🔴امحسن هم به دیدار مادرش فاطمه زهرا سلامالله علیها مشرف شد
مادرانگیهای ام حسن را باید جور دیگر تکریم کرد، زنی که در عالم رویا بشارت تولد ونام فرزندانش را از سادات جلیل القدر گرفته بود، آزمونش تحمل بر صبر دوری فرزند بود. به تصور ما مادر سیدحسن است اما این مادر بنا به شرایط امنیتی و جنگی فقط سالی یکبار میزبان فرزندش سید حسن میشد و بقیه سال را به دلتنگی میگذارید.
شاید باور نکنیم در محلههای فقیر نشین بیروت خانه داشت اما سید حسن صبوری و حلم و محبت را از این مادر به ارث برده بود.
روحت شاد مادر فاطمی که خدا در آن رحم مبارک سعادت فرزندت و سعادت امت اسلامی را رقم زد و پسرت طلایهدار مبارزه با شقیترینها شد و پرچم حزبالله را بر افراشت.
چه مبارک دامنی داشتهای که اینگونه فرزندت فاطمی شد
✍عالیه سادات
🇮🇷الـٰلّهُمَ؏َجــِّلِلوَلــیِّڪَاَلْفــَرَجْ🇮🇷
━━═━━⊰❀🦋❀⊱━━═━
https://eitaa.com/joinchat/3920691917C9a79f3a574
موضوع
مردان صادق العهد
«نگاهی به تفسیر آیه ۲۳ سوره احزاب»
[مناسب مجالس بزرگداشت شهدا]
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین
اما بعد:
«مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَىٰ نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ يَنْتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِيلًا»
✔️بیان شان نزول
حضرت امام باقر (ع) از امیرالمؤمنین (ع) نقل میکند :
«كُنْتُ عَاهَدْتُ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ وَ رَسُولَهُ (ص) أَنَا، وَ عَمِّي حَمْزَةُ ، وَ أَخِي جَعْفَرٌ ، وَ اِبْنُ عَمِّي عُبَيْدَةُ بْنُ اَلْحَارِثِ عَلَى أَمْرٍ وَفَيْنَا بِهِ لِلَّهِ وَ لِرَسُولِهِ ، فَتَقَدَّمَنِي أَصْحَابِي وَ خُلِّفْتُ بَعْدَهُمْ لِمَا أَرَادَ اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ، فَأَنْزَلَ اَللَّهُ سُبْحَانَهُ فِينَا: مِنَ اَلْمُؤْمِنِينَ رِجٰالٌ صَدَقُوا مٰا عٰاهَدُوا اَللّٰهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضىٰ نَحْبَهُ حَمْزَةُ ، وَ جَعْفَرٌ ، وَ عُبَيْدَةُ وَ مِنْهُمْ مَنْ يَنْتَظِرُ وَ مٰا بَدَّلُوا تَبْدِيلاً . فَأَنَا اَلْمُنْتَظِرُ، وَ مَا بَدَّلْتُ تَبْدِيلاً »
من،عمويم حمزه،برادرم جعفر،پسر عمويم عبيدة بن حارث در مورد موضوعى با خداوند عزّ و جلّ و رسول اللّه (ص) عهد نموديم و به آن در مورد خداوند و رسولش وفا نموديم.اصحاب من پيشتر از من به آن وفا نمودند و زودتر شربت شهادت نوشيدند و من پس از آنان،هرگاه كه خداوند عزّ و جلّ اراده كند،به آن عهد وفا خواهم كرد.خداوند عزّ و جلّ در شأن ما اين آيه را نازل فرمود: «مِنَ اَلْمُؤْمِنِينَ رِجٰالٌ صَدَقُوا مٰا عٰاهَدُوا اَللّٰهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضىٰ نَحْبَهُ» يعنى حمزه، جعفر و عبيده «وَ مِنْهُمْ مَنْ يَنْتَظِرُ وَ مٰا بَدَّلُوا تَبْدِيلاً» پس منظور از كسى كه منتظر است و هيچ تغييرى نداده است،من مىباشم.(۱)
✔️نکته ای قرآنی
اگر چه آیاتی از قرآن کریم شان نزول و سبب نزول دارند اما خداوند روی جهاتی اسامی افراد را ذکر نفرموده است که یکی از علت ها عبارت است از اینکه ؛ خداوند در قرآن، مقام تاریخنگارى نبوده است بلکه بیان شاخص ها و نه شخصیت ها برای تربیت انسان ها مورد نظر می باشد خداوند با اشاره به اتفاقی تاریخی و بدون ذکر اسامی اشخاص ، مومنین را برای قرار گرفتن در امتداد مصادیق آیه مورد تشویق قرار داده است.
👈چنانچه تفسیر نور الثقلین از مقتل ابیمخنف نقل میکند که امام حسین(ع) این آیه را به هنگامى که خبر شهادت عبد اللَّه بن یقطر به او رسید نیز تلاوت فرمود از اینجا روشن مىشود که آیه چنان مفهوم وسیعى دارد که تمام مؤمنان راستین را در هر عصر و هر زمان شامل مىشود، چه آنها که جامه شهادت در راه خدا بر تن پوشیدند و چه آنها که بدون هیچگونه تزلزل بر سر عهد و پیمان با خداى خویش ایستادند و آماده جهاد و شهادت بودند.
🔻در ادامه نکاتی تفسیری از آیه فوق تقدیم می گردد.🔺
🟢صداقت و وفای به عهد
[رِجٰالٌ صَدَقُوا مٰا عٰاهَدُوا اَللّٰهَ عَلَيْهِ]
➖وفای به عهد نشانه ایمان: قرآن مجید یكی از ویژگی ها و خصوصیات افراد باایمان را وفای به عهد می داند و می فرماید: «وَالَّذِينَ هُمْ لِأَمَانَاتِهِمْ وَعَهْدِهِمْ رَاعُونَ» مؤمنان آنها هستند كه امانت ها و عهد خود را مراعات می كنند.
➖وفای به عهد نشانه نیكوكاران: در جای دیگر، قرآن مجید وفای به عهد را نشانه افراد نیكوكار دانسته و می فرماید: «...الْمُوفُونَ بِعَهْدِهِمْ إِذا عاهَدُوا...»...نیكوكاران كسانی هستند كه به عهد خود (هنگامی كه عهد بستند) وفا می كنند...(۲)
➖وفای به عهد پایه پیامبری
در اهمیت وفای به عهد همین بس كه خدای متعال آنگاه كه می خواهد از حضرت اسماعیل (ع) به عظمت نام ببرد وفای به عهد را به عنوان یكی از اوصاف برجسته او یادآور می شود و می فرماید: «وَاذْكُرْ فِي الْكِتَابِ إِسْمَاعِيلَ إِنَّهُ كَانَ صَادِقَ الْوَعْدِ وَكَانَ رَسُولًا نَّبِيًّا» در كتاب آسمانی خود از اسماعیل یاد كن كه او در وعده هایش صادق و رسول و پیامبر بزرگی بود.(۳)
در این آیه وفای به عهد را پیش از مقام نبوت و رسالت می آورد، گویی كه وفای به عهد پایه نبوت است.
قرآن مجید درباره وفای به عهد زیاد سفارش كرده و می فرماید: «...أَوْفُوا بِالْعَهْدِ إِنَّ الْعَهْدَ كانَ مَسْؤُلاً» ...به عهد (خود) وفا كنید كه از عهد سؤال می شود.(۴)
حضرت علی (ع) فرمود:« ان الوفاء بالعهد من علامات اهل الدین».
وفای به عهد از نشانه های مردم متدین است.(۵)
در حدیث دیگری رسول خدا (ص)فرمود:« لادین لمن لاعهد له». كسی كه پای بند به پیمان خود نباشد دین ندارد.(۶)
🔻 ادامه دارد 👇👇
🇮🇷🇵🇸🇮🇷
🚩به کانال معرفتی واخلاقی " گمنام " بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/3920691917C9a79f3a574🇮🇷
🟢مسوولیت تا پای جان
[فَمِنْهُمْ مَنْ قَضىٰ نَحْبَهُ ]
واژه «نحب» به معناى عهد، نذر و پیمان است. گاه به معناى پذیرفتن مسولیتی سخت است که خطرات بزرگ به دنبال دارد آمده است.
➖درباره اهمیت مشی مسئولانه
خداوند در قرآن می فرماید: إِنَّا عَرَضْنَا الْأَمَانَةَ عَلَى السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَالْجِبَالِ فَأَبَيْنَ أَنْ يَحْمِلْنَهَا وَأَشْفَقْنَ مِنْهَا وَحَمَلَهَا الْإِنْسَانُ ۖ إِنَّهُ كَانَ ظَلُومًا جَهُولًا «امانتی که آسمان ها، زمين و كوه ها از حمل آن اِبا كرده و از آن هراس داشتند، انسان آن را بر دوش كشيد». مفسران اين امانت را تعهّد و مسئوليت در برابر خدا و خلق و خویشتن دانسته اند.(۷)
➖خداوند مسولیت پذیری و وفای به عهد را در کنار تکلیف مومنان مورد تاکید قرار داده است؛
لَيْسَ الْبِرَّ أَنْ تُوَلُّوا وُجُوهَكُمْ قِبَلَ الْمَشْرِقِ وَالْمَغْرِبِ وَلَٰكِنَّ الْبِرَّ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ وَالْمَلَائِكَةِ وَالْكِتَابِ وَالنَّبِيِّينَ وَآتَى الْمَالَ عَلَىٰ حُبِّهِ ذَوِي الْقُرْبَىٰ وَالْيَتَامَىٰ وَالْمَسَاكِينَ وَابْنَ السَّبِيلِ وَالسَّائِلِينَ وَفِي الرِّقَابِ وَأَقَامَ الصَّلَاةَ وَآتَى الزَّكَاةَ وَالْمُوفُونَ بِعَهْدِهِمْ إِذَا عَاهَدُوا ۖ وَالصَّابِرِينَ فِي الْبَأْسَاءِ وَالضَّرَّاءِ وَحِينَ الْبَأْسِ ۗ أُولَٰئِكَ الَّذِينَ صَدَقُوا ۖ وَأُولَٰئِكَ هُمُ الْمُتَّقُونَ
نیکی، (تنها) این نیست که (به هنگام نماز،) رویِ خود را به سوی مشرق و (یا) مغرب کنید؛ (و تمام گفتگوی شما، در باره قبله و تغییر آن باشد؛ و همه وقت خود را مصروف آن سازید؛) بلکه نیکی (و نیکوکار) کسی است که به خدا، و روز رستاخیز، و فرشتگان، و کتاب (آسمانی)، و پیامبران، ایمان آورده؛ و مال (خود) را، با همه علاقهای که به آن دارد، به خویشاوندان و یتیمان و مسکینان و واماندگان در راه و سائلان و بردگان، انفاق میکند؛ نماز را برپا میدارد و زکات را میپردازد؛ و (همچنین) کسانی که به عهد خود -به هنگامی که عهد بستند-وفا میکنند؛ و در برابر محرومیتها و بیماریها و در میدان جنگ، استقامت به خرج میدهند؛ اینها کسانی هستند که راست میگویند؛ و (گفتارشان با اعتقادشان هماهنگ است؛) و اینها هستند پرهیزکاران!(۸)
🟢 انتظار
[ و مِنهُم مَّن يَنتَظِرُ]
«انتظار» در این آیه به معنای انتظار شهادت و ورحیه شهادت طلبی معنا شده است . اما مقوله انتظار در فرهنگ اسلامی معنای گسترده ای دارد.
👈حدیث معروفی از پیامبر نقل شده است ؛« اَفضَلُ اَعمالِ اُمّتی انِتِظارُ الفَرَج» (۹)
حضرت آیتالله خامنهای در ابتدا درس خارج فقه و در شرح این حدیث فرمودند ، انتظار فرج فقط به معنای ظهور حضرت ولیعصر (عج) نیست، مطلق فرج است. نفس اینکه انسان انتظار فرج داشته باشد، یعنی اگر در یک شدّتی قرار دارد، انتظار داشته باشد که آن شدّت برطرف بشود. این، یعنی چه؟ یعنی اینکه: شما هرگز در هیچ شرائطی نباید ناامید بشوید!»
فرض کنید انسان در یک تونلی گیر افتاده که مدخل تونل را مثلاً یک سنگی بسته، انتهای تونل هم بسته است، در یک چنین وضعی هم انتظار فرج داشته باشید. یعنی خدای متعال ممکن است یک تفضلی بکند، فرض کنید گوشهای از سقف بریزد راهی باز بشود انسان بیرون برود. در هیچشرایطی انسان نباید احساس بنبست بکند بلکه بایستی همیشه انتظار داشته باشد.
✅ انتظار لوازمی دارد؛
⬅️امید
از امیرالمؤمنین (ع) نقل شده:«اِنتَظِرُوا الفَرَجَ وَ لا تَیأَسوا مِن رَوحِ الله» انتظار فرج داشته باشید، از رَوح و رحمت و گشایش الهی مأیوس نشوید. پس در انتظار فرج امید هست.(۱۰)
⬅️حرکت
انتظار مستلزم حرکت، عمل و کسب آمادگیهای لازم برای فرج نهایی است. در اندیشهی حضرت آیتالله خامنهای یکی از مصادیق کامل آمادگی برای ظهور، ایستادگی و استقامت عاشوراگونه است که در صورت گسترش این روحیه در میان منتظران، زمینهسازی ظهور فراهم خواهد شد.
⬅️صبر
روح و جوهر اصلى انتظار، «مقاومت» و «صبر» است. كسى كه منتظر تحقق يافتن هدف آرمانى است بايد تا فرا رسيدن زمان پيدا شدن هدف و شكل گرفتن آرمان، پايدارى و شكيبايى كند و تاب و توان را از دست ندهد، و هر ناملايمى را در آن با بردبارى بپذيرد، و چون صبر و پايدارى را از دست داد و بی شکیب گردید انتظار را نیز از دست داده است؛ زيرا كه پايدارى و صبر، تحقق بخش جوهر انتظار است. لذا در احاديث از انتظار فرج همراه با صبر سخن گفته اند.
امام رضا(ع) فرمود: «مَا اَحْسَنَ الصَّبْرُ وَ اِنْتِظَارُ الْفَرَجِ »چه نيكو است شكيبايى و انتظار فرج. (۱۱)
همچنین چون براى ظهور وقت تعيين نشده است و همواره وقوع آن را امرى ناگهانى توصيف كرده اند، بايد انتظار لحظه به لحظه باشد.
🔻 ادامه دارد 👇👇
🇮🇷🇵🇸🇮🇷
🚩به کانال معرفتی واخلاقی " گمنام " بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/3920691917C9a79f3a574🇮🇷
🟢ثبات قدم
[وَمَا بَدَّلُواْ تَبدِيلا]
تبدیل و تغییر در شخصیت و مسیر از بزرگترین خطراتی است که انسان را تهدید می کند .
از این روز یکی از مهم ترین دعاهای انسان های صالح ثبات قدم و عاقبت بخیری است .
➖طبق آموزه های اسلامی یکی از مهمترین دعاهایی که انسان دائما خصوصا در ماه مبارک رمضان باید بکند عاقبت به خیرى است همانگونه که امام سجاد (ع) در دعاى مکارم از خداوند می خواهد او را به راه حق هدایت کند: «اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَ مَتِّعْنِى بِهُدًى صَالِحٍ لَا أَسْتَبْدِلُ بِهِ، وَ طَرِیقَه حَقٍّ لَا أَزِیغُ عَنْهَا»
بار خدایا! بر محمد و آلش درود فرست و مرا از روشی پسندیده بهره ده که آن را با برنامه ای دیگر عوض نکنم و مرا به طریق حق رهنمون شو، آن گونه که از آن روی نتابم.(۱۲)
➖ خداوند در قرآن کریم این دغدغه مقدس را در قالب دعای پیامبران و صالحان بازگو فرموده است؛
⚡️«وَ تَوَفَّنا مَعَ الْأَبْرار»(۱۳)
⚡️ «تَوَفَّنِی مُسْلِماً» (۱۴)
⚡️«أَلْحِقْنِی بِالصَّالِحِینَ»(۱۵)
➖ پیامبر(ص) می فرماید:«لَا یَزَالُ الْمُؤْمِنُ خَائِفاً مِنْ سُوءِ الْعَاقِبَةِ لَا یَتَیَقَّنُ الْوُصُولَ إِلَى رِضْوَانِ اللَّهِ حَتَّى یَکُونَ وَقْتُ نَزْعِ رُوحِهِ وَ ظُهُورِ مَلَکِ الْمَوْتِ لَه»
مؤمن پیوسته از سوء عاقبت خود بیمناک است و یقین ندارد که آیا مقام خشنودى و رضاى خدا را دریافت خواهد کرد یا نه تا هنگام مرگ و آمدن ملک الموت.(۱۶)
➖ خداوند، در آیه ای از قرآن کریم چهار عامل اصلی عاقبت بخیری را ذکر می کند؛
«یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ اصْبِرُواْ وَصَابِرُواْ وَرَابِطُواْ وَاتَّقُواْ اللّهَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ»
ای کسانی که ایمان آورده اید! (در برابر سختی ها) صبر داشته باشید، و (در برابر دشمن) مقاومت پیشه سازید و (از مرزها) نگهبانی کنید و از خدا پروا نمائید، باشد که ظفرمند شوید.(۱۷)
👌خداوند این چهارعمل (اصبروا، صابروا، رابطوا و اتقوا الله) را باعث عاقبت بخیری می داند و اگر شخصی آنها را انجام دهد، امید فلاح و عاقبت بخیری داشته باشد.
ــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.الخصال، ج۲، ص۳۷۶
۲.بقره/۱۷۷.
۳.مریم/۵۴.
۴.اسرا/۳۴.
۵.سفینه البحار، ج۲،ص۶۷۵.
۶:بحارالانوار، ج۷۲،ص۹۶.
۷.احزاب/۷۲.
۸.اسرا/۳۴.
۹.بحار الأنوار،ج ۵۲ص۱۲۸.
۱۰.بحارالأنوار، ج۵۱، ص۱۲۳.
۱۱.بحارالأنوار، ج ۵۲، ص ۵۲۹.
۱۲.صحیفه سجادیه، دعای ۲۰.
۱۳.آل عمران/۱۹۳.
۱۴.یوسف/۱۰۱.
۱۵.یوسف/۱۰۱.
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
🇮🇷🇵🇸🇮🇷
🚩به کانال معرفتی واخلاقی " گمنام " بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/3920691917C9a79f3a574🇮🇷
7.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
گفته شده؛ "همان کسانی که فاطمه سلام الله علیها را کشتند به علی تسلیت گفتند."
5.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پرواز آخر
🔹سه خلبان پرواز رئیسجمهور که بودند و چه سابقه ای در پرواز داشتند؟
29.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🤲 صلوات خاصه امام رضا (علیهالسلام) هدیه به رئیس جمهور و هیئت همراه ایشان #شهید_جمهور #رئیسی سرباز #امام_زمان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سید یادت نره
هوامون رو داشته باشی...
#رئیسی_عزیز #رئیسی
ازغم دوریت می میریم
6.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 نکته جالب سردار #حاجی_زاده درباره #شهید_رئیسی در مراسم تشییع:
⏪ایشان سفرهای شخصی را با خرید بلیط و هواپیمای مسافربری انجام میداد....
🔴هرچه از مرام خدایی شهیدجمهوربگوئیم کم گفته ایم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اخلاق را در انتخابات ریاست جمهوری رعایت کنید
🔹حجت الاسلام رفیعی: ما انتخابات پیش رو داریم اداب، اخلاق را رعایت کنید. بگذارید این وفاق و دوستی حفظ شود و تخریب نکنیم و دشمن شاد نشویم.