🌹شهید سیّد مجتبی:
🔹اگر کسی بخواهد بر محور اسلام، کاری انجام دهد باید به اهل بیت علیهم السلام رجوع کند، اگر اینان نبودند، خدا شناخته نمیشد، عبادت هم نمیشد: بِنا عُرف الله و بِنا عُبد الله ...(۱)
(۱) أَبَا جَعْفَرٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ يَقُولُ: بِنَا عُبِدَ اَللَّهُ وَ بِنَا عُرِفَ اَللَّهُ وَ بِنَا وُحِّدَ اَللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى وَ مُحَمَّدٌ حِجَابُ اَللَّهِ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى؛ امام باقر عليه السّلام فرمود: بوسيله ما خدا پرستش شد و بوسيله ما خدا شناخته شد و به وسيله ما خداى تبارک و تعالى را يگانه شناختند و محمد(ص) پردهدار خداى تبارک و تعالى است (تا واسطه ميان او و مخلوقش باشد) / اصول کافی، ج۱، ص۱۹۹
🇮🇷@sabzpoushan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💐 به یکایکِ شما عزیزان توصیه میکنم تا آنجا که میتوانید، با صحیفه سجادیّه مأنوس شوید. کتاب بسیار عظیمی است. این که گفتهاند زبور آل محمّد(ص)، واقعاً همین طور است.
🇮🇷@sabzpoushan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💐 سجدهی آفتاب
🇮🇷@sabzpoushan
🔴 صلوات شعبانیه / ۱
🔹یکی از اعمال این ماه عظیم، خواندن صلواتی است که به صلوات شعبانیه معروف است. این صلوات شامل برکات ماه و کارهایی است که باید برای رسیدن به این برکات انجام دهیم. این دعا با صلواتهایی شروع میشود که توجه به شئون نبی اکرم صلی الله علیه و آله و ائمه معصومین علیهم السلام است: «وَ جَعَلَ صَلَاتَنَا عَلَیْکُمْ وَ مَا خَصَّنَا بِهِ مِنْ وَلَایَتِکُمْ طِیباً لِخَلْقِنَا وَ طَهَارَةً لِأَنْفُسِنَا وَ تَزْکِیَةً لَنَا وَ کَفَّارَةً لِذُنُوبِنَا».
🔸یکی از اعمال این ماه هم کثرت صلوات است. باطن صلوات تعظیم در برابر نبی اکرم صلی الله علیه و آله و ائمه اطهار علیهم السلام و شئون ایشان است که این تعظیم طریق سجده در مقابل خدای متعال میباشد. «اللهم صل علی محمد و آل محمد الفلک الجاریة فی اللجج الغامرة یأمن من رکبها و یغرق من ترکها» انسان سالک میبایست در این دنیا حالت غریق داشته باشد که در روایات هم تأکید شده است در غیر این صورت انسان مبتلای به شرک میشود.
🔹حالت غریق چگونه حالتی است؟ حالت غریق یعنی کسی که در اوج نیاز، از همه تکیهگاهها منقطع گردیده است. این توجه مقدمه درک حضور خداوند و رسیدن به مقام اخلاص است: «فَإِذا رَکِبُوا فِی الْفُلْکِ دَعَوُا اللَّهَ مُخْلِصینَ لَهُ الدِّینَ فَلَمَّا نَجَّاهُمْ إِلَی الْبَرِّ إِذا هُمْ یُشْرِکُون».(عنکبوت/۶۵) انسان تا مضطر نشود و حالت غریق پیدا نکند، متکی به خدا نمیشود و تا متکی نشود در سلوک خود به نتیجه نمیرسد؛ یعنی حتی به ریاضات و عقل و عبادات خود نباید تکیه کند. وقتی این حالت در انسان شکل گرفت کشتی نجات او اهل بیت علیهم السلام خواهند بود.
🇮🇷@sabzpoushan
🔴 صلوات شعبانیه / ۲
🔹باطن این ماه از شئون نبی اکرم صلی الله علیه و آله و شفاعت ایشان است. خداوند این ماه را محفوف به رحمت و رضوان خودش قرار داده و اگر انسان اهل سِیر در این ماه شد پایانش رضوان الهی است. شرط نجات چیست؟ شرط نجات، رسیدن به حالت غریق است، چرا که تا احساس نیاز نکند و خود را مستغنی نداند این دستگیری اتفاق نمیافتد. عبور از همه فتنهها و ابتلائات نیز با تکیه بر این تکیهگاه ممکن است.
🔸«اللهم صل علی محمد و آل محمد الکهف الحصین و غیاث المضطر المستکین و ملجإ الهاربین و عصمة المعتصمین » ...«وَ إِذِ اعْتَزَلْتُمُوهُمْ وَ ما یَعْبُدُونَ إِلاَّ اللَّهَ فَأْوُوا إِلَی الْکَهْف»؛(کهف/۱۶) انسان وقتی از بتها کناره گرفت و احساس غربت به او دست داد و جز خدا را نخواست، به کهف حصین پناه میآورد. اینکه سَر مبارک حضرت سیدالشهدا علیه السلام بر سر نیزه این آیه را میخواندند: «أَمْ حَسِبْتَ أَنَّ أَصْحابَ الْکَهْفِ وَ الرَّقیمِ کانُوا مِنْ آیاتِنا عَجَبا»(کهف/۹)اشاره به این حقیقت دارد که واقعاً اصحاب کهف آیات عجیب خداوند نبودهاند بلکه اصحاب سیدالشهدا آیات عجیب بودهاند که در این فتنه به کهف حصین یعنی سیدالشهدا(ع) پناه آوردهاند.
🔹«غیاث المضطر المستکین»: غوثی که خداوند برای دستگیری مضطرین قرار داده است، ائمه معصومین علیهم السلام هستند. این اضطرار و اعتزال از مراحل متکامل سیر و سلوک معنوی انسان مؤمن است که ترکیبی از خوف و عجز است. این حالت را باید در همه احوال زندگی داشته باشیم چرا که حقیقتاً فقیر هستیم. کسی که ملتفت به این فقر مستمر خودش نیست دنبال پناهگاهی هم نیست. «ملجاء الهاربین»: اگر برای انسان هرب حاصل شد از شیطان و اهوای نفس خود به این ملجاء میرسد. «عصمه المعتصمین»: انسان باید در همه امور خود اهل اعتصام و توکل باشد حتی در خودسازی و سلوک خود.
🇮🇷@sabzpoushan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دلواپس گذشته مباش و غمت مباد
من سال هاست هیچ نمی آورم به یاد
بی اعتنا شدم به جهان بی تو آنچنان
کز دیدن تو نه غمگین شوم نه شاد
من داستان آن گل سرخم که عاقبت
دلسوزی نسیم سرش را به باد داد
گفتی ببند عهد وبه من اعتماد کن
نفرین به عهد بستن ولعنت به اعتماد
این زخم خورده را به ترحُم نیاز نیست
خیر شما رسید به ما مرحمت زیاد...
#فاضل_نظری
🇮🇷@sabzpoushan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شب جمعه به رسم عاشقان ❤️
دل بر هوایت می سپارم
وجودم را
به دست کربلایت می سپاریم 🕌
السلام علیک
یا اباعبدالله الحسین علیه السلام💚
🍃🌸🇮🇷@sabzpoushan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴کلیپ #استاد_عالی
🔻" آثار و برکات هدیه به اموات " سخاوت خداوند در برابر سخاوت بنده...
#سخاوت
🇮🇷@sabzpoushan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#سلام_امام_زمانم💛🍃
السّــلٰام ؏َـــلیڪ یٰا رَبیـــ؏ الَانٰام..♡
بیـــٰــا دلهآ؎ مٰا را رَهبـــᰔــر؎ ڪُن۔۔۔!
رهـــــآ أز این هَمہ نابـــــآور؎ ڪُن۔۔۔🌸
بَهــ❀ـــآر أز یٰاد ما رَفتہ ست! بَرگـــــرد۔۔۔!
شِڪفتَـــــن رٰا بہ مٰا یٰادآور؎ ڪُن۔۔۔🌼
#امام_زمان ﷻ
─┅═༅═❥༅✿༅❥═༅═┅─
🌴 اللّهمّ صلّ علی فاطمهٔ و أبیها وامها و بعلها و بنیها و السّرّ المستودع فیها بعدد ما أحاط به علمک
{♡أللَّہُمَ؏َـجِّڸْ لِوَلیِڪَ ألْفَـرَج
https://eitaa.com/mhfstjjg
کــانــال عــشـق وآرامش
چه وحشی کرده چشمانت دل آهوی اهلی را
چنان بیدل که با شعرش پریشان کرده دهلی را
خرامان رفتنت در کوچه بدجوری خرابم کرد
شبیه حال مجنونم که تا می دید لیلی را...
🇮🇷@sabzpoushan
1_9192500290.mp3
6.37M
🔸آرزویی که پیامبر صلی الله علیه وآله از آن تعجب کرد!
📚الكافي (ط - الإسلامية)، ج۸، ص۱۵۵
📚مشابه در الخصال صدوق، حدیث ۲۱
#حکایت
#دعا_برای_فرج
🇮🇷@sabzpoushan
هزار شِکوه به دل ماند و تا گلو نرسید
چه نامهها که نوشتم، ولی به او نرسید
خوشا به گریه، که روزِ وداع، دستانم
اگر رسید به گیسوش، بیوضو نرسید
هزار حرفِ جگرسوز بر دهانم بود
شکست بغضم و کارم به گفتگو نرسید
میانِ شهر، گریبان دریدم از غمِ خویش
رمیده بودم و عقلم به آبرو نرسید
جهان چه بزمِ خسیسانهای به پا کردهست
که عمرِ ما به سر آمد، ولی سبو نرسید
#حسین_دهلوی
🇮🇷@sabzpoushan
🔴 صلوات شعبانیه / ۳
🔹مشکل اساسی، نرسیدن به اضطرار واقعی است! بنابر این مشکل ما در این است که به حالت اضطرار و هارب و مستکین و معتصمین نرسیدهایم که اگر برسیم معصومین علیهم السلام را به عنوان کهف و غیاث و ملجاء و عصمت خواهیم یافت. باطن ماه شعبان را درک کنیم! این صلواتها مقدمه این نکته پایانی صلواتها است: «هذا شهرُ نبیک سیدُ رسلک شعبان الذی حففته بالرحمه و الرضوان الذی کان رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم یدأب فی صیامه و قیامه فی لیالیه و ایامه بخوعاً لک فی اکرامه و اعزامه الی محل همامه» دعای بسیار پر محتوایی است. ماه شعبان و صلوات شعبانیه! باطن این ماه از شئون نبی اکرم صلی الله علیه و آله و شفاعت ایشان است.
🔸خداوند این ماه را محفوف به رحمت و رضوان خودش قرار داده و اگر انسان اهل سیر در این ماه شد پایانش رضوان الهی است. رضوان چه مقامی است! رضوان؛ مقامی فوق همه مقامات بهشت است: « وَ رِضْوانٌ مِنَ اللَّهِ أَکْبَر »(توبه/۷۲) و باید دانست که این مقام رضوان بدون شفاعت و دستگیری اهل بیت علیهم السلام بدست نمیآید: «بکم یسلک الی الرضوان» چه کنیم تا به رحمت و رضوان این ماه برسیم؟ «اللهم فاعنا علی الاستنان بسنته فیه و نیل الشفاعه لدیه» ما باید تمسک کنیم به سنت حضرت و مُستَن به این سنت بشویم که در سایه این تمسک به شفاعت حضرت برسیم و این استنان به سنت باعث میشود که خود را در معرض رحمت این ماه قرار دهیم.
🔹چه شفاعتی را درخواست می کنیم!؟ «اللهم اجعله لی شفیعاً مشفعا» شفیعی است که شفاعتش مقبول است، «و طریقاً الیک مهیئا و اجعلنی له مُتبعا حتی القاک یوم القیامة راضیاً و عن ذنوبی قاضیاً قد اوجبت لی منک رحمةً و الرضوان». طریق و واسطه همه عالم نبی اکرم صلی الله علیه و آله است و تبعیت، لازمه این سیر و سلوک است. «یوم القیامه راضیاً»: اشاره به همان مقام رضوان است. «عن ذنوبی قاضیاً ...» مقام شفاعت حضرت که به وسیله آن به آن رحمت و رضوانی که محفوف به این ماه است میرسیم. «و انزلتنی دار القرار و محل الاخیار» اخیار دستهای هستند که به صورت مستقیم برخوردار از نور حضرات هستند؛ « انتم نور الاخیار ». آمده است که در هر روز ماه شعبان در وقت زوال [وقت ظهر شرعی] و در شب نیمه آن، این صلوات را که از حضرت زین العابدین علیه السلام روایت شده خوانده شود.
🇮🇷@sabzpoushan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺
وسایل وصال / آیت الله جوادی آملی🇮🇷@sabzpoushan