فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بازم دلم گرفته هواییتم به والله
ذکر لب گداهات أین بقیة الله
موضوع
خدامحوری حضرت فاطمه (ع)
#فاطمیه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین
اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها وَ سِرِّ الْمُسْتَوْدَعِ فیها بِعَدَدِ ما اَحَاطَ بِهِ عِلْمُکَ
🌸شعر
شاعر:حسینی لیلابی
ایام فاطمیه و ماییم و کوی عشق
خیر کثیر و کوثر و هم آرزوی عشق
آیینه دار نور خداوند لایزال
سیمای آفتابی تو نور و سوی عشق
ای جلوه جلال و جمال محمدی
لبخند پر محبت تو خلق و خوی عشق
دنیا به چشم حیدری ات کوچک و حقیر
هم آیه آیه مصحف تو گفتگوی عشق
زهرای آسمان مَلَک ،فاطم بشر
تسبیح یادگاری توعطر و بوی عشق
حسنت به اتفاق ملاحت جهان گرفت
ای زلف مجتبایی تو مو به موی عشق
تو سوره سوره مهر خداوند سرمدی
ای اشک عاشقان حسینت صبوی عشق
زینب که جز جمال خدا در جهان ندید
او جلوه جلوه جاه تو در جستجوی عشق
ای سایه سار رحمت بی منتهای حق
نخ های چادر تو رساند به کوی عشق
💠داستان
[ایجاد انگیزه]
سید بن طاووس از كتاب «زهد النّبی» تألیف ابوجعفر احمد القمّی نقل می كند: هنگامی كه این دو آیه (۴۳ و ۴۴ سوره حجر) نازل شد:
«وَ اِنَّ جَهَنَّمَ لَمَوْعِدُ هُمْ اَجْمَعِینَ- لَها سَبْعَةُ اَبْوابٍ لِكُلِ بابٍ مِنهُمْ جُزْءٌ مَقْسُومٌ.»«و جهنّم میعادگاه همه ی گمراهان است، هفت در دارد و برای هر دری، گروه معیّنی از آنها تقسیم شده اند».
پیامبر (ص) گریه ی شدید كرد، صحابه نیز از گریه ی آن حضرت، به گریه افتادند، ولی صحابه علّت گریه آن حضرت را نمی دانستند، و پیامبر (ص) چنان منقلب بود كسی نمی توانست از او سؤال كند.
عادت رسول خدا (ص) این بود كه هرگاه فاطمه (س) را می دید خوشحال می شد، از این رو یكی از اصحاب به حضور فاطمه (س) رفت، تا او را نزد پیامبر (ص) بیاورد، وقتی به خانه ی زهرا (س) وارد شد دید او به آسیا كردن مقداری جو اشتغال دارد و این آیه را می خواند:
«وَ ما عِنْدَاللَّهِ خَیْرٌ وَ اَبْقی: «و آنچه نزد خدا است، بهتر و پایدارتر است»
آن مرد صحابی سلام كرد و جریان گریه ی رسول خدا (ص) را گفت، فاطمه (س) بی درنگ برخاست و چادر كهنه ای كه دوازده وصله از لیف خرما داشت به سر گرفت و از خانه بیرون آمد، سلمان او را دید و گریه كرد، و گفت: واحُزْناهُ! قیصر روم و كسری (شاه ایران) لباسهای سُنْدُسْ و حریر بپوشند، امّا دختر پیامبر (ص) چادری را كه دوازده وصله دارد و كهنه است به سر كند!!
فاطمه (س) به حضور پیامبر (ص) آمد و عرض كرد: ای رسول خدا! سلمان از لباس من تعجّب می كند، با اینكه سوگند به خداوندی كه تو را به حق مبعوث كرد، مدّت پنج سال است كه فرش ما در خانه ی علی (ع) به یك پوست گوسفند انحصار دارد كه شب به روی آن می خوابیم و روز روی آن پوست، به شتر خود علف می دهیم، و متّكای ما از لیف خرما است.
پیامبر (ص) به سلمان فرمود: اِنَّ اِبْنَتِی لَفِی الْخَیْلِ السَّوابِق: «دختر من از سابقین و در
صف سبقت گیرندگان در درگاه خدا است».
آنگاه فاطمه (س) عرض كرد: پدر جان فدایت گردم: علّت گریه ی تو چیست؟ پیامبر (ص) دو آیه ی فوق را كه جبرئیل نازل كرده بود، خواند.
فاطمه (س) وقتی كه نام جهنم را شنید، با صورت به روی زمین افتاد، و پی درپی می گفت: اَلْوَیْلُ ثُمَّ الْوَیْلُ لِمَنْ دَخَلَ النّارَ: «وای، سپس وای بر كسی كه وارد دوزخ گردد».
وقتی كه سلمان آیه را شنید گفت: كاش گوسفندی بودم، خاندانم مرا می كشتند و پوستم را می دریدند و من نام آتش را نمی شنیدم.
ابوذر گفت: ای كاش مادرم نازا بود و مرا به وجود نمی آورد و نام آتش را نمی شنیدم.
مقداد گفت: ای كاش پرنده ای در بیابان بودم و حساب و عقابی نداشتم و نام آتش را نمی شنیدم!!
حضرت علی (ع) فرمود: ای كاش، درندگان گوشت بدنم را می دریدند و ای كاش مادرم مرا متولد نمی كرد و نام آتش جهنم را نمی شنیدم! سپس دستش را بر سرش گذاشت و گریه می كرد و می گفت: وابُعْدَ سفَراهُ، واقِلَّةَ زاداه فِی سَفَرِ الْقِیامَةِ...«و ای از دوری سفر، وای از كمی توشه ی راه سفر قیامت»!
كه مردم (گنهكار) به سوی آتش می روند، و آتش آنها را درمی رباید، آنان بیمارانی هستند كه كسی به عیادتشان نمی رود، و مجروهانی هستند كه كسی زخمهای آنها را درمان نمی كند، و اسیرانی هستند كه كسی آنها را از بند آتش رها نمی نماید، خوراك و آشامیدنی آنها از آتش است، و در میان طبقات آتش زیر و رو می گردند، و پس از آنكه در دنیا لباسهائی كه از پنبه بود می پوشیدند، اینك در دوزخ، قطعه های آتش را می پوشند، و پس از آنكه در دنیا با همسران خود هم آغوش بودند، اینك در دوزخ با شیطانها هم آغوش هستند.(۱)
👈چنانچه در ماجرای فوق اشاره شد یکی از اصول زندگی حضرت زهرا خداترسی است.
🔻 ادامه دارد 👇👇
#گُمنام🦋
🚩🇮🇷🇵🇸
╭─═ঊঈ🕊🖤🕊ঊঈ═─╮
https://eitaa.com/joinchat/3920691917C9a79f3a574
╰─═ঊঈ🕊🖤🕊ঊঈ═─╯
✔️ شرط اصلی خدا محوری و خداترسی
اصل خدا ترسی ،تبعیت محض از خداوند را به دنبال دارد و انسان اگر بخواهد راه بندگی را دنبال کنند باید طبق دستور خداوند عمل کنند و نه طبق تشخیص خود؛
👌به این حدیث توجه کنیم
امام صادق (ع) فرمود:
«فَقَالَ إِبْلِیسُ یَا رَبِّ اعْفُنِی مِنَ السُّجُودِ لِآدَمَ وَ أَنَا أَعْبُدُکَ عِبَادَهًًْ لَمْ یَعْبُدْکَهَا مَلَکٌ مُقَرَّبٌ وَ لَا نَبِیٌّ مُرْسَلٌ قَالَ اللَّهُ تَبَارَکَ وَ تَعَالَی لَا حَاجَهًَْ لِی إِلَی عِبَادَتِکَ إِنَّمَا أُرِیدُ أَنْ أُعْبَدَ مِنْ حَیْثُ أُرِیدُ لَا مِنْ حَیْثُ تُرِیدُ»
ابلیس گفت: «پروردگارا! مرا از سجده بر آدم معاف کن و آنگاه من بهگونهای تو را عبادت میکنم که هیچ فرشته مقرّبی و نه هیچ پیامبر مرسلی آنگونه تو را عبادت نکرده است». پس خداوند فرمود: «من نیازی به عبادت تو ندارم. من میخواهم آنگونه که خود دوست دارم مورد عبادت قرار بگیرم نه آنگونه که تو میخواهی».(۲)
✔️جلوه های خدا محوری و خداترسی
خدامحوری خداترسی حضرت فاطمه زهرا در سه بخش قابل توجه است:
➕رعایت حقوق دیگران
یکی از مهم ترین جلوه های خداترسی رعایت حقوق دیگران است ،
آن حضرت ،در رابطه با رعایت حق زوجیت که میکوشید به گونهای عمل کند که شوهر از او راضی باشد و حق او ادا شده باشد. آن حضرت به اندازهای حساب شده عمل میکرد که تمام نارساییهای طبیعی خانه را بتوان تحمل کرد و هیچگاه به روی حضرت علی نیاورد و هیچگاه از او تقاضا و خواهشی نکرد که مبادا بر حسب اسباب و علل طبیعی و عادی، حضرت علی تهیدست باشد و خجالت بکشد.
اینگونه برخورد نشانه رعایت حریم حق زوجیت بوده و نشان میدهد که آن حضرت تا چه اندازه آن را مراعات میکرده است و با این که دردانه رسالت بود هیچگاه در زندگی مشترک در برابر حضرت علی خود را مطرح نکرد و به حساب نیاورد.
💠داستان
روزی حضرت علی(ع) از آن حضرت پرسید: چرا از رنج گرسنگی و بی غذا ماندن خانه وی را خبردار نکرده، فاطمه(س) در پاسخ فرمود:
«يا أباالحَسَنِ! إنّي لأَستَحيي مِن إلهي أن اُكَلِّفَ نَفسَكَ مالاتَقدِرُ عَلَيهِ »:اى على! من از پروردگارم شرم دارم كه چيزى از تو درخواست كنم كه توان برآوردن آن را نداشته باشى .(۳)
➕ عبودیت و معنویت اصیل
متأسفانه معنویت در زندگی ها کم رنگ شده است. امسال تعداد زیادی درخت کریسمس در تهران خریداری شد. سگ ، به خانه های زیادی وارد شده است. طلاق زود هنگام بسیار رایج شده است. حضرت زهرا(ع) در شب اول زندگی به فکر فرو رفته بودند. امیرالمومنین (ع) از ایشان علت فکرشان را جویا شد. ایشان فرمودند:
« تَفَكَّرْتُ في حالي وَاَمْرِي عِنْدَ ذَهَابِ عُمْرى وَنُزُولِي فِي قَبْرِي فَشَبَّهْتُ دُخُولِي فِي فراشی بِمَنْزِلِي كَدُخُولِي إِلَى لَحَدي....»
در حال خود اندیشیدم و گذر عمر و ورود به قبر را از ذهن گذراندم و آمدن و منتقل شدنم به منزل خود را به ورودم به منزل قبر تشبیه نمودم ....(۴)
عبادت و نماز و دعا ، علائق شدید آن حضرت بود. بهترین دلیل بر عشق عبادی وی این است که با اینکه تمام کارهای خانه را به حکم تقسیم رسولالله تقبل نموده بود و باید گندم را با آسیاب دستی آرد کرده و طبخ نماید و... که طبعاً از کثرت کار، خسته و ناتوان میگردید و شب را باید استراحت میکرد، اما فرزندش امام حسن میفرماید: مادرم از سحر تا سپیده صبح، پیوسته رکوع و سجود به جا میآورد و میشنیدم که مؤمنین و مؤمنای را دعا میکرد و آنها را نام میبرد.
➕اهتمام به دستورات شرعی
عبادت خداوند در نماز و روزه خلاصه نمی شود بلکه شیوه بندگی فاطمه زهرا (ع) اهتمام ویژه به رعایت حلال و حرام الهی و رعایت دستورات شرعی است.
به عنوان بیان مصداق ،حضرت زهرا درباره حجاب و حریم بسیار حساس بود. آن حضرت در رعایت فرمان الهی در رابطه با حجاب و فاصله نامحرم بینظیر بود. چنان به این موضوع پایبند بود که هنگام بیماری و در بستر شهادت، یکی از غصههای او این بود که پس از ارتحال، مبادا بدن او را به گونهای حمل کنند که نامحرم حجم آن را ببیند.
💠داستان
اِسْتَأْذَنَ أَعْمَى عَلَى فَاطِمَةَ ع فَحَجَبَتْهُ فَقَالَ رَسُولُ اَللَّهِ ص لَهَا لِمَ حَجَبْتِيهِ وَ هُوَ لاَ يَرَاكِ فَقَالَتْ ع إِنْ لَمْ يَكُنْ يَرَانِي فَإِنِّي أَرَاهُ وَ هُوَ يَشَمُّ اَلرِّيحَ فَقَالَ رَسُولُ اَللَّهِ ص أَشْهَدُ أَنَّكِ بَضْعَةٌ مِنِّي.
شخصي كه نابينا بود از حضرت فاطمه اجازه خواست تا به حضور او برود، حضرت فاطمه اجازه داد ولي در طول ملاقات حجاب بر سر داشت. پيامبر خدا به او فرمود: چرا حجاب در بر نمودي در حالي كه او تو را نمي ديد؟ حضرت فاطمه گفت: اگر او مرا نمي بيند، من او را مي بينم، و او بوي تن مرا نيز حس مي كند. پيامبر فرمود: شهادت مي دهم كه تو پاره اي از وجود من هستي.(۵)
🔻 ادامه دارد 👇👇
#گُمنام🦋
🚩🇮🇷🇵🇸
╭─═ঊঈ🕊🖤🕊ঊঈ═─╮
https://eitaa.com/joinchat/3920691917C9a79f3a574
╰─═ঊঈ🕊🖤🕊ঊঈ═─╯
✔️گریز به روضه
در روزهای آخر زندگی، «اسماء بنت عمیس» را فراخواند و فرمود: دوست ندارم بر پیکر زن پارچه ای بیفکنند و اندام وی زیر آن نمایان باشد.
اسماء پاسخ داد: نه من چیزی به تو نشان خواهم داد که درحبشه دیدم سپس چند شاخه تر خواست، آنها را خم کرد و پارچه ای بر روی آن کشید و تابوت گونه ساخت. فاطمه (ع) فرمود: چه چیز خوبی است پیکر زن و مرد قابل تشخیص نیست. ای اسماء! هنگامی که جان دادم تو مرا غسل بده و نگذار کسی نزد جنازه من بیابد . این اولین تابوتی بود که در اسلام ساخته شد و هنگامی که فاطمه (ع) آن را دید تبسمی کرد که تنها تبسم او بعد از وفات پدرش رسول خدا بود.
◼️روضه
با دعای که از علی(ع) نقل شده است وارد توسلم می شویم؛
حضرت علی(ع) وقتی زهرا(ع) از دنیا رفته بود و جنازه حضرت روی زمین بود، «لَمَّا مَاتَتْ فَاطِمَة قَامَ عَلَيْهَا أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ» آن گاه که زهرا درگذشت، امیرالمؤمنین کنار جنازه اش ایستاد. «وَ قَالَ اللَّهُمَّ إِنِّي رَاضٍ عَنِ ابْنَةِ نَبِيِّكَ» اینطور دعا کرد: خدا! من از دختر پیغمبرت راضی هستم.«اللَّهُمَّ إِنَّهَا قَدْ أُوحِشَتْ فَآنِسْهَا»؛ خدا! اکنون که فاطمه تنها شده، تو خودت همدم او باش. «اللَّهُمَّ إِنَّهَا قَدْ هُجِرَتْ فَصِلهَا»خدایا! فاطمه جدا شد، ولی تو وصلش کن. آخرین جمله اش این است:«اللَّهُمَّ إِنَّهَا قَدْ ظُلِمَتْ فَاحْكُمْ لَهَا وَ أَنْتَ خَيْرُ الْحَاكِمِينَ» خدایا! به فاطمه ستم شد، خودت دادِ او را بستان که تو بهترین دادستانی.
یک ستم این بود که فدکش را غصب کردند. اما ستم بالاتر چه بود؟
من روایتی را نقل می کنم که از خود فاطمه(ع) نقل شده است.. می گوید: من پشت درب بودم. درب خانه ام را آتش زدند؛ شعله آتش زبانه می کشید؛«وَ رَكَلَ الْبَابَ بِرِجْلِهِ فَرَدَّهُ عَلَيَّ»؛ چنان لگدی به این درب نیم سوخته زد که این درب روی من افتاد؛«وَ أَنَا حَامِلٌ»؛ در حالی که من باردار بودم؛«فَسَقَطْتُ لِوَجْهِي »با صورت به زمین خوردم... در این حال من یک دعا از علی(ع) نقل می کنم و وارد توسلم می شوم. علی(ع) وقتی زهرا(ع) از دنیا رفته بود و جنازه حضرت روی زمین بود، «لَمَّا مَاتَتْ فَاطِمَةُ قَامَ عَلَيْهَا أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ» آن گاه که زهرا درگذشت، امیرالمؤمنین کنار جنازه اش ایستاد. «وَ قَالَ اللَّهُمَّ إِنِّي رَاضٍ عَنِ ابْنَةِ نَبِيِّكَ» اینطور دعا کرد: خدا! من از دختر پیغمبرت راضی هستم.«اللَّهُمَّ إِنَّهَا قَدْ أُوحِشَتْ فَآنِسْهَا»؛ خدا! اکنون که فاطمه تنها شده، تو خودت همدم او باش. «اللَّهُمَّ إِنَّهَا قَدْ هُجِرَتْ فَصِلهَا»خدایا! فاطمه جدا شد، ولی تو وصلش کن. آخرین جمله اش این است:«اللَّهُمَّ إِنَّهَا قَدْ ظُلِمَتْ فَاحْكُمْ لَهَا وَ أَنْتَ خَيْرُ الْحَاكِمِينَ»خدایا! به فاطمه ستم شد، خودت دادِ او را بستان که تو بهترین دادستانی.
علی چه می خواهد بگوید؟ یک ستم این بود که فدکش را غصب کردند. من سراغ آن نمی-روم. اما ستم بالاتر چه بود؟ من روایتی را نقل می کنم که از خود فاطمه(سلام الله علیها) نقل شده است. چند جمله را بیشتر نمی گویم. التماس دعا دارم. می گوید: من پشت درب بودم. درب خانه ام را آتش زدند؛ شعله آتش زبانه می کشید؛«وَ رَكَلَ الْبَابَ بِرِجْلِهِ فَرَدَّهُ عَلَيَّ»؛ چنان لگدی به این درب نیم سوخته زد که این درب روی من افتاد؛«وَ أَنَا حَامِلٌ»؛ در حالی که من باردار بودم؛«فَسَقَطْتُ لِوَجْهِي » با صورت به زمین خوردم... در این حال فاطمه دو نفر را صدا کرد. اوّل گفت:«يَا أَبَتَاهْ يَا رَسُولَ اللَّهِ هَكَذَا كَانَ يُفْعَلُ بِحَبِيبَتِكَ وَ ابْنَتِكَ »؛ ای پدر، آیا با دخترت اینطور رفتار می کنند؟ نفر دوم فضّه بود؛ گفت: «آهِ يَا فِضَّةُ إِلَيْكِ فَخُذِينِي! فَقَدْ وَ اللَّهِ قُتِلَ مَا فِي أَحْشَائِي مِنْ حَمْل»فضه بیا، محسنم را کشتند...
🌺شعر
سینه ای کز معرفت گنجینه اسرار بود
کی سزاوار فشار آن در و دیوار بود
طور سینای تجلّی، مشعلی از نور شد
سینه سینای وحدت، مشتعل از نار بود
ناله ی بانو، زد اندر خرمن هستی شرر
گویی اندر طور غم چون نخل آتشبار بود
آن که کردی ماه تابان پیش او پهلو تهی
از کجا پهلوی او را تاب آن آزار بود؟
گردش گردون دون بین کز جفای سامری
نقطه ی پرگار وحدت، مرکز مسمار بود
صورتش نیلی شد از سیلی، که چون سیل سیاه
روی گردون زین مصیبت تا قیامت تار بود
شهریاری شد به بند بنده ای از بندگان
آنکه جبریل اَمینش، بنده ی دربار بود
از قفای شاه، بانو با نَوای جانگداز
تا توانی به تن و تا قوّت رفتار بود
دست بانو گر چه از دامان شه کوتاه شد
لیک بر گردون بلند از دست آن گمراه شد
👈منابع
۱.بحارالأنوار، ج۴۳، ص۸۷
۲. همان، ج۱۱، ص۱۴۱
۳. همان،ج۴۳،ص۵۹
۴.احقاق حق ،ج۶،ص۴۸۱.
۵. بحار الانوار،ج۴۳،ص۵۹
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
#گُمنام🦋
🚩🇮🇷🇵🇸
╭─═ঊঈ🕊🖤🕊ঊঈ═─╮
https://eitaa.com/joinchat/3920691917C9a79f3a574
╰─═ঊঈ🕊🖤🕊ঊঈ═─╯
💠 پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند:
زَیِّنُوا مَجَالِسَکُمْ بِذِکْرِ عَلِیِّ بْنِ أَبِی طَالِب1
مجالس خود را با ذکر علی ابن ابیطالب علیهالسلام زینت دهید. حضرت فرمود: ذِکْرُ عَلِیٍّ عِبَادَةٌ 2
ذکر علی علیهالسلام عبادت است.
ذکر علی علیهالسلام در کنار عبادات قرار گرفت. ذکر علی علیهالسلام دستور است. جابر جعفی3 از امام باقر علیهالسلام و حضرت باقر علیهالسلام از جابر و جابر از پیامبر صلی الله علیه و آله نقل می کند : قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص إِنَّ جَبْرَئِیلَ ع نَزَلَ عَلَیَّ وَ قَالَ إِنَّ اللَّهَ یَأْمُرُکَ أَنْ تَقُومَ بِتَفْضِیلِ عَلِیِّ بْنِ أَبِی طَالِبٍ ع خَطِیباً عَلَى أَصْحَابِکَ لِیُبَلِّغُوا مَنْ بَعْدَهُمْ ذَلِکَ عَنْکَ وَ یَأْمُرُ جَمِیعَ الْمَلَائِکَةِ أَنْ تَسْمَعَ مَا تَذْکُرُهُ وَ اللَّهُ یُوحِی إِلَیْکَ یَا مُحَمَّدُ أَنَّ مَنْ خَالَفَکَ فِی أَمْرِهِ فَلَهُ النَّارُ وَ مَنْ أَطَاعَکَ فَلَهُ الْجَنَّه 4
جبرئیل بر من نازل شد و گفت: خداوند تو را مأمور می نماید که به بیان فضائل علی بن ابیطالب علیهالسلام در بین اصحاب بپردازی تا آنها نیز این فضائل را بعد از تو به آیندگان منتقل نمایند و به همه فرشتگان نیز فرمان داده است تا فضائلی را که شما بیان می کنید، گوش کنند و خداوند به تو وحی می نماید که ای محمد! هرکس درباره این امر با تو مخالفت ورزد، جایگاه او در آتش است و آن کس که از تو اطاعت نماید جایگاه او بهشت خواهد بود.
پس بیان فضائل حضرت هم دستور است و هم عبادت و هم تضیمین برای ما.
پیامبر صلی الله علیه و آله هرگاه خانه فاطمه سلام الله علیها می رفتند و علی علیهالسلام آنجا حضور داشتند امیرالمومنین علیهالسلام را اینگونه سلام می دادند. سلام من و سلام خدا بر تو ای علی بن ابیطالب علیهالسلام. یک روز آمدند و حضرت را با کنیه سلام کردند. فاطمه سلام الله علیها سوال کردند علت چیست؟ حضرت فرمود: الان وضو نداشتم و هرگاه وضو داشته باشم او را با نام خود صدا می کنم.
روزی به عبدالله ابن عمر گفتند اصحاب پیامبر صلی الله علیه و آله را نام ببر. او هم نام همه را گفت و نام علی علیهالسلام را نگفت. علت را پرسیدند و گفت تو گفتی اسم اصحاب را بیاور و علی اصحاب نیست. احدی را نباید با علی مقایسه کنیم.
چرا فضائل را بیام می کنیم؟
1. بدانیم زیر پرچم چه کسی هستیم.
2. بدانیم زیر پرچم این آقا نمی توانیم هر کاری کرد و هر جوری بود.
روز عرفه تا روز مباهله بیشترین مناقب علی علیهالسلام صادر شده است برخی قرآنی است و برخی از لسان پیامبر صلی الله علیه و آله است. غدیر یکی ازفضائل حضرت است.
مقام نفس پیامبر صلی الله علیه و آله
منقبت اول: ابلاغ آیات برائت
سوره برائت آیات اولیه اش نازل شد. بَرَاءةٌ مِّنَ اللّهِ وَ رَسُولِهِ إِلَى الَّذِینَ عَاهَدتُّم مِّنَ الْمُشْرِکِینَ [این آیات] اعلام بیزارى [و عدم تعهد] است از طرف خدا و پیامبرش نسبت به آن مشرکانى که با ایشان پیمان بسته اید. قرار شد این آیات به عنوان منشور برائت بین مردم مکه خوانده شود. دستور آمد کسی برود بخواند برای مشرکین آیات را که یا اسلام بیاورند یا از مکه خارج شوند. توحید باطنی که بود توحید ظاهری هم باید برقرار می شد. اصحاب گفتند این را کسی باید بخواند که مردم مکه نسبت به او کمتر کینه دارند. نفر اول خلیفه اول اهل سنت را معرفی کردند چون در هیچ یک از جنگها علیه مردم مکه شرکت نکرده است. اما همین که خواست حرکت کنه جبرئیل نازل شد بر پیامبر صلی الله علیه و آله. این کار را یا باید خودت انجام دهی یا کسی از خودت. پس حضرت به دستور خدا ابلاغیه سوره برائت را از خلیفه اول اهل سنت گرفتند و دادند به امیرالمومنین علیهالسلام و فرمودند: یا علی! انت منی و انا منک5 تو از منی و من هم از تو هستم. این مقامی است که در سوره آل عمران آیات مباهله هم آمده است، مقام نفس پیامبر صلی الله علیه و آله.
مرحوم صدوق در کتاب خصال از زبان علی علیهالسلام می گوید: هنگامیکه به مکه آمدم تا دستور خدا و رسولش را اطاعت کنم و آیات را بر مشرکین بخوانم هیچکس در مکه نبود مگر اینکه دوست داشت مرا قطعه قطعه کند. قطعه ای از بدن مرا در سر کوهی بگذارد اگر چه در این راه مال و جان و تمام خاندانش از بین بروند و پس از آنکه پیام رسالت را ابلاغ نمودم همه آنها با من به زبان تهدید پاسخ دادند و زن و مرد آنها اظهار دشمنی کردند اما با پایداری پاسخ آنان را دادم.
منقبت دوم:
🔆 آیات سد ابواب
حدیثی داریم با عنوان سد ابواب (بستن درها). پیامبر صلی الله علیهو آله می خواهد منزلت علی علیهالسلام را نشان دهد تا مردم را متقاعد کند تا در غدیر مردم بفهمند چرا علی مولا است. زمانیکه وارد مدینه شدند خیلی از بزرگان خانه هایشان را به گونه ای ساختند که یک دربش رو به مسجد باز می شد.
حمزه سید الشهداء عموی پیامبر صلی الله علیه و آله و همشیر اوست یعنی مادران رضاعی مشترک دارند. همسان پیامبر صلی الله علیه و آله است .در خانه اش به مسجد باز است. جبرئیل دستوری داد به پیامبر: إنَّ رَسولَ اللّهِ صلی الله علیه و آله أمَرَ بِسَدِّ الأَبوابِ إلّا بابَ عَلِی علیهالسلام. پیامبر خدا فرمان به بستن درها [به مسجد] بجز در [خانه] على علیهالسلام داد. قالَ رَسولُ اللّهِ صلی الله علیه و آله سُدّوا أبوابَ المَسجِدِ غَیرَ بابِ عَلِی. فَیدخُلُ المَسجِدَ جُنُبا و هُوَ طَریقُهُ لَیسَ لَهُ طریقٌ غَیرُهُ. پیامبر خدا صلی اللهعلیه و آله فرمود: درهاى مسجد را، بجز در [خانه] على علیهالسلام ، ببندید.6
مردم حاشیه درست کردند که پارتی بازی است. اگر پارتی بازی است که چرا درخانه حمزه را هم بست؟ او که از علی علیهالسلام نزدیکتر است به پیامبر صلی اللهعلیه و آله.
خبرها به پیامبر صلی الله علیه و آله رسید و حضرت یک خطبه ای خواند: به خدا قسم من هیچ دری را باز نکردم و هیچ دری را نبستم من مأمور شدم و دستور دستور خدا است که همه در ها بسته شود جز در خانه علی علیهالسلام. این یعنی علی علیهالسلام نفس پیامبرصلی الله علیه و آله است.
منقبت سوم: حجة الوداع
روز 12 ذی الحجه روز سپردن نشانه های نبوت توسط رسول خدا به علی علیهالسلام است. یعنی او جانشین من است. پیامبر صلی الله علیه و آله در حج الوداع تمام احکام حج را نشان دادند و فرمودند حج باید به حالت حج ابراهیمی باشد نه حج مشرکین. در مسیر بازگشت فَوَ رَبِّکَ لَنَسْئَلَنَّهُمْ أَجْمَعینَ، عَمَّا کانُوا یَعْمَلُونَ، فَاصْدَعْ بِما تُؤْمَرُ وَ أَعْرِضْ عَنِ الْمُشْرِکینَ، إِنَّا کَفَیْناکَ الْمُسْتَهْزِئینَ7 پس سوگند به پروردگارت که از همه آنان خواهیم پرسید، از آنچه انجام میدادند. پس آنچه را بدان مأمورى آشکار کن و از مشرکان روى برتاب، که ما [شرّ] مسخره کنندگان را از تو برطرف خواهیم کرد.
پیامبر صلی الله علیه و آله دو ودیعه از پیامبران پیشین دارند:
1. ودایع ظاهری: عصای موسی و قالیچه سلیمان و ...
2. ودایع باطنی: که همه را به علی علیهالسلام دادند.
امام محمّدباقر علیه السلام: یَمُصُّونَ اَلثِّمَادَ وَیَدَعُونَ اَلنَّهَرَ اَلْعَظِیمَ قِیلَ لَهُ وَ مَا اَلنَّهَرُ اَلْعَظِیمُ قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ ص وَ اَلْعِلْمُ اَلَّذِی أَعْطَاهُ اَللَّهُ إِنَّاَ للَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ جَمَعَ لِمُحَمَّدٍ ص سُنَنَ اَلنَّبِیِّینَ مِنْآدَمَ وَ هَلُمَ جَرّاً إِلَى مُحَمَّدٍ ص قِیلَ لَهُ وَ مَا تِلْکَ اَلسُّنَنُ قَالَ عِلْمُ اَلنَّبِیِّینَ بِأَسْرِهِ وَ إِنَ رَسُولَ اَللَّهِ ص صَیَّرَ ذَلِکَ کُلَّهُ عِنْدَ أَمِیرِ اَلْمُؤْمِنِینَ ع فَقَالَ لَهُ رَجُلٌ یَا اِبْنَ رَسُولِ اَللَّهِ فَأَمِیرُ اَلْمُؤْمِنِینَ أَعْلَمُ أَمْ بَعْضُ اَلنَّبِیِّینَ فَقَالَ أَبُوجَعْفَرٍ ع اِسْمَعُوا مَا یَقُولُ إِنَّ اَللَّهَ یَفْتَحُ مَسَامِعَ مَنْ یَشَاءُ إِنِّی حَدَّثْتُهُ أَنَّ اَللَّهَ جَمَعَ لِمُحَمَّدٍ ص عِلْمَ اَلنَّبِیِّینَ وَ أَنَّهُ جَمَعَ ذَلِکَ کُلَّهُ عِنْدَ أَمِیرِ اَلْمُؤْمِنِینَ علیهالسلام8
امام باقر علیهالسلام مى فرمود: (این مردم) نم را میمکند و نهر بزرگ را از دست میدهند، به او عرض شد: نهر بزرگ کدام است؟ فرمود: رسول خدا صلی اللهعلیه و آله و علمى که خدا به او داده است، خداى عز و جل سنت پیامبران را از آدم علیهالسلام تا محمد صلی الله علیه و آله براى آن حضرت گرد آورد. به او عرض شد: این سنتها چه بود؟ فرمود: علم و دانش همه پیامبران یکجا، و رسول خدا صلی الله علیه و آله آن را به على علیهالسلام منتقل کرد.
عبدالله بن مسعود نقل می کند که پیامبر صلی الله علیه و آله روزی مرا صدا کرد و روایتی فرمود: که من در آسمان چهارم در معراج در حضور ارواح انبیا و وجود عیسی و خضر حضور داشتم. جبرئیل گفت:
از ایشان سوال کن چه شد پیامبر شدید؟ گفتند: ما پیامبر شدیم چون ولایت تو و علی علیهالسلام را قبول کردیم.
قنبر را آوردند پیش معاویه و معاویه گفت: به تو پول می دهم تا دست از علی علیهالسلام برداری. گفت پول نمی خواهم بهتر از علی علیهالسلام پیدا کن.
صعصعة بن صوحان آمد خدمت علی علیهالسلام و گفت: آقاجان از مناقبت بگو تا کیف کنم. حضرت فرمود: بد است از خودم تعریف کنم. تو بپرس: جواب میدهم. پرسید آقا تو بالاتری یا آدم؟ فرمود: من. چون به آدم گفتند: عالم برای تو جز این درخت و او دوری نکرد ولی من در عمرم نان گندم نخوردم. گفت: شما بالاتری یا نوح؟ فرمود: من چون برای فرزند نوح آمد او از اهل تو نیست و ناشایست است. اما برای فرزندان من آمد سَیِّدَا شَبَابِ أَهْلِ الْجَنَّة9 گفت: تو بالاتری یا ابراهیم؟
فرمود: من بالاترم ابراهیم برای یقینش گفت خدا پرندگان را زنده کند ولی من گفتم پرده ها کنار برود یقین علی ذره ای اضافه نمی شود. گفت: آقا تو بالاتری یا موسی؟ گفت: من. موسی دستش به یک خون آغشته بود و برای تبلیغ که می خواست برود ترسید و گفت خدایا برادرم هارون را با من همراه کن. ولی من برای ابلاغ وقتی به مکه رفتم تنها بودم و دستم به خون تمام مشرکان آلوده بود. گفت: تو بالاتری یا عیسی؟ فرمود: من. مادر عیسی را از خانه خدا خارج کردند ولی مادر مرا از در اختصاصی به خانه خدا راه دادند. گفت: آقا تو بالاتری یارسول الله صلی الله علیه و آله؟ فرمود: من نفس و جان پیامبر صلی الله علیه و آله ام. داماد و خلیفه و وصی و صاحب لوای پیامبر صلی الله علیه و آله هستم.
📚 پی نوشت:
1⃣ مستدرک الصحیحین للحاکم النیسابوری 3/109 -
2⃣مستند احمد 4/368و /419
3⃣الخصائص للنسائی 9-24 ابن المغازلی 16
4⃣ المناقب للخطیب خوارزم 94
5⃣ تاریخ بغداد للخطیب البغدادی 8/290 -
6⃣ کنزالعمال 6/390
7⃣ ینابیع المودة
مجلسى، محمد باقر بن محمد تقى
8⃣ بحار الأنوارالجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار 1403 ق، ج36، ص370.
جابر بن یزید جعفی یکی از یاران بزرگوار امام باقر علیه السلام بود. امام باقر علیه السلام مطالبی را به جابر می فرمود که به کمتر کسی میفرمود و دستوراتی به او میداد که برای دیگران قابل تحمل نبود. برای روشن شدن این مطلب، به گوشهای از روایات مربوط به جابر جعفی اشاره می کنیم.
9⃣ امالی شیخ مفید ص346
الإرشاد ، ج۱، ص۴۶
🔟 بحار الأنوار ، ج۲۶، ص۳۵۰ و فضائل الخمسه من الصحاح السته، ج۱، ص۳۳۷ باب فی قول النبی صلّى اللّه علیه و آله و سلّم: علی منی و أنا من علی علیه السلام.
1⃣1⃣ سنن الترمذی، ج ۵، ص ۶۴۱، ح ۳۷۳۲؛
2⃣1⃣ خصائص أمیر المؤمنین، نسائی، ص ۱۰۵، ح ۴۳؛
3⃣1⃣حلیة الأولیاء، ج ۴، ص ۱۵۳؛
4⃣1⃣ تاریخ مدینة دمشق، ج ۴۲، ص ۱۳۸؛
5⃣1⃣ المناقب لابن المغازلی، ص ۲۶۰، ح ۳۰۸.
6⃣1⃣ مسند ابن حنبل، ج ۱، ص ۷۰۹، ح ۳۰۶۲؛
7⃣1⃣ فضائل الصحابة لابن حنبل، ج ۲، ص ۶۸۴، ح ۱۱۶۸؛
8⃣1⃣ المستدرک على الصحیحین، ج ۳، ص ۱۴۴، ح ۴۶۵۲؛
9⃣1⃣ خصائص أمیر المؤمنین، نسائی، ص ۷۳، ح ۲۳ و ص ۱۰۵، ح ۴۴؛
0⃣2⃣الإصابة، ج ۴، ص ۴۶۷ الرقم ۵۷۰۴؛
1⃣2⃣ البدایة والنهایة، ج ۷، ص ۳۳۹؛
2⃣2⃣ المناقب للخوارزمی، ص ۱۲۷، ح ۱۴۰.
3⃣2⃣حجر/92-95
حدیث امام محمّد باقر (ع) در کتاب الکافی جلد ۱ کِتَابُ الْحُجَّة بَابُ أَنَّ الْأَئِمَّةَ ع وَرَثَةُ الْعِلْمِ یَرِثُ بَعْضُهُمْ بَعْضاً الْعِلْم - (کد ۳۳۲۹۸)
شیخ صدوق، أمالی الصدوق، لبنان، بیروت، انتشارات اعلمی، سال 1400 ه ق، چاپ پنجم، ص 58.
🇮🇷 دقت و توجه شهدا به بیت المال:
(بعد از اسباب کشی به خانه های سازمانی ارتش) ...
صدایِ در بلند شد ...
گفتم : کجا غیبِت زد علی ؟ این چی دستت؟
خندید و گفت : حالا که اینجا تلفن داره، یه قُلَک هم باید کنارش باشه.
قُلک بیضی شکل را کنار تلفن جا داد و گفت:
هر دفعه که زنگ زدیم یه تومن می ندازیم تو قُلک .
گفتم: نه خودم از همسایه ها پرسیدم ، گفتن تلفن همین طوری مجانی همه استفاده می کنن.
علی گفت:
عزیزم این بیت الماله. اونا استفاده کنن. ما نمی کنیم تا شُبهه ای توش نباشه.
گفتم: ولی آخه تلفن عمومی هم که من زنگ می زنم دو ریال میشه ...
گفت: ما همون یه تومن می اندازیم تا خیالمون راحت باشه.
رفعت ! پول قلک که جمع بشه برای کُلی کارهای خیر خرجش می کنیم...
📕 آخرین فرصت (خاطرات و زندگی نامه شهید علی کسایی به روایت همسرشان سر کار خانم رفعت قافلان کوهی) صفحات ۱۷۴ و ۱۷۵.
🌷شادی ارواح طیبه شهدا به خصوص شهید عزیز علی کسایی صلواتی هدیه بفرمائید.
🌸اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸آیتالله مصباح یزدی رحمةالله علیه:
#صلوات ساده ترین کاری است که در هر حالی مؤثر است.
🍂🍂🍁🍁
🍂والعصر قسم که آدمی در خُسران
✨عمرش بشود تلف به روزان و شبان
🍂جز اینکه زِ ایمان بفرستد صلوات
✨کاین جلوهٔ صبر و حق بُوَد در قرآن
🍂🍂🍁🍁
📣🔻با نشر مطالب در ثواب آنها سهیم باشیم.
تنفر اهلبیت از غالیان.pdf
584.7K
📗تنفر اهل بیت علیهم السلام از غالیان
📝مولف:مهدی صدری
تعداد صفحات:۴۸
زبان:فارسی
🔹توضیح:
مولف محترم سخنان گهربار ائمه اطهار علیهم السلام را تحت ۴۰ عنوان با موضوع مذمت، ردّ و بیزاری و... از غلات تنظیم نموده است
لینک دانلود مستقیم
#فرق_ادیان
#غلات
🌷هزینه دانلود صلوات
فدک ذوالفقار فاطمه علیهاالسلام.pdf
7.81M
📗کتاب فدک ذوالفقار فاطمه سلام الله علیها
📝مولف:سید محمد واحدی
تعداد صفحات:۲۰۴
زبان:فارسی
🔹توضیح:
کتاب «فدک ذوالفقار فاطمه»، با بررسی قسمتی از تاریخ اسلام ، سعی نموده با استناد از منابع اهل سنت و شیعه ، ضمن تحقیقی گذرا پیرامون سرزمین فدک به کشف و بازگو کردن حقایق آن بپردازد و با بررسی موشکافانه مشخصات فدک و کیفیت انتقال آن به حضرت فاطمه(سلام الله علیها) و انگیزه های غصب فدک توسط مدعیان دروغین خلافت پیامبر(صلی الله علیه و آله) و نیز چگونگی اقدامات گوناگون حضرت زهرا (سلام الله علیها) در بازپس گیری آن بپردازد. با این هدف که با تبیین اسرار نهفته فدک، زمینه های آگاهی عمومی نسبت به بنیان های ولایت، گسترش بیشتری یافته و ره پویان راه انتظار حضرت را غنایی افزون تر در دفاع از آرمان های حیات بخش آن بزرگوار فراهم نماید.
زندگانی کوتاه صدیقه ی طاهره، حضرت زهرا (سلام اللّه علیها)، در تاریخ سراسر حماسه و جهاد و شهادت «اسلام ولایت» جلوه ای ویژه دارد.
منش او، ارشادات او، خطبه های او، گریه های او، و حتی وصیت های او بر شبانه غسل دادن و دفن کردن، و پنهان نگاه داشتن قبر او، همگی رنگی از قیامی بیداری بخش، و ستیری آشتی ناپذیر، با سردمداران و سرسپردگان «اسلام خلافت» دارد.
لینک دانلود مستقیم
#حضرت_زهرا_علیها_السلام
🌷هزینه دانلود صلوات