فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📢 ویژه
🎥 نماهنگ | روایت یک طوفان تاریخساز
✏️ روایت رهبر انقلاب اسلامی از عملیات تاریخساز طوفانالاقصی - پاییز و زمستان ۱۴۰۲
👆از عملیات کاملا فلسطینی طوفانالاقصی و ضربهفنی رژیم صهیونیستی تا تغییر جغرافیای سیاسی منطقه به نفع جبهه مقاومت
🔹️ رسانه KHAMENEI.IR بر اساس بیانات رهبر انقلاب اسلامی پس از عملیات تاریخساز طوفانالاقصی، نماهنگ ویژه "روایت یک طوفان تاریخساز" را منتشر میکند.
🖼 مطلب مرتبط: نمودار جامع محورهای اصلی بیانات رهبر انقلاب پیرامون عملیات طوفان الاقصی
📥 سایت | آپارات
💻 Farsi.Khamenei.ir
انتظارات حضرت مهدى ارواحنافداه از شیعیان
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین
أللّهمَّ صلِّ وَ سَلِّم، وَ زِد وَ بارِک، عَلی:
صاحبِ الدَّعوَةِ النَّبویَّة،
وَ الصَّولَةِ الحَیدریَّة،
و العِصمَةِ الفاطِمیَّة،
و الحِلمِ الحَسَنِیَّة،
و الشّجاعَةِ الحُسَینِیَّة،
و العِبادَةِ السَّجّادِیَّة،
و المآثِرِ الباقِریَّة،
و الآثار الجَعفَرِیَّة،
و العُلومِ الکاظِمیَّة،
و الحُجَجِ الرَّضَوِیَّة،
و الجُودِ التَّقَوِیَّة،
و النَّقاوَةِ النَقَوِیَّة،
و الهَیبَةِ العَسکَریَّة،
و الغَیبَةِ الإلهیَّة،
القائمِ بِالحَقِّ، و الدّاعی إلی الصِّدقِ المُطلَقِ، کَلمةِ الله، و أمانِ الله، و حُجّةِ الله، القائمِ بِأمرِ الله، المُقسِطِ لِدینِ الله، الغالِبِ لِأمرِ اللهِ، و الذّابِّ عن حَرَمِ الله، إمام السّرِّ والعَلَنِ، دافعِ الکَربِ والمِحَن، صاحبِ الجُودِ و المِنَن، الإمامِ بِالحَقِّ، أبی القاسِم محمّدِ بن الحَسن، صاحبِ العَصرِ والزَّمان، وقاطعِ البُرهان، و خَلیفةِ الرَّحمان، و شَریکِ القُرآن، و مُظهرِ الإیمان، و سیِّد الإنسِ و الجانّ، صَلَوات اللهِ و سلَامُهُ عَلیه و علیهِم أجمَعین.
🌸شعر
خبر آمد گل بی خار به دنیا آمد
عاشقان حضرت دلدار به دنیا آمد
کلهم نور نبی اند پسرهای علی
آخرین احمد مختار به دنیا آمد
یازده زاده زهرا همه شیرند و کنون
آخرین حیدر کرار به دنیا آمد
گرحسین بن علی سبط نبی شیرین است
او حسینیست که نه بار به دنیا آمد
سیزده کعبه به دور سر او می گردند
نقطه مرکز پرگار به دنیا آمد
اینکه از عشق رخش عشق به فریاد آمد
مهدی ماست که با حسن خدا داد آمد
✅بیان موضوع
امام در هر زمان و هر دوره همچون ناظر امین و طبیب دوّاری است كه همیشه بر اوضاع و احوال امّت و شیعیان خویش نظاره دارد و هرگز آنها را فراموش نخواهد كرد و در گرفتاریها و سختیها تنها نخواهد گذاشت. در این جهت، فرق نمیكند كه امام زمان علیه السلام حاضر و در منظر دیدهها باشد و یا غائب و پشت پرده.
چنان كه مهدی موعود(ع)خود میفرماید: «وَجْهُ الاِْنْتِفاعِ بی فی غَیبَتی كَالاِْنْتِفاعِ بِالشَّمْسِ اِذا غَیبَتْها عَنِ الاَْبْصارِ السَّحابُ ؛ بهره مندی [مردم] از من در [دوران] غیبتم، مانند بهره وری از خورشید است، هنگامی كه ابرها آن را از چشمها پنهان كرده باشند.» (۱)
حضرت از اوضاع جهانی و امور شیعیان خویش آگاه است، و ریز و درشت اخبار را با چشم تیزبین الهی و امدادهای غیبی نظاره گر است؛ چنان كه خود میفرماید: «فَاِنّا یحیطُ عِلْمُنا بِأَبْنائِكُمْ وَ لا یعْزُبُ عَنّا شَی ءٌ مِنْ اَخْبارِكُمْ» علم ما به اخبار شما احاطه دارد و هیچ چیزی از اخبار شما بر ما پوشیده نیست.(۲)
امام زمان (ع) با توجه به آن آگاهی گسترده، هرگز شیعیان خود را فراموش نمیكند، بلكه در تمام حالات ناظر و حامی آنها میباشد و بالهای عنایات و الطاف بی كران خویش را همیشه بر سر پیروان خود گسترده دارد؛ چنان كه خود آن حضرت در توقیعی به شیخ مفید رحمه الله فرمود:
«اِنّا غَیرُ مُهْمِلینَ لِمُراعاتِكُمْ وَلا ناسینَ لِذِكْرِكُمْ وَ لَوْلا ذلِكَ لَنَزَلَ بِكُمُ اللأَّْو اءُ وَاصْطَلَمَكُمُ الاَْعْداءُ... »
از یاری رساندن به شما كوتاهی نكرده، فراموشتان نمیكنیم، و اگر چنین نبود، حتما ناگواریها بر شما نازل میشد و دشمنان، شما را نابود میساختند....» (۳)
او آخرین سنگربان نظام هستی، و حافظ امّت و شیعیان است. در كلام نغز و زیبای آن حضرت میخوانیم كه «اَنَا خاتَمُ الاَْوْصِیاءِ وَ بی یدْفَعُ اللّه ُ عَزَّوَجَلَّ اَلْبَلاءَ عَنْ اَهْلی وَشیعَتی» من خاتم اوصیا هستم و به وسیله من، خداوند عزیز و جلیل بلا را از خانواده و پیروانم دفع میكند.(۴)
و قطعا چنین امام و ناظر امینی، برای سلامت معنوی و هدایت واقعی رهروان خویش سفارشات و همین طور انتظاراتی دارد كه انتظارات شخصی و فردی نیستند و به همین دلیل، خطابات و دستورات او از سر دوستی و از راه شفقت و دلسوزی است؛ چنان كه خود در سخنان پر مهر و محبّتش میفرماید:
«لَوْلا ما عِنْدَنا مِنْ مَحَبَّةِ صَلاحِكُمْ وَ الاِْشْفاقِ عَلَیكُمْ لَكُنّا عَنْ مُخاطَبَتِكُمْ فی شُغُلٍ...»
اگر محبّتِ صلاح و خوبی شما در نزد ما نبود و نسبت به شما دلسوز و مهربان نبودیم، شما را مخاطب [گفته های] خود قرار نمیدادیم.(۵)
🔻با توجّه به نكات پیش گفته، آنچه در این مقال مورد توجّه قرار گرفته است، برخی انتظارات هدایتگر و سعادت آفرینی است كه امام زمان (ع) در زمان غیبت خویش از شیعیان و پیروان خویش دارد. این انتظارات عبارت اند از:🔺
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ گمنام🔰🔰🔰
https://eitaa.com/sadrGomnam
✔️ تقوا
از مهمترین انتظارات آن حضرت از شیعیان و پیروان خویش، این است كه تقوای الهی را پیشه ساخته، سرا پا تسلیم اوامر و نواهی اِمامان معصوم باشند. در این صورت است كه سعادت دنیوی و اخروی انسان تأمین میشود. آن امام رئوف در كلام رسای خود فرمود: «فَاتَّقُوا اللّه َ وَ سَلِّمُوا لَنا وَ رَدُّوا الاَْمْرَ اِلَینا فَعَلَینا الاِْصْدارُ كَما كانَ مِنَّا الاْیرادُ وَلا تُحاوِلُوا كَشْفَ ما غُطِّی عَنْكُمْ »
از خدا بترسید و تسلیم [امر] ما شوید و كارها را به ما واگذار كنید. پس بر ماست كه شما را از سرچشمه [معارف] سیراب گردانیم، همان گونه كه بردن شما به سوی سرچشمه به وسیله ما بوده است، و در پی آنچه از شما پوشیده شده است، نروید.» (۶)
🌸 شعر
اگر قدر تو را دانسته بودیم
اگر عهد و وفا نشكسته بودیم
دل ما خانه غمها نمیشد
غم هجران نصیب ما نمیشد
اگر شرط تولاّ كرده بودیم
هر آنچه گفته مولا كرده بودیم
نمی شد روز ما شام سیاهی
نمیشد قسمت ما این جدایی... (۷)
✔️ جلب محبّت اهل بیت با ترك گناهان
پاداش رسالت پیامبر اكرم (ص) این است كه مردم به جانشینان او، یعنی امامان معصوم، محبّت و ارادت داشته باشند، و همین محبّت عامل مهمّی است در بازدارندگی از گناهان و معصیتها. امام زمان (ع) نیز در همان راستا یكی از انتظاراتی كه از شیعیان خویش دارد، این است كه در پی جلب و كسب محبّت ما اهل بیت باشید و از انجام گناه و اموری كه باعث ناراحتی و رَنجِش میشود، به شدّت پرهیز نمایید. آن حضرت در سخن خیرخواهانه خود چنین میفرماید:
«فَلْیعْمَلْ كُلُّ امْرِءٍ مِنْكُمْ ما یقَرِّبُ بِهِ مِنْ مُحَبَّتِنا وَلْیتَجَنَّبْ مِنْ كَراهِیتِنا وَ سَخَطِنا فَاِنَّ امْرءًا یبْغَتُهُ فَجْأَةٌ حینَ لا تَنْفَعُهُ تَوْبَةٌ وَلاینَجّیهِ مِنْ عِقابِنا نَدَمٌ عَلی حَوْبَةٍ »
پس باید هر یك از شما [شیعیان] كارهایی را كه موجب جلب محبّت ما میگردد، انجام دهد و باید از كارهای [ناپسندی [كه خشم و غضب ما را در پی دارد، اجتناب كند. پس [آگاه باشید كه] مرگ آدمی ناگهان میرسد كه [در آن وقت دیگر] توبه سودی نمیرساند و ندامت و پشیمانی [نیز [نمی تواند او را از عذاب ما برهاند.(۸)
و صد البته كه عشق و محبّت به مهدی (عج) با عنایت او در دلها ایجاد میشود.
🌸شعر
بده سوزی كه از هجرت بسوزیم
بده اشكی كه در پایت بریزیم
بده رنجی كه رنجور تو باشیم
سروری ده كه مسرور تو باشیم
بده چشمی كه گریان تو باشد
سری ده گوی چوگان تو باشد
بده عقلی كه مجنون تو باشد
همه حیران و مفتون تو باشد
در جای دیگر، حركت در مسیر محبّت اهل بیت (ع) را این گونه از شیعیان خواسته است: «وَلا تَمیلُوا عَنِ الْیمینِ وَ تَعْدِلُوا اِلَی الْیسارِ وَاجْعَلُوا قَصْدَكُمْ اِلَینا بِالْمَوَدَّةِ عَلَی السُّنَّةِ الْواضِحَةِ» از راست به چپ منحرف نشوید و مقصد خود را با دوستی ما طبق سنّت [الهی و نبوی] روشن به سوی ما قرار دهید.(۹)
و قطعا كوچكترین انحرافی كه در بین شیعه ایجاد شود قلب امام زمان (ع) را سخت ناراحت و رنجور خواهد كرد. به همین جهت، آن یار پرده نشین با قلب آكنده از رنجش و غصّه، شكوه خویش را از دست شیعیان جاهل و منحرف به این صورت اظهار میدارد:
«قَدْ آذانا جُهَلاءُ الشّیعَةِ وَ حُمَقاؤُهُمْ وَ مَنْ دینُهُ جَناحُ الْبَعُوضَةِ اَرْجَحُ مِنْهُ»
به حقیقت نادانان و كم خردان شیعه و كسانی كه پر و بال پشه بر دین آنها برتری دارد، ما را آزار میدهند.»(۱۰)
✔️ همدلی و اتّحاد
از دیگر انتظارات امام زمان (ع) از شیعیانش این است كه بر محور فرامین الهی و تعهّدهایی كه در مقابل امامان خویش دارند، همدل و متّحد باشند؛ چرا كه همدلی هم موفقیت دنیوی آنها را در پی دارد، و هم زمینه تعجیل فرج و ظهور عدالت گستر جهان را فراهم میسازد.
آن حضرت دلسوزانه اظهار میدارد: «لَوْ اَنَّ اَشْیاعَنا وَفَّقَهُمُ اللّه ُ لِطاعَتِهِ عَلَی اجْتِماعٍ مِنَ الْقُلُوبِ فِی الْوَفاءِ بِالْعَهْدِ عَلَیهِمْ لَما تَاَخَّرَ عَنْهُمُ الْیمْنُ بِلِقائِنا»
اگر شیعیان ما ـ كه خدای آنان را بر انجام طاعت خویش موفّق بدارد ـ در راه ایفای پیمانی كه بر دوش دارند، همدل میشدند، میمنت دیدار ما از ایشان به تأخیر نمیافتاد.»
🌸شعر
گفتا حجاب وصلت باشد هوای نفست
گر نفس را شكستی دستت رسد بدستم
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ گمنام🔰🔰🔰
https://eitaa.com/sadrGomnam
✔️مراجعه به علما
➖پيامبر خدا (ص) فرمود:
«سيأتي زَمانٌ على اُمَّتي يَفِرُّونَ مِن العُلَماءِ كما يَفِرُّ الغَنَمُ عنِ الذِّئبِ ، فَإذا كانَ كذلِكَ ابتَلاهُمُ اللّه ُ تعالى بثلاثةِ أشياءَ : الأوَّلُ : يَرفَعُ البَرَكَةَ مِن أموالِهِم ، و الثاني : سَلَّطَ اللّه ُ علَيهِم سُلطانا جائرا ، و الثالث : يَخرُجُونَ مِن الدنيا بلا إيمانٍ» .
به زودى زمانى بر امّتم فرا مى رسد، كه از علمايشان مى گريزند همان گونه كه گوسفند از گرگ مى گريزد . وقتى چنين شد خداوند متعال آنها را به سه چيز گرفتار كند : اول اين كه بركت را از اموال ايشان مى گيرد. دوم اين كه پادشاهى ستمگر را بر آنان مسلّط مى گرداند و سوم اين كه بى ايمان از دنيا مى روند.(۱۴)
➖ در دوران غیبت كبری، هر چند دست الطاف امام زمان (ع) از پشت ابرهای غیبت بر سر امّت و شیعیان سایه افكنده است، امّا نیاز مبرم وجود دارد كه برای سرپرستی امّت و شیعیان و هدایت و گره گشایی از مشكلات آنان، فرد و یا افرادی باشند تا مردم با مراجعه به آنها تفسیر سخنان امامان خویش را به دست آورند و پاسخ پرسشهای خود را دریابند و صراط مستقیم را به پشتوانه فكری و علمی آنان طی نمایند. به همین جهت، آن امام رئوف و دلسوز برای دوران غیبت تدبیری اندیشیده و مردم را به فقها و مراجع تقلید ارجاع داده اند؛ چنان كه فرموده اند: «و اَمَّا اْلحَوادِثُ الْواقِعَةُ فَارْجِعُوا فیها اِلی رُواةِ حَدیثِنا فَاِنَّهُمْ حُجَّتی عَلَیكُمْ وَ اَنَا حُجَّةُ اللّه ِ عَلَیهِم » و امّا در حوادث پیش آمده، به راویان حدیث ما مراجعه كنید؛ زیرا آنها حجّت من بر شما هستند و من حجّت خدا بر آنان هستم.»(۱۵)
✔️کسب معرفت امام زمان
➖واژه امام در قرآن دو بار به صورت مفرد يا جمع به كار رفته است.
«معرفت امام» جايگاه و اهميّت ويژه اي در آموزه هاي اسلامي دارد و در سخنان پيامبر گرامي اسلام(ص) و امامان معصوم(ع) تأكيد فراواني بر آن شده است.
➖شیعه و سنی حدیثی از امام پیامبر(ص) نقل شده است: «مَنْ مَاتَ وَ لَمْ یَعْرِفْ إِمَامَ زَمَانِهِ مَاتَ مِیتَةً جَاهِلِیَّةً»هر کس امام زمانش را نشناسد و در همان حال بمیرد، به مرگ جاهلى مرده است.(۱۶)
➖ بنا بر این روایات هیچ گونه عذری از مردمی که امام زمان خود را نشناسند پذیرفتنی نیست؛ زیرا مرگ بدون شناخت و معرفت نسبت به امام زمان خود، مانند مرگ جاهلیت است. از اینجا اهمیت موضوع امام شناسی و معرفت حقیقی نسبت به امام زمان در هر عصر، به ویژه عصر غیبت آخرین ذخیره الهی حضرت مهدی(عج) به روشنی مشخص می گردد.
➖شیخ کلینی و غیر او از حضرت صادق(ع) روایت کردهاند: که این دعا را تعلیم زراره فرمود که در زمان غیبت و امتحان شیعه بخوانند:«اَللّهُمَّ عَرِّفْنى نَفْسَكَ، فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى نَفْسَكَ، لَمْ اَعْرِف نَبِيَّكَ؛ اَللّهُمَّ عَرِّفْنى رَسُولَكَ، فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى رَسُولَكَ، لَمْ اَعْرِفْ حُجَّتَكَ؛ اَللّهُمَّ عَرِّفْنى حُجَّتَكَ، فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى حُجَّتَكَ، ضَلَلْتُ عَنْ» دينى.خدایا خود را به من بشناسان، زیرا اگر خود را به من نشناسانی فرستادهات را نشناختهام، خدایا فرستادهات را به من بشناسان، زیرا اگر فرستادهات را به من نشناسانی حجّتت را نشناختهام، خدایا حجّتت را به من بشناسان، زیرا اگر حجّتت را به من نشناسانی، از دین خود گمراه میشوم.
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ گمنام🔰🔰🔰
https://eitaa.com/sadrGomnam
💠داستان
یکی از دانشمندان، آرزوی زیارت حضرت بقیة اللّه ارواحنا فداه را داشت و از عدم موفقیت خود، رنج می برد. مدتها ریاضت کشید و آنچنان که در میان طلاب حوزه نجف مشهور است، شبهای چهارشنبه به «مسجد سهله» می رفت و به عبادت می پرداخت، تا شاید توفیق دیدار آن محبوب عاشقان نصیبش گردد.
مدتها کوشید ولی به نتیجه نرسید. سپس به علوم غریبه و اسرار حروف و اعداد متوسل شد، چله ها نشست و ریاضتها کشید، اما باز هم نتیجه ای نگرفت. ولی شب بیداریهای فراوان و مناجاتهای سحرگاهان، صفای باطنی در او ایجاد کرده بود، گاهی نوری بر دلش می تابید و حقایقی را می دید و دقایقی را می شنید.
روزی در یکی از این حالات معنوی به او گفته شد: «دیدن امام زمان(ع) برای تو ممکن نیست، مگر آنکه به فلان شهر سفر کنی». به عشق دیدار، رنج این مسافرت توانفرسا را بر خود هموار کرد و پس از چند روز به آن شهر رسید. در آنجا نیز چله گرفت و به ریاضت مشغول شد. روز سی و هفتم و یا سی و هشتم به او گفتند: «الان حضرت بقیة اللّه ، ارواحنافداه، در بازار آهنگران، در مغازه پیرمرد قفل سازی نشسته اند، هم اکنون برخیز و به خدمت حضرت شرفیاب شو!» با اشتیاق ازجا برخاست. به دکان پیرمرد رفت. وقتی رسید دید حضرت ولی عصر(ع) آنجا نشسته اند و با پیرمرد گرم گرفته اند و سخنان محبت آمیز می گویند. همین که سلام کرد، حضرت پاسخ فرمودند و اشاره به سکوت کردند.
در این حال، دید پیرزنی ناتوان و قد خمیده، عصا زنان آمد و با دست لرزان قفلی را نشان داد و گفت: اگر ممکن است برای رضای خدا این قفل را به مبلغ سه شاهی بخرید که من به سه شاهی پول نیاز دارم. پیرمرد قفل را گرفت و نگاه کرد و دید بی عیب و سالم است، گفت: خواهرم! این قفل دو عباسی (هشت شاهی) ارزش دارد؛ زیرا پول کلید آن، بیش از ده دینار نیست، شما اگر ده دینار (دو شاهی) به من بدهید، من کلید این قفل را می سازم و ده شاهی، قیمت آن خواهد بود!
پیرزن گفت: نه، به آن نیازی ندارم، شما این قفل را سه شاهی از من بخرید، شما را دعا می کنم.
پیرمرد با کمال سادگی گفت: خواهرم! تو مسلمانی، من هم که مسلمانم، چرا مال مسلمان را ارزان بخرم و حق کسی را ضایع کنم؟ این قفل اکنون هشت شاهی ارزش دارد، من اگر بخواهم منفعت ببرم، به هفت شاهی می خرم، زیرا در معامله دو عباسی، بیش از یک شاهی منفعت بردن، بی انصافی است. اگر می خواهی بفروشی، من هفت شاهی می خرم و باز تکرار می کنم: قیمت واقعی آن دو عباسی است، چون من کاسب هستم و باید نفعی ببرم، یک شاهی ارزانتر می خرم!
شاید پیرزن باور نمی کرد که این مرد درست می گوید، ناراحت شده بود و با خود می گفت: من خودم می گویم هیچ کس به این مبلغ راضی نشده است، التماس کردم که سه شاهی خریداری کنند، قبول نکردند؛ زیرا مقصود من با ده دینار (دو شاهی) انجام نمی گیرد و سه شاهی پول مورد احتیاج من است.
پیرمرد هفت شاهی به آن زن داد و قفل را خرید؛ همین که پیرزن رفت امام(ع) به من فرمودند: «آقای عزیز! دیدی و این منظره را تماشا کردی؟! اینطور شوید تا ما به سراغ شما بیاییم. چله نشینی لازم نیست، به جفر متوسل شدن سودی ندارد. عمل سالم داشته باشید و مسلمان باشید تا من بتوانم با شما همکاری کنم! از همه این شهر، من این پیرمرد را انتخاب کرده ام، زیرا این مرد، دیندار است و خدا را می شناسد، این هم امتحانی که داد. از اول بازار، این پیرزن عرض حاجت کرد و چون او را محتاج و نیازمند دیدند، همه در مقام آن بودند که ارزان بخرند و هیچ کس حتی سه شاهی نیز خریداری نکرد و این پیرمرد به هفت شاهی خرید. هفته ای بر او نمی گذرد، مگر آنکه من به سراغ او می آیم و از او دلجوئی و احوالپرسی می کنم.(۱۷)
👈منبرهای مرتبط در این لینک فهرست شده اند؛
https://eitaa.com/menbare_tollab/23995
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱. میزان الحكمة، ج۱، ص۲۸۹
۲. بحار الانوار، ج۵۳، ص۱۷۵.
۳. همان.
۴. همان، ج۵۲، ص۳۰
۵. همان، ج۵۳، ص۱۷۹
۶. همان، ص۱۷۸.
۷. محمّدتقی مدّاح.
۸.بحار الانوار، ج۵۳، ص۱۷۴.
۹. همان، ص۱۷۹
۱۰. الاحتجاج، ج۲ ص۴۷۴.
۱۱. بحار الانوار، ج۵۳، ص۱۷۷.
۱۲. كمال الدین، ج۲، ص۴۸۵.
۱۳. همان.
۱۴.جامع الأخبار ،ص۳۵۶.
۱۵. همان، ص۱۸۰
۱۶. کمال الدین ، ج ۲، ص ۴۰۹
و صحیح مسلم ، ج ۶ ،ص۲۱
۱۷.برگرفته از: محمدرضا باقی اصفهانی، عنایات حضرت مهدی(ع) به علما و طلاب، ص۲۰۴
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
✅ گمنام🔰
https://eitaa.com/sadrGomnam
🤲" نیایش و حکمت "🤲
ابومشعر بلخی گوید که:
بر من شش چیز واجب است:
دو بر زبان و دو بر تن و دو بر دل.
آنچه بر زبان است،
ذکر خدای و سخن نیکو!
آنچه بر تن است،
طاعت خدای و رنج خود از
مردم برداشتن!
و آنچه بر دل است، بزرگ داشتن
امر حق و شفقت بر خلق!
اگر به هوا پری، مگسی باشی.
اگر بر روی آب روی، خسی باشی.
دل به دست آر، تا کسی باشی.
🖋️خواجه عبدالله انصاری
# گمنام
https://eitaa.com/sadrGomnam
🔖 پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله:
بهترین مردم کسی است که برای مردم، مفید و یاری رسان باشد.❤
https://eitaa.com/sadrGomnam
مژده به دل ها دهید، مژده که نور آمده
از دمِ جان پرورش، عرش به شور آمده
صورتِ او از نبی، سیرتِ او از علی
عَنبرِ گلزارِ او شد هَوسِ هر دلی
وَز نفسِ جاری اش صبحِ سعادت دمید
جاءَ اَناالحقّ او بر همه دل ها رسید
نیمه ی شعبان بوَد موسمِ عنبرفشان
خوشتر از این عید نیست در نظرِ عاشقان
#میلاد_امام_زمان(عج)🌺✨
#مبارک_باد🌺🎉🎊
...
امام صادق عليه السلام:
ما مِن رَجُلٍ تَكَبَّرَ أو تَجَبَّرَ إلا لِذِلَّةٍ وَجَدَها في نفسِهِ
هيچ مردى تكبّر يا گردن فرازى نكرد، مگر به سبب احساس خوارى و حقارتى كه در خود يافت
الكافی جلد2 صفحه312
https://eitaa.com/sadrGomnam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🦋
این کلیپ را حتما ببینید😍
خدایاشکرت🤲🏻🌿
https://eitaa.com/sadrGomnam
🌺مقام معظم رهبری (مدظله العالی):
🔻همه باید در انتخابات شرکت کنند.
🔻انتخابات رکن اصلی نظام جمهوری اسلامی است.
@daftaremamjomearak
توصیههای امام زمان (عج) به شیعیان:
💠 آنچه در پی می اید توصیههایی است که امام عصر (عج)خطاب به شیعیان و پیروان اهلبیت (ع) فرمودهاند.
براستی، چقدر به اینها عمل میکنیم؟!
1. از خداوند ـ جل جلاله ـ بترسید و تقوا پیشه کنید.
2. به ما در بیرون آوردن شما از فتنه و امتحانی که بر شما روی آورده است کمک کنید.
3. عهد میکنم که هر کدام از شیعیان که راه تقوا را در پیش گیرد و هر آنچه که لازم است ]و حق خداست[ از مال خود خارج کند، از فتنهٔ گمراهکننده و رنجهای ظلمانی در امان باشد.
4. هر کدام از شیعیان، در بخشش اموالی که خداوند به او داده به کسانی که خداوند فرمان داده است بخل ورزد، در دنیا و آخرت زیانکار خواهد بود.
5. اگر شیعیان ما در وفا نمودن به عهد و پیمانی که از ایشان گرفته شد، همسو و یکدل شوند، دیدار ما از ایشان به تأخیر نخواهد افتاد.
6. ظهور ما به تأخیر نیفتاده مگر به سبب اعمال ناپسندی که از ایشان سر میزند و خبر آنها به ما میرسد.
(توقیع به شیخ مفید)
7. از خدا بترسید ؛ و از ما اطاعت کنید ؛ و از راه راست منحرف نگردید.
8. نیت خود را ـ مطابق سنت آشکاری که به شما گفتم ـ با دوستی، به سوی ما برگردانید.
(توقیع به ابن ابیغانم قزوینی و جماعتی از شیعیان)
9. اموال شما (خمس و زکات) را قبول نمیکنیم مگر اینکه پاک و طاهر باشد... هر کس میخواهد عمل کند و هر که نخواهد نکند ؛ چرا که ما به آنچه شما دارید نیازی نداریم.
10. ظهور و فرج در دست خداست و کسانی که وقت رأی آن تعیین میکنند "دروغگو " هستند.
11. در مسایلی که روی میدهد به فقهاء مراجعه کنید ؛ زیرا که ایشان حجت من بر شمایند و من حجت خدایم بر ایشان.
12. منتفع شدن از من در ایام غیبتم، مانند استفاده از خورشید است زمانی که ابر روی آن را پوشانده باشد.
13. درباره چیزهایی که به درد شما نمیخورد سؤال نکنید، و در دانستن چیزهایی که از دانستن آنها معاف شدهاید خود را به سختی نیاندازید.
14. برای تعجیل فرج بسیار دعا کنید ؛ چرا که همین فرج شماست.
(توقیع به اسحاق بن یعقوب)
15. هر کس بدون اجازه ما در اموال مربوط به ما (خمس، زکات و وقف) تصرف کند، از جمله ظالمین است و ما در روز قیامت شاکی او خواهیم بود.
(توقیع به محمد بن جعفر اسدی)
16. آیا نمیدانید که خداوند از زمان حضرت آدم تا حال، برای مردم ملجأ و پناهی قرار داده که به ایشان پناه برند و راهنمایانی تعیین کرده که به سبب آنها هدایت یابند. هر زمان که نشانهای از آنان پنهان شد نشانهٔ دیگر آشکار گردید و هر وقت که ستارهای از ایشان غروب کرد ستارهٔ دیگر طلوع نمود ؛ و وقتی که خدای عزوجل امام حسن عسکری (ع) را به سوی خود برد گمان ننمایید که واسطه میان خود و مخلوقاتش را قطع نموده است. هرگز چنین چیزی نشده و نخواهد شد تا وقتی که قیامت برپا شود.
(توقیع به محمد بن ابراهیم بن مهزیار)
17. آیا نمیدانید که روی زمین از حجت خدا خالی نمیگردد ؛ خواه آن حجت، ظاهر باشد و خواه پنهان.
18. مردم پیروی از خواهشهای نفسانی را از خود دور کنند ؛ و همانگونه که ]پیش از غیبت[ رفتار مینمودند رفتار کنند ؛ و امری که از آنان پوشیده و پنهان شده است را جستجو ننمایند ... و بدانند که حق با ما و در نزد ماست.
(توقیع به عمری وپسرش)
توضیح:
توقیع ، در لغت به معنای "امضاء، نامه و فرمان" ، و دراصطلاح حدیثی به معنای "بخشی از نوشتههای ائمه اطهار علیهم السلام " است . بیشتر توقیعات از سوی امام عصر (عج) صادر گردیده است. واژه توقیع نخستین بار در روایتی از امام کاظم (ع) به معنای یادداشتی که امام در زیر یک نامه نوشته دیده شدهاست. امروزه وقتی سخنی از «توقیع» به میان میآید، ذهن به توقیعات حضرت مهدی (ع) منصرف میگردد.
ارسال توقیعات برای شیعیان، معمولاً توسط وکلای امام صورت میگرفت. نواب اربعه امام عصر وکیلانی در شهرهای مختلف داشتند که توقیعات از طریق آنها انتشار مییافت.
در کتاب کمال الدین شیخ صدوق، غیبت شیخ طوسی، احتجاج طبرسی و بحارالانوار مجلسی، حدود هشتاد توقیع از سوی امام زمان (ع) نقل شده است که محتوای آنها، برخی خطاب به سفرا و نواب خاص است و برخی خطاب به علماء و فقهاست. برخی در پاسخ به سؤالات است و برخی در تکذیب کسانی است که به دروغ ادعای امامت یا نیابت از طرف آن حضرت را داشتند.
📚 منبع توصیهها :
علامه محمدباقر مجلسی؛ مهدی موعود ؛ ترجمه حسن بن محمد ولی ارومیهای؛ قم: انتشارات مسجد مقدس جمکران، 1380 ؛ ج 2 .
❤ با منتشرڪردن پیامها با لینک گمنام درثواب آنها شریڪ شوید ❤
https://eitaa.com/sadrGomnam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️ امام صادق علیه السلام و مسئله غیبت
https://eitaa.com/sadrGomnam
آیا واقعاً خودتو انقلابی و ولایی میدونی ؟؟
اگر راست میگی برای انتخابات جز فوروارد کردن چند تا پیام، چی کار کردی ؟
بله... با 👈🏻خودت هستم آقای/خانم انقلابی!
اگر واقعاً به خدا و آخرت ایمان داری بدان که برای بالابردن مشارکت باید کار کنی وگرنه اتفاقات بدی خواهد افتاد که اثرش رو حتی روی جبهه فلسطین و یمن هم خواهد گذاشت و ممکنه در امر پیروزی گره بیافته.
یادت که نرفته شیعه داشت پیروز میشد که عمروعاص بین لشگر علی تفرقه انداخت و تا امروز صفحه تاریخ به غلط ورق خورد...
یک کار اساسی برای بالابردن مشارکت اینه که هریک از ما برای خدا با ۵ نفر از فامیلمون که میدونیم رأی نمیده تماس بگیریم و باهاشون صحبت کنیم.
نگو : فایده نداره
تو به تکلیفت عمل کن و یادت نره که باید در محضر خدا جواب بدی...
📞همین الان اولین زنگ رو بزن.
بسم الله...
#تماس_با_۵نفر
#انتخابات
#انتخاب_مردم
#مشارکت_حداکثری
https://eitaa.com/sadrGomnam