهای خوبِ ذهن «حسرتِ درست» یا «مذمّتِ نفس» است که از ۴۰سال عبادت بهتر است (ذَمُّكَ لِنَفْسِكَ أَفْضَلُ مِنْ عِبَادَتِكَ أَرْبَعِينَ سَنَةً؛ کافی/۲/۷۳) مثلاً میگویی: «ای وای! چقدر از خدا دور بودم!» یعنی به نفسِ خودت نهیب میزنی. بهظاهر کار خاصی نکردهای، فقط یکسری افکار خوب را در ذهن خودت مرور کردهای.
🔹 دنبال اتفاقهای خوب در ذهن خودمان باشیم. یکی از آثار قرآنخواندن این است که اتفاقهای خوبی در ذهنت میافتد. اول بگو «أعوذُ بالله مِنَ الشیطانِ الرّجیم» به خدا پناه ببر، تا پای آیههای قرآن، چیزهای خوب به ذهنت برسد.
🔹 امیرالمؤمنین(ع) فرمود: مؤمن وقتی قرآن میخواند، به پاداشهای خدا شوق پیدا میکند (نهجالبلاغه/خطبه۱۹۳) خدا به این خطورات ذهنیِ ما بها میدهد. اصلاً قرآن بخوان برای اینکه حرفهای خوب، به ذهنت برسد.
👤استاد پناهیان
🆔@sabkezendegikareemane 🍃
💐s.hoseini
🔸اگر به چیزی خیلی علاقه داشته باشی، نگاهت به آن، مثبت میشود
🔻 #زاویه_دید
🔸 یکی از عوامل مهم برای ارزیابی یک انسان، طرز نگاه اوست. چرا نگاه انسان اینقدر مهم و تأثیرگذار است؟ برای اینکه نگاه، برآیندی از همۀ وجود انسان است.
🔸 مردم صرفاً بر اساس آگاهیشان تصمیم نمیگیرند؛ بلکه بر اساس نگرش و نوع نگاهشان، تصمیم میگیرند.
🔸 نگاه هرکسی ناشی از گرایشهای او به اضافۀ آگاهیهای اوست. هیچوقت نگاه انسان صرفاً بر اساس آگاهیها و اطلاعات او نیست؛ بلکه یک اتفاقاتی در دل آدم میافتد که طرز نگاه او را شکل میدهد.
🔸 علاقهها و گرایشهای انسان، روی نگاه او تأثیرگذارند؛ اگر شما به یک امری خیلی علاقه داشته باشید، نگاهتان به آن، مثبت میشود و مدام توجیه میآورید سرِ اینکه «اینکار، شدنی است!» و اگر علاقه نداشته باشید، نگاهتان منفی میشود و مدام میگویید «اینکار، شدنی نیست!»
🔸 اگر ترس در وجود شما باشد، نگاهتان به پدیدهها یکجور میشود و اگر آدم شجاعی باشید، نگاهتان به پدیدهها یکجور دیگر خواهد شد! اگر خیلی دنیا را دوست داشته باشید، نگاهتان به مرگ فرق میکند با وقتی که دنیا را خیلی دوست نداشته باشید.
👤علیرضا پناهیان
🆔@sabkezendegikareemane 🍃
💐s.hoseini
🌀 شکر نعمت، یکنوع تمرین کنترلذهن و مثبتاندیشی است
🌀 همینکه نعمتهای خدا را یادآوری کنی، خودش شکر است
🔹ذهن انسان اگر رها باشد، سراغ امور منفی و نگرانیها میرود. اگر بخواهیم ذهن ما سراغ نداشتهها نرود و دچار حسرت گذشته و نگرانی از آینده نشود، باید تمرین بسیار برجستهای را که دین به ما داده است، اجرا کنیم و آن «شکر» است.
🔹شکر نعمت-که اینهمه پاداش برایش شمردهاند- در واقع میخواهد زاویۀ دید ما را تغییر بدهد. یعنی «به خودمان عادت بدهیم همیشه نیمۀ پُر لیوان را ببینیم؛ به داشتههای خودمان نگاه کنیم و بهخاطرش خدا را شکر کنیم»
🔹روی داشتههایت متمرکز بشو و فکر کن که «میشد همینها را هم نداشته باشی؛ یعنی خدا میتوانست اینها را به تو ندهد» اگر به این نوع نگاه، عادت کنی، کلاً ذهنت مثبت و گرم میشود و تحت کنترل درخواهد آمد.
🔹امروزه در دنیا مباحث زیادی دربارۀ مثبتنگری و مثبتاندیشی مطرح میشود که مورد استقبال مخاطبان هم قرار میگیرد. اما در این حرفها یک نوع تقلّب وجود دارد و آن اینکه نقش خدا و مقدّرات او برای بندگانش را حذف میکنند.
🔹اگر بخواهیم «مثبتنگریِ با خدا» را تحلیل کنیم اسمش همان «شکر» میشود. شکر، یکنوع تمرین کنترل ذهن و عادتدادن ذهن به مثبتاندیشی است. طبق روایت، همینکه نعمتهای خدا را یادآوری کنی، خودش شکر است (وسایلالشیعه/۷/۴۰)
👤علیرضا پناهیان
🆔@sabkezendegikareemane 🍃
💐s.hoseini
سلام دوستان عزیز ✨
در لبیک به ندای امام خامنه ای در گام دوم انقلاب ، برای ترویج #سبک_زندگی_اسلامی کانالی را تشکیل داده ایم که شامل مباحث خانواده و زوجین،تربیت فرزند ،ازدواج وانتخاب همسر و مهارتهای رفتاری از دیدگاه روانشناسی اسلامی است
در این خصوص از توصیه های روانشناسان ،علما و عرفا استفاده شده و دست نوشته هایی از بنده حقیر در این کانال قرار داده میشود
چنانچه دراین خصوص مطالب و یا فایل های تصویری و صوتی دارید که تمایل دارین به اشتراک گذاشته بشه ، یا تجربه ای دارین که شندینش برای دیگران تذکر و تنبه است ، به ادمین پیام بدین 👈 fotros2@
همچنین در صورتیکه درخواست راهنمایی از مشاور کانال را دارید ،
۱) بصورت پیام متنی یا صوت ، مشکل خود را به نام کاربری fotros2@ ارسال و منتظر پاسخ خود باشید .
۲) اگر تمایل به مشاوره تلفنی دارین پس از هماهنگی وقت و شرایط مشاوره با ادمین ، ارتباط شما قطعی میشود . fotros2@
با آرزوی زندگی سراسر خیر و نشاط و موفقیت برای تک تک شما بزرگواران 🙏
سیمین حسینی/ مشاور ارشد خانواده
عضو انجمن روانشناسان ایران
🆔@sabkezendegikareemane 🍃
💐s.hoseini
سبک زندگی کریمانه
سحر نزدیک است ....: امام صادق علیه السلام : غذا دادن به یک نفر در روز غدیر مانند غذا دادن به همه پیا
دوستان اگه تمایل دارین در اطعام نیازمندان بصورت بسته های ارزاق(برنج وگوشت) شرکت کنید زودتر اقدام کنین چون
باید برا خرید و بسته بندی و توزیع هم وقت رو در نظر گرفت
یاعلی
سلام دوستان
روز دوشنبه تان بخیر وعافیت
ممنون که با پیامهاتون مارو مورد لطف خودتون قرار میدین
امروز میخواهیم در مورد ارتباط صحیح و مهارتهای ارتباطی براتون پست بزاریم
ان شا الله مفید وموثر بخیر باشد
همراهمون باشید👇
🆔@sabkezendegikareemane 🍃
💐s.hoseini
#مهارتهای_ارتباط٢
✳ روابط انسانی امری است قهری
🔸 اصل رابطه امر قهری است، نمیتوان از ارتباط با دیگران شانه خالی کرد. هرکس ممکن است که به دیگری نیاز مالی، عاطفی، روحی، داشته باشد. هرچند خداوند سبحان نیاز انسان را تأمین میکند اما تأمین کردن این نیاز به واسطه افراد صورت میگیرد، کسی نمیتواند از اصل ارتباط خارج شود، حال ممکن است این ارتباط در دنیای واقعیت باشد یا در دنیای مجازی.
🔹 ارتباطات سالم به شدت در سلامت جسمی تأثیرگذار است. بسیاری از بیماریهای افراد به دلیل بدبینیها، سوء تفاهمها و اعلام نشدن صحیح نیازها یا سرکوبی نیازها و دریافت نکردن کرامتهای انسانی است.
🔹 در بسیاری از زمانها رسیدگی به یک بیمار جسمی حال او را بهبود میبخشد و حتی گاه سلامتی کامل به او باز میگرداند. با تلقینهای درست، جسم سلامت خویش را باز مییابد.
❇ در بحث فرادرمانی تاثیر روح بر بیماریهای جسمی بسیار است. تأثیر القائات صحیح در بیماریهای جسمی میتواند سلامت را به طور کامل به بیمار برگرداند. القائاتی که افراد به یکدیگر میکنند در فیزیولوژی بدن بسیار موثر است. اگر ما طالب سلامت خویش و اطرافیان خود هستیم به روابط سالم نیاز داریم و باید مهارتهای ارتباطی را بیاموزیم.
💢 اگر ما مهارتهای ارتباطی سالم با دیگران نداشته باشیم بر جسم اثرات مخربی دارد، زیرا زمانی که افراد با یکدیگر ارتباط سالم برقرار نکنند سوء تفاهم ها ایجاد میشود و سوء تفاهمها به دلگیری و دلخوری منجر میشود و گاه فرد را به انزوا میکشاند.
📔 قرآن در سوره عنکبوت در آیه ۴۱ میفرماید:
🔆 «إِنَّ أَوْهَنَ الْبُيُوتِ لَبَيْتُ الْعَنْكَبُوت»؛ «همانا سستترین خانهها، همان خانه عنکبوت است.»
♦️ اَوهَن البیوت بودن عنكبوت به معنای عزلت و کنارهگیری بکار رفته این حیوان نه انرژی دریافت میکند و نه انرژی پرداخت میکند. اگر کسی دارای این خصلت عنکبوت باشد مرتباً با خویش درگیر است و این درگیری از او فردی خشمگین میسازد، خشم بر جسم آثار مخرب دارد و اعتماد به نفس حقانی را از میان میبرد و فرد احساس تحقیر و سرکوب شدن دارد.
✅ اگر در این مباحث به فراگیری مهارتهای ارتباطات تأکید داریم از آن روست که زمان زیادی از عمر هرکس در ارتباط با دیگران سپری میشود. اگر زمان ارتباط فضا سالم باشد اکثر عمر انسان به سلامت طی میشود و اگر روابط ناسالم باشد نه تنها دنیای فرد درگیر میشود، بلکه تبعات عدم سلامت عالم برزخ و قیامت او را درگیر میکند و این در حالی است که تبعات قیامت بسیار دردناکتر است.
📚 « استاد زهره بروجردی»
🆔@sabkezendegikareemane 🍃
💐s.hoseini
#مهارتهای_ارتباط٣
💠 انواع ارتباطات
✳ ارتباطات ما دو بخش دارد:
🌀 ۱. گفتاری
🌀 ۲. غیر گفتاری
✅ گاهی من از طریق کلام با دیگری ارتباط برقرار میکنم و گاه از طریق غیر کلام.
✴ ارتباط کلامی مشخص است اما ارتباط غیر کلام میتواند در هیأت ظاهری هویدا گردد که شامل رفتار و احساسات میشود، حتی گاه حالت نگاه، پوشش و روش، نحوه نشستن فرد میتواند در ارتباطات غیر کلامی جای گیرد.
🔹 قرآن و روایات برای هر دو روش راهکارهایی را مشخص کرده که هم در زمینه ارتباطات کلامی ما را با یک سلسله مهارتها مواجه میکند و هم در ارتباطات غیرکلامی.
💠 همه قابلیت تغییر را داریم
📗 در ادعیه آمده است:
🔆 «حَوِّلْ حَالَنَا إِلَى أَحْسَنِ الْحَال»؛ «خدایا حال مرا از آنچه هست بهتر کن.»
🔸 با توجه به این دعا باید گفت وضعیت درخواست کننده در زمان درخواست بد نیست. بلکه وضعیت او حسن است اما او در پی احسن است.
✅ انسان در هر وضعیتی قابلیت ارتقا دارد، انسان کمالطلب است، هیچکس ازکمال و ارتقا بیزار نیست، تنها مشکلی که وجود دارد این است که نوعاً افراد وضعیت فعلی خویش را کامل میبینند و نیازی به تغییر احساس نمیکنند و مشکل از اینجا آغاز میشود.
🔸 کمال طلبی فطری بشر است، مثلاً اگر من در بحث پخت غذایی تخصص داشته باشم اما آن غذا را در فضايی دیگر بخورم که بسیار در نظر من خوشمزه است حتماً دستور پخت آن را خواهم گرفت. چون در ذات انسان ميل به ارتقا وجود دارد.
در دعای مکارم الاخلاق آمده است:
🔆 «بَلِّغْ بِإِيمَانِي أَكْمَلَ الْإِيمَانِ، وَ اجْعَلْ يَقِينِي أَفْضَلَ الْيَقِينِ، وَ انْتَهِ بِنِيَّتِي إِلَى أَحْسَنِ النِّيَّاتِ، وَ بِعَمَلِي إِلَى أَحْسَنِ الْأَعْمَال»
🔆 «ايمان مرا به كاملترين درجات ايمان و يقين مرا به برترين مراتب يقين و نيّت مرا به نيكوترين نيتها و عمل مرا به بهترين اعمال فرا بر.»
💠 همه عبارات این دعا در ابتدا افضل التفضیل است، یعنی هرچه هستم میخواهم بسیار بهتر باشم. قابلیت اصلاح در هر سنی وجود دارد، ما اگر خود را اصلاح نمیکنیم از آن روست که اشکالات خویش را توجیه میکنیم و موجّه میدانیم.
📚 « استاد زهره بروجردی»
🆔@sabkezendegikareemane 🍃
💐s.hoseini
10 نکته در برقراری ارتباط موثر را بخوانید.👇
حال چطور میتوانید ارتباطی خوب، روشن و موثر برقرار کنید؟
1. ارتباط رو در رو برقرار کنید
بیشتر به ارتباط رو در رو و حضوری با همکاران و مقامات مافوق روی بیاورید و روی انتقال پیام از طریق تابلو اعلانات، یادداشت، ایمیل یا هر شکل ارتباطی نوشتاری دیگر تکیه نکنید. در مکالمه ی رودر رو، اعتماد بهتر و سریع تر ایجاد میشود
2. شنونده خوبی باشید
درحالی كه به نظر میرسد گوش دادن به دیگران بسیار ساده است، اما اگر شنونده فن گوش دادن را نتواند به درستی بهكار ببندد ارتباط دچار مشكل میشود. رمز یک ارتباط موفق، شنوندهی خوبی بودن است. هنگامی که دیگران صحبت میکنند به آن ها احترام بگذارید، حرفشان را قطع نکنید و فرصت بدهید تا منظور خود را بیان کنند، آن چه را میگویند خلاصه و تکرار کنید، هنگامی که هنوز فرد در حال صحبت کردن است پاسخ هایتان را آماده نکنید، ایمیل تان را چک نکنید یا برگه های کاغذ کارتان را زیر رو نکنید و سعی کنید به چشمان طرف مقابل نگاه کنید.
به خاطر داشته باشید تا زمانی كه شما به جای تمركز و دقت در سخنان دیگران به افكار درونی خود گوش میدهید، قادر نخواهید بود شنونده خوبی باشد.
3. واضح و روشن صحبت کنید
واضح و روشن صحبت کنید و از عبارتهای مناسب استفاده کنید، اگر گفتههایتان مشکل باشد، ممکن است دیگران منظورتان را اشتباه برداشت کنند. به خصوص دربارهی انتظارات و طرز فکر و گفتههای افراد را با بیان متفاوتی دوباره بازگو کنید، این کار نه تنها به آنها اطمینان میدهد که حرفهای شان را فهمیدهاید، بلکه نشانهی اهمیت دادن بیشتر به مطالبی است که گفتهاند.
4. صریح و صادق بودن
صراحت و صادق بودن فرایندی است كه در ارتباطات انسانی به شكل نامحسوس اما بسیار موثر نقش بازی میكند. تاكید میشود این فرآیند قابل دیدن یا شیندن نمیباشد. بلكه دو طرف درگیر ارتباط، آن را حس میكنند. اگر ارتباطی فاقد صراحت و صداقت باشد، بدون شك، یا قطع خواهد شد و یا به شكل مخدوش، مبهم و ناسالم ادامه مییابد. اگر نتوانیم یا نخواهیم منظور خود را با صراحت بیان نماییم طرف مقابل به اشتباه میافتد و به حدس و گمان متوسل میشود و از واقعیت دور میگردد.
به خاطر داشته باشیم ابهام و عدم صداقت در ارتباطات انسانی سرمنشاء بسیاری از مسائل و مشكلات در ارتباطات فردی است.
5. واکنش نشان دهید و واکنش دیگران را هم درک کنید
هر کسی احتیاج دارد که بداند چه موقع کار را خوب انجام داده است و چه موقع احتیاج به بهبود آن دارد. به شخص باز خورد بدهید و همیشه به کار انجام شده انتقاد کنید نه به خود شخصی، اگر عصبانی هستید، قبل از سخن گفتن لحظهای سکوت کنید.
🆔@sabkezendegikareemane 🍃
💐s.hoseini