🌅 نور امام ﷺ
☘انسان به هر امری بسیار توجه کند، آن امر در باطنش قوی میشود؛ بنابراین ما هم همیشه در طول روز باید به حضرت توجه داشته باشیم و بدانیم که امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) ما را میبیند و صحبتهای ما را میشنود، در این صورت بتدریج به جایی میرسیم که میتوانیم حضور حضرت را کاملاً حس کنیم، چون توجه ما به امام موجب شده که نور امام در باطنمان قوی شود
📗نکات شرح کتاب بشارت از حجت
#امام_زمان عجل الله تعالی شریف
🇮🇷@sabzpoushan
امیرالمومنین علی عليه السلام:
عَجِبتُ لمَن يَرى أنّهُ يُنقَصُ كلَّ يَومٍ في نفسِهِ و عُمرِهِ و هُو لا يَتَأهَّبُ للمَوتِ!
در شگفتم از كسى كه مى بيند هر روز از جان و عمر او كاسته مى شود و با اين حال براى مرگ آماده نمى شود؟!
غررالحكم حدیث 6253
🇮🇷@sabzpoushan
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸شدت اصطکاک، زاویۀ اصطکاک🔸
ببینید، وقتی یک قصاب میخواهد کاردی را تیز کند، آن را روی کارد دیگری میکِشد. این تیز شدن کارد، به خاطر #زاویۀ_اصطکاک کاردها با یکدیگرست. البته #شدت_اصطکاک هم اثرگذار است؛ اما شدت اصطکاک و کشیدنِ یک کارد روی کارد دیگر، با وجود خطا در انتخاب زاویۀ اصطکاک، باعث خراب شدن کارد میشود.
در زندگی هم همینطور است؛ #صبر بهمنزلۀ شدت اصطکاک، و #بصیرت بهمنزلۀ زاویۀ اصطکاک است. کسانی که صبرشان خوب است (شدت اصطکاکشان خوب است) اما بصیرت ندارند، خیلی آسیب میبینند!
#داعش ، صبرش خیلی خوب است. بمب به خودش میبندد، جانفشانی میکند، جان بر کف عمل میکند. اما بصیرتش خوب نیست. هم خودش را خراب میکند و هم دینش را بدنام میکند.
در امور دینی، اول بصیرت بعد صبر.
🇮🇷@sabzpoushan
نامزدی پزشکیان برای انتخابات ریاستجمهوری
مسعود پزشکیان:
🔹در شرایطی که این تصور در سطح داخلی و بینالمللی در مورد ایران وجود دارد که مردم با صندوقها قهر هستند قصدم از شرکت در انتخابات افزایش مشارکت مردمی پای صندوقهای رای است.
🔹با حضور سلایق و افراد مختلف در شرایط دشوار کنونی بهدلیل فقدان رئیسجمهور میتوان مشارکت را افزایش داد.
پن:دوباره این اصلاح طلبان میخوان به ملت القا کنند مشارکت تا اونها نباشند بالا نیست،خوبه دیدن مردم برای تشییع شهید رییس جمهور چه کارها که نکردند،مردم جهاد تبیین را برای هم بفرستید تا خدایی نکرده فریب نخورند
#بصیرت
#جها_تبیین
🇮🇷@sabzpoushan
.
چرا دولت موفق بوده است؟
اهمیت واقعبینی و نقد منصفانه
🔹برخی تحلیلگران ضمن تکریم شخصیت شهید رئیسی، می گویند: "آقای رئیسی و دولت وی در مدیریت اقتصادی موفق نبوده اند؛ در برخی حوزه ها همان روند قبلی را ادامه داده اند، هنوز در فروش نفت و بازگرداندن درآمدها در زمین آمریکا بازی می کنیم، دولت فاقد برنامه اقتصادی است و...".
♦️فارغ از این که اجزاء عملکرد دولت یا حتی برنامه و رویکرد آن قابل نقد است؛ به نظر می رسد یک واقعیت مهم در این گونه تحلیل ها مغفول می ماند:
🔹آقای رئیسی، یک اقتصاد بیمار اورژانسی و در حال مرگ را تحویل گرفته و ماموریتش احیای آن بوده؛ نه این که مصدوم را در کوتاه مدت مثلا برای رقابت در حد المپیک آماده کند! اولویت مهم، ثبات بخشی و کاهش ناترازی ها (از درآمدهای ارزی و ریالی تا مصارف برق و آب و گاز و..) بوده است.
♦️دولت آقای رئیسی یک میدان مین ترکیبی (اقتصادی/سیاسی/امنیتی/فرهنگی/اجتماعی) را تحویل گرفته و سعی کرد مین های در حال انفجار را یکی یکی خنثی کند، یا عمل کردن آنها را به تاخیر بیندازد. در چنین وضعیتی، تلقی/تلقین این که دولت باید در هر ثانیه و دقیقه چند قدم می دویده و استاندارد های دوی معمولی چقدر است، به دور از واقع بینی است.
🔹آقای رئیسی، رانندگی خودرویی را تحویل گرفت که هم ترمز بریده بود و هم شتاب حرکت آن در قهقرای اقتصادی به اوج رسیده بود. برخی مدیران ارشد سابق برای این حرکت منفی، هشت سال پا روی پدال گذاشته و گاز داده بودند؛ دولت فعلی حتی اگر بی عیب و نقص هم بود، نمی توانست آن شتاب منفی و انرژی منفی آزاد شده را ظرف دو سه سال متوقف کند. اما موفق شده از شتاب ویرانگر آن بکاهد.
♦️اقتصادی که فروش نفتش به عنوان منبع اصلی درآمدی در دوره کوتاهی اوج گرفته و ناگهان ظرف دو سال، به یک نُهم سقوط کرده (از دو و نیم میلیون بشکه به زیر ۳۰۰ هزار بشکه)، به فردی می ماند که مخدر یا مواد نیرو زای قوی مصرف می کند و سپس با از بین رفتن آثار آن، با تبعات سنگین بعدی دست و پنجه نرم می کند. ترک دادن چنین اقتصاد اعتیاد زده ای، کار یکی دو سال نیست.
🔹دولت با چالش هایی از این دست رو به رو بوده و در عین حال در مهار بخش مهمی از آنها موفق عمل کرده است: ۴۸۰ هزار میلیارد تومان کسری، نرخ تورم ۶۰ درصدی، نقدینگی ده برابر شده، بدهی انباشته ۱۵۰۰ هزار میلیاردی، خزانه ارزی صفر شده، سررسید اصل و سود اوراق (۵۰۰ هزار میلیارد تومان)، چالش حذف اجباری یا تداوم ناممکن پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی، اعلام ناتوانی دولتمردان قبلی درباره امکان پرداخت حقوق کارکنان در مرداد ۱۴۰۰، ایجاد تعهدات مالی جدید با فشار رسانه ها و برخی نمایندگان و...
♦️حتما باید دولت و کارکرد و برنامه آن را نقد کرد. اما رویکرد منصفانه و نزدیک به به واقعیت، این است که قبل و بعد هر نقدی، به وضعیتی که دولت رئیسی تحویل گرفت و به موقعیتی که ارتقا داد، اشاره شود.
🔹از سوی دیگر، افزایش فروش نفت ایران، حاصل اراده کشورمان در شکستن و دور زدن تحریم های آمریکا بود و نه بازی طبق نقشه و در زمین آمریکا. آمریکا نتوانست و گرنه در همین حوزه تحریم نفتی می خواست کمر اقتصاد ما را بشکند.
♦️آمریکا اگر می توانست، به روند صفر یا حداقلی کردن فروش نفت ایران در کانال برجام و پسا برجام ادامه می داد. آنها مشغول وقت کشی در مذاکرات و منتظر از پا در آمدن ایران بودند اما به مدد الهی و همت دولت، شکست خوردند.
🇮🇷@sabzpoushan
🔹امام علی علیه السلام :
🔹بعد از آنکه جای مرا خالی دیدید و دیگری برجاي من نشست مرا خواهید شناخت
📙(نهج البلاغه، خ ١٤٩)
🇮🇷@sabzpoushan
حقیقتی که در هفدهمین آیه ی سوره ی مبارکه ی انعام به زیبایی هرچه تمام تر آمده:
وَإِنْ يَمْسَسْكَ اللَّهُ بِضُرٍّ فَلَا كَاشِفَ لَهُ إِلَّا هُوَ وَإِنْ يَمْسَسْكَ بِخَيْرٍ فَهُوَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ ﴿۱۷﴾ :
اگر قرار باشه از ناحیه ی خداوند زیانی به تو برسه هیچ کس نمیتونه جلودارش بشه... اگر هم بخواد خیری برسه همینطور...
(ادامه دارد...)
...........................
استاد رنجبر/تفسیرگزیده/سوره انعام/صفحه 129
🇮🇷@sabzpoushan
💠بهتر است پیش از هر آیه ای ابتدا آیه مذکور در سطرهای بالا را از نو مشاهده کنیم: «قُلْ ما یَعْبَؤُا بِکُمْ رَبِّی لَوْ لا دُعاؤُکُم». نه فقط اذن دعا داده، ارزش انسان را در دعا قرار داده است.
🔸اعلامیۀ اذن دعا و جواز گفتگو با خداوند: «إِذا سَأَلَکَ عِبادی عَنِّی فَإِنِّی قَریبٌ أُجیبُ دَعْوَةَ
الدَّاعِ إِذا دَعانِ» : اگر بندگانم دربارۀ من از تو بپرسند، بگو که من نزدیک هستم و دعای دعوت کننده را اجابت میکنم وقتی که من را میخواند.
📌شگفتا! در همه جای قرآن دربارۀ خودش، واژگان کبریائی و ضمیرهای جمع «نا»، «نحن» به کار میبرد و ضمیرهای مفرد خیلی کمتر آمده است، اما در این آیه که اعلامیۀ اذن و جواز دعا است چقدر صمیمانه پائین آمده و دوست همدوش انسان و رفیق مخلوق خود میگردد.
📚 انسان وعلوم انسانی در صحیفه سجادیه
🇮🇷@sabzpoushan