✅عبادت
امام عسكری علیه السلام همانند پدران گرامی خود در توجه به عبادت خدا نمونه بود. آن حضرت به هنگام نماز از هر كاری دست میكشید و چیزی را بر نماز مقدم نمیداشت. ابوهاشم جعفری در این مورد میگوید: روزی به محضر امام یازدهم مشرف شدم، امام مشغول نوشتن چیزی بود، وقت نماز رسید، امام نوشته را كنار گذاشته و به نماز ایستاد... (۲)
عبادت امام عسكری آن چنان قلبها را مجذوب خود مینمود كه دیگران را به یاد خدا میانداخت و حتی افراد گمراه و منحرف رابه راه صحیح هدایت نموده و اهل عبادت و تهجد مینمود و بدترین افراد در اثر جذبه ملكوتی آن بزرگوار به بهترین انسانها تبدیل میشدند.
روزی برخی از عباسیان از صالح بن وصیف (رئیس فرماندهان نظامی مهتدی عباسی) خواستند كه بر امام عسكری علیه السلام سختگیری نماید. او گفت: دو نفر از بدترین و سختگیرترین زندانبانان خود را بر ابو محمدابن الرضا (امام عسكری علیه السلام) گماشتهام، اما آن دو در اثر معاشرت با او منقلب شده و در عبادت و مناجات به مراحل عالی قدم گذاشته اند. سپس آندو زندانبان را فراخوانده و در حضور عباسیان از حالات امام عسكری علیه السلام سؤال كرد و آنان گفتند: ما چه بگوییم در مورد كسی كه روزها روزه میگیرد و همه شب به عبادت میایستد و به غیر ذكر و سخن خدا هیچ سخن دیگری بر زبان نمیآورد و هنگامی كه به ما نظاره میكند، بر بدن ما لرزه افتاده و كنترل خود را از دست میدهیم! وقتی عباسیها چنین دیدند منقلب شده و برگشتند. (۳)
✅سخاوت
از آنجا كه امامان معصوم علیهم السلام برترین نمونه و اسوه كامل صفات عالیه انسانی بودند، رفتار آنان در همه ابعاد میتواند برای پیروانشان درس آموز باشد. و یكی از آن صفات زیبا، سخاوت است. ما در مورد سخاوت امام عسكری علیه السلام فقط به نقل یك روایت بسنده میكنیم:
محمد بن علی میگوید: زمانی بر اثر تهیدستی كار زندگی بر ما سخت شد. پدرم گفت: بیا با هم به نزد ابو محمد (امام عسكری علیه السلام) برویم. میگویند او مردی بخشنده است و به جود و سخاوت شهرت دارد. گفتم: او را میشناسی؟ گفت: نه، او را هرگز ندیدهام.
با هم به راه افتادیم. در بین راه پدرم گفت: چقدر خوب است كه آن بزرگوار دستور دهد به ما 500 درهم بپردازند! تا با آن نیازهایمان را برطرف كنیم. دویست درهم برای لباس، دویست درهم برای پرداخت بدهی و صد درهم برای مخارج دیگر!
من پیش خود گفتم: كاش برای من هم سیصد درهم دستور دهد كه با صد درهم آن یك مركب بخرم و صد درهم برای مخارج و صد درهم برای پوشاك باشد تا به كوهستان (در اطراف همدان و قزوین) بروم. هنگامی كه به سرای امام رسیدیم، غلام آن حضرت بیرون آمده و گفت: علی بن ابراهیم و پسرش محمد وارد
شوند. چون وارد شده و سلام كردیم، امام به پدرم فرمود: «یا علی! ما خلفك عنا الی هذا الوقت؟؛ای علی! چرا تا كنون نزد ما نیامده ای؟»
پدرم گفت:ای آقای من! خجالت میكشیدم با این وضع نزد شما بیایم.
وقتی از نزد آن حضرت بیرون آمدیم، غلام آمده و كیسه پولی را به پدرم داد و گفت: این پانصد درهم است، دویست درهم برای پوشاك، دویست درهم برای بدهی و صد درهم برای مخارج دیگر. آنگاه كیسهای دیگر درآورده وبه من داد و گفت: این سیصد درهم است، صد درهم برای خرید مركب و صد درهم برای پوشاك و صد درهم دیگر برای سایر هزینهها، اما به كوهستان نرو بلكه به سوراء برو.... (۴)
✅ زهد و ساده زیستی
كامل بن ابراهیم مدنی در مورد زهد و ساده زیستی امام عسكری علیه السلام میگوید: جهت پرسیدن سؤالاتی به محضر آن حضرت شرفیاب شدیم. هنگامی كه به حضورش رسیدیم، دیدم آن گرامی لباسی سفید و نرم به تن دارد. پیش خود گفتم: ولی خدا و حجت الهی خودش لباس نرم و لطیف میپوشد و ما را به مواسات و همدردی با برادران دینی فرمان میدهد و از پوشیدن چنین لباسی باز میدارد. امام در این لحظه تبسم نمود و سپس آستینش را بالا زد و من متوجه شدم كه آن حضرت پوشاكی سیاه و زبر بر تن نموده است. آن گاه فرمود: «یا كامل! هذا لله و هذا لكم؛ این لباس زبر برای خداست و این لباس نرم كه روی آن پوشیدهام برای شماست!»(۵)
🔻 ادامه دارد 👇👇
#اَللّهُمَّعَجِّللِوَلیِّڪَالفَرَجَ
#لبیک_یا_خامنه_ای
#گُمنام🦋
🚩🇮🇷🇵🇸
╭─═ঊঈ🕊🖤🕊ঊঈ═─╮
https://eitaa.com/joinchat/3920691917C9a79f3a574
╰─═ঊঈ🕊🖤🕊ঊঈ═─╯
#اَللَّهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
✅پرورش نیروی تفكر و تعقل در افراد
اسحاق كندی فیلسوف عراق بود. او به تالیف كتابی با موضوع تناقضات قرآن همت گماشت. او آن چنان با شور و علاقه مشغول تدوین این كتاب گردید كه از مردم كناره گرفته و به تنهایی در خانه خویش به این كار مبادرت میورزید، تا اینكه یكی از شاگردانش به محضر پیشوای یازدهم شرفیاب شد.
امام به او فرمود: «آیا در میان شما یك مرد رشید پیدا نمیشود كه استاد شما را از این كارش منصرف سازد؟!» عرض كرد: ما از شاگردان او هستیم، چگونه میتوانیم در این كار یا كارهای دیگر به او اعتراض كنیم؟!
امام فرمود: «آیا آنچه بگویم به او میرسانی؟» گفت: آری. فرمود: «نزد او برو با او انس بگیر و او را در كاری كه میخواهد انجام دهد یاری نما، آنگاه بگو سؤالی دارم، آیا میتوانم از شما بپرسم؟ به تو اجازه سؤال میدهد. بگو: اگر پدیدآورنده قرآن نزد تو آید، آیا احتمال میدهی كه منظور او از گفتارش معانی دیگری غیر از آن باشد كه پنداشته ای؟ خواهد گفت: امكان دارد. و او اگر به مطلبی توجه كند، میفهمد و درك میكند. هنگامی كه جواب مثبت داد، بگو: از كجا اطمینان پیدا كردهای كه مراد و منظور عبارات قرآن همان است كه تو میگویی؟ شاید گوینده قرآن منظوری غیر از آنچه تو به آن رسیدهای داشته باشد و تو الفاظ و عبارات را در غیر معانی و مراد متكلم آن به كار میبری؟!»
آن شخص نزد اسحاق كندی رفت و همانطوری كه امام به او آموخته بود، با مهربانی تمام با او انس گرفت، سؤال خود را مطرح كرد و او را به تفكر و اندیشیدن وادار نمود. اسحاق كندی از او خواست سؤال خود را تكرار كند، در این حال به فكر فرو رفت و این احتمال به نظر او ممكن آمده و قابل دقت بود، برای همین شاگردش را قسم داد كه منشا این پرسش را برای او بیان كند. او گفت: به ذهنم رسید و پرسیدم. استاد گفت: باور نمیكنم كه به ذهن تو و امثال تو این پرسش خطور نماید، راستش را بگو، این سؤال را از كجا آموخته ای؟ شاگرد گفت: ابو محمد عسكری به من یاد داد. استاد گفت: آری، الان حقیقت را گفتی. چنین سؤالی جز از آن خاندان نمیتواند باشد. آنگاه نوشتههای خود را در این زمینه در آتش سوزانید. (۶)
✅پاسخ به سؤالات
یكی از مهمترین موارد در سیره اجتماعی امام عسكری (ع) پاسخ گویی به شبهههای فرهنگی و دینی جامعه بود.
ابوهاشم جعفری میگوید: روزی ابوبكر فهفكی از امام یازدهم پرسید: چرا زن بی نوا درارث یك سهم و مرد دو سهم میبرد. امام فرمود: «چون جهاد و پرداخت مخارج به عهده زن نیست و نیز پرداخت دیه قتل خطا بر عهده مردان است و بر زن چیزی نیست.» (۷)
ابوهاشم در ادامه میافزاید: من پیش خود گفتم كه قبلا شنیده بودم «ابن ابی العوجا» از امام صادق علیه السلام همین را پرسید و همین جواب را شنید. در این هنگام كه از قلب من چنین سخنی خطور نمود، حضرت رو به من نموده و فرمود: «آری، این سؤال ابن ابی العوجاء است و وقتی سؤال همان است، پاسخ ما نیز همان خواهد بود. اول و آخر ما در علم و منزلت مساوی هستند و برای رسول خدا صلی الله علیه و آله و امیر مؤمنان فضیلت و امتیازشان ثابت است.» (۸)
✅ تشویق عالمان و دانشمندان راستین
حمایت ائمه اطهار علیهم السلام از دانشمندان راستین و متفكران متعهد، در گسترش فرهنگ غنی و مترقی اهل بیت علیهم السلام نقش مهمی داشت.
امام عسكری علیه السلام با قدر دانی از چهرههای فرهنگی شیعه، جرقه امید را در دل دانشوران و دانش دوستان پدید میآورد و آنان را برای تلاش هرچه بیشتر در راه گسترش فرهنگ شیعه امیدوارتر میساخت.
ابوهاشم جعفری از یاران راستین امام عسكری علیه السلام و از نوادگان جعفر طیار علیه السلام میگوید: روزی كتاب «یوم و لیله.» از تالیفات یونس بن عبدالرحمن را به حضرت امام حسن عسكری علیه السلام عرضه كردم. حضرت آن را مطالعه نموده و پرسید: این كتاب تالیف كیست؟
گفتم: این از آثار یونس بن عبدالرحمن از منتسبین به آل یقطین است. امام علیه السلام فرمود: «اعطاه الله بكل حرف نورا یوم القیامة؛ خداوند در مقابل هر حرف [كه در این كتاب نوشته،] نوری برای او در قیامت عطا فرماید.» (۹)
همچنین امام عسكری (ع) در نامهای به علی بن بابویه قمی - از دانشمندان برجسته شیعه در قم - به نحو شایستهای او را میستاید. در بخشی از آن نامه آمده است:ای بزرگ مرد و مورد اعتماد و فقیه شیعیان من، ابوالحسن علی بن حسین قمی! خداوند متعال تو را بر اموری كه مورد رضای اوست موفق بگرداند و برای تو فرزندان صالح و شایسته عطا فرماید.ای مرد دانشمند و مورد اطمینان من، ابالحسن! صبركن و شیعه مرا به صبر فرمان ده، همانا زمین از آن خداست كه بندگانش را وارث آن میسازد. و سرانجام نیكو برای پرهیزگاران است و سلام و رحمت خدا و بركات او بر تو و بر همه شیعیانم باد.»(۱۰)
🔻 ادامه دارد 👇👇
🚩🇮🇷🇵🇸
╭─═ঊঈ🕊🖤🕊ঊঈ═─╮
https://eitaa.com/joinchat/3920691917C9a79f3a574
╰─═ঊঈ🕊🖤🕊ঊঈ═─╯
#اَللَّهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
💠داستان
محمد بن حمزه سروری میگوید: توسط ابوهاشم جعفری - كه با هم دوست بودیم - نامهای به محضر امام عسكری علیه السلام نوشته و درخواست كردم كه آن حضرت دعا كند تا خداوند متعال در زندگی من گشایشی ایجاد بفرماید. وقتی كه جواب را توسط ابوهاشم دریافت كردم، آن حضرت نوشته بود: «مات ابن عمك یحیی بن حمزة و خلف ماة الف درهم و هی واردة علیك، فاشكرالله و علیك بالاقتصاد و ایاك و الاسراف، فانه من فعل الشیطنة؛ پسر عمویت یحیی بن حمزه از دنیا رفت و مبلغ صد هزار درهم ارث باقی گذاشت و این درهمها بر تو وارد میشود (به ارث به تو میرسد) پس خدا را سپاسگذاری كن و بر تو باد به میانه روی، و از اسراف بپرهیز كه اسراف از رفتارهای شیطانی است..»
بعد از چند روزی، پیكی از شهر حران آمده و اسنادی را مربوط به دارایی پسر عمویم به من تحویل داد. من با خواندن نامهای كه بین آن اسناد وجود داشت، متوجه شدم كه پسرعمویم یحیی بن حمزه دقیقا همان روزی فوت كرده است كه امام علیه السلام آن خبر را به من داد.
به این ترتیب از تنگدستی و فقر رهایی یافته و بعد از ادای حقوق الهی و احسان به برادرهای دینیام، طبق دستور امام علیه السلام زندگی خود را بر اساس میانه روی تنظیم نموده و از اسراف و ولخرجی پرهیز نمودم و به این ترتیب زندگیام سامان یافت در حالی كه در گذشته فردی مبذر و اسراف كار بودم.(۱۱)
⚫️روضه
امشب دل های شما را روانه کنم کنار حرم با صفای امام حسن عسگری. ان شاءالله یک شی دسته جمعی از نزدیک عرض ادب کنیم. معمولا هر کجا مجلسی بگیرند اگر کسی صاحب عزا را نشناسد سؤال می کند که صاحب ای مجلس کیست؟ می خواهم بگویم امشب صاحب این مجلس و محفل امام زمان است؛ حجة بن الحسن است. غالبا مردم می روند پیش فرزندان تسلیت عرض می کنند. ما هم امشب بگوییم: یا بقیةالله، آجرک الله، چه کردند با پدرتان امام حسن؟
ساعات آخر عمر، امام حسن عسگری علیه السلام رو به غلامش عقید کرد و فرمود: به آن حجره برو، کودکی را می بینی که در پشت پرده به سجده افتاده است، او را نزد من بیاور. غلام به آن جا رفت، کودکی را که چهره ای درخشان داشت در حال سجده دید، او را متوجه کرد نزد پدر آمد. وقتی نگاه امام حسن عسگری به چهره ی نورانی امام زمان افتاد، گریه کرد و فرمود: یا سیّد اهل بیته إسقنی الماء فانی ذاهب الی ربّی؛ ای سرور اهل خانه ی من، به من آب بیاشام همانا من به سوی پروردگارم می روم( وفاتم نزدیک است)
در حالی که دست های امام عسکری از شدت مسمومیت می لرزید، حضرت ولیّ عصر (عج) با دست های مبارک خود آب در دهان مبارک پدر می ریخت.
بعد از مدتی امام به شهادت رسید، امام زمان هم بر بدن پدر نماز خواندند. نمی دانم با چه حالی امام زمان بر بدن بابا نماز خواندند؟
🌸شعر
پدری در دم مرگ است و به بالین پسرش
پسری اشک فشان است به حال پدرش
پدری جام شهادت به لبش بوسه زده
پسری سوخته از داغ مصیبت جگرش
پسری را که بود نبض دو عالم در دست
شاهد داغ پدر آه و دل و چشم ترش
حسن العسکری از زهر جفا می سوزد
حجةابن الحسن از غم شده گریان به برش
چار ساله پسری مانده و صد ها دشمن
که خداوند نگه دارد و از هر خطرش
دشمن افکنده زپا نخل امامت را باز
کند اندیشه به نابودی یکتا ثمرش
خانه را که عدو دست به غارت زده است
اتش ظلم بر افروخته از بام و درش
آه از آن روز که شد غیبت مهدی آغاز
غیبتی را که بود خون شهیدان اثرش
✔️گریز به مصایب امام حسین(ع)
کربلا هم طایفه ی بنی اسد آمدند. نخست تصمیم داشتندبدن امام حسین را دفن کنند، ولی پیکر او سایر شهدا را که سر در بدن نداشتند، نشناختند. حیران بودند چه کنند؟ ناگاه دیدند سوار ناشناسی نزد آن ها آمد و به آن ها گفت: برای چه اینجا آمده اید؟ گفتند: برای دفن این اجساد مطهر آمده ایم ولی بدن ها را نمی شناسیم.
صدا زد، من این بدن ها را می شناسم. آمد کنار بدن بابا، گریه کرد و قبری مهیا کرد، بدن بابا را به خاک سپرد. قبر را پوشاند و با سر انگشت روی قبر نوشت:
هذا قبر الحسین بن علی بن ابیطالب الذی قتلوه عطشانا غریبا؛ این قبر حسین بن علی بن ابیطالب است که او را با لب تشنه و غریبانه کشتند(۱۲)
ــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱. پیشوای یازدهم، ص ۲۲، به نقل از احقاق الحق، ج ۱۲، ص۴۶۴.
۲. بحارالانوار، ج۵۹، ص۳۰۴.
۳. وفیات الائمه، من علماءالبحرین و القطیف، ص۴۱۰
۴.اصول كافی، كتاب الحجة، باب مولد ابی محمد الحسن بن علی، ح ۳.
۵. مستدرك الوسائل، ج۳، ص۲۴۳.
۶. المناقب، ج ۴، ص ۴۲۴.
۷. دیه قتل خطائی بر عهده عاقله از خویشاوندان قاتل است. عاقله، برادران، عموها، پسربرادر و پسر عمو و پدر و فرزند قاتل است.
۸. پیشوای یازدهم، ص ۲۴.
۹. رجال نجاشی، ص۴۴۷.
۱۰ انوار البهیه، ص۲۲۰.
۱۱.كشف الغمه، ج۲، ص ۴۲۴.
۱۲.استاد رفیعی
🚩🇮🇷🇵🇸
╭─═ঊঈ🕊🖤🕊ঊঈ═─╮
https://eitaa.com/joinchat/3920691917C9a79f3a574
╰─═ঊঈ🕊🖤🕊ঊঈ═─╯
#اَللَّهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
9.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✳️ما پیروان حســـــــین (علیهالسلام) و مـــــــهدی (عجلاللهتعالیفرجه) هستیم!
🔹دختربـــــــچه سنّی مذهب فلســـــــطینی در بیهوشی کامل، جهت مداوا لب به سخن گفتن با حـــــــجةابنالحـــــــسن عجلاللهتعالیفرجه باز میکند و از حضرت تعجیل فـــــــرج را میخواهد.
#اَللّهُمَّعَجِّللِوَلیِّڪَالفَرَجَ