امام کاظم (علیه السلام) از پیامبر (صلی الله علیه و آله) نقل می کند که فرمود: مسجدهای خود را از کودکانتان و دیوانگانتان و فریاد کشیدن و خرید و فروش و جستن گمشده و اجرای حدود و قضاوت دور بدارید. دستشویی را نیز (با فاصله) در درگاه مساجدتان قرار دهید.
این روایت نیز در چهار کتاب تهذیب الأحکام، ج٣، ص٢٥٤، من لایحضره الفقیه، ج ١، ص ٢٣، نوادر راوندی (به نقل از بحار الانوار) و الجعفریات، ص ٥١ آمده است. با این تفاوت که قسمت های داخل پرانتز در کتاب تهذیب و قسمت پایانی یعنی اجعلوا مطاهرکم در کتاب من لایحضره الفقیه نیامده است.
چهارم: بررسی سندی روایت
بررسی اسناد این دو روایات در کتب مذکور نشان می دهد که تمامی اسناد، ضعیف هستند که به اختصار دلیل ضعف سند هر یک از آنها بیان می شود.
سند روایت اول:
گفتیم که این روایت در سه کتاب و با سندی یکسان آمده است. سند این روایت در هر سه کتاب مرسل و ضعیف است. است. (مُحَمَّدِ بْنِ عَلِیِّ بْنِ مَحْبُوبٍ عَنِ الْحَسَنِ بْنِ مُوسَى الْخَشَّابِ عَنْ عَلِیِّ بْنِ أَسْبَاطٍ عَنْ بَعْضِ رِجَالِهِ)
سند روایت دوم:
سند شیخ طوسی در تهذیب الأحکام به دلیل ضعف عبدالله الدهقان ضعیف می باشد. (عَنْهُ عَنْ سَهْلِ بْنِ زِیَادٍ عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ بَشَّارٍ عَنْ عَبْدِ اللَّهِ الدِّهْقَانِ عَنْ عَبْدِ الْحَمِیدِ عَنْ أَبِی إِبْرَاهِیمَ ع قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص)
شیخ صدوق در من لایحضره الفقیه سندی برای این روایت نقل نکرده است و آن را مستقیما به امام نسبت داده است.
علامه مجلسی در بحار الانوار این روایت را از نوادر راوندی نقل کرده که سند آن هم مشخص نیست. (النوادر لراوندی، بِإِسْنَادِهِ عَنْ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ عَنْ آبَائِهِ ع قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص) این روایت در نوادر راوندی که اکنون در دسترس است یافت نشد.
در سند این روایت که در کتاب جعفریات آمده، موسی بن اسماعیل توثیق خاص ندارد که روایت این کتاب هم ضعیف السند خواهد بود. (أخبرنا محمد حدثنی موسى حدثنا أبی عن أبیه عن جده جعفر بن محمد عن أبیه عن علی ع قال قال رسول الله ص)
پنجم: بررسی دلالی روایت
با اینکه سند این دو روایت ضعیف است اما بنابر قاعده تسامح در ادله سنن می توان از ضعف سندی چشم پوشید. چرا که بنابر این قاعده که بر گرفته از اخبار «من بلغ» است می توان با چشم پوشی از ضعف سندی حکم به استحباب (و یا کراهت) نمود. حال باید دید که دلالت این روایات چگونه است.
١ـ معنای لغوی صبیان:
«الصبیان» جمع واژه «الصبی» است که در لغت به معنای کودک می باشد. اما سوال این است که مقصود از آن، کدام دوره از دوران کودکی است؟ کودک شیر خواره، کودک خردسال، کودک ممیز، کودک نوباوه و یا نوجوان؟
بررسی لغوی نشان می دهد که «الصبی» به تمامی دوران های کودکی اطلاق می شود و نمی توان دوران خاصی را برای این واژه مشخص نمود.
گاهی به نوزاد شیرخواره تا هنگامی که از شیر گرفته نشده است، الصبی گفته می شود: الصَّبِیُ: من لَدُنْ یُولَد إِلى أَنْ یُفْطَم. (لسان العرب، ج١٤، ص ٤٤٩). صبی ... یدل علی صغر السن. (معجم مقائیس اللغة).
گاه به کودک خردسال و کم سن و سال گفته می شود: یقال: رأیته فی صِباه أی فی صغره. (کتاب العین، ج ٧، ص ١٦٨)
گاهی هم به کودک نوباوه ای که نزدیک سن بلوغ است، اطلاق می گردد: الصَّبِیُ: من لم یبلُغ الحلم (مفردات الفاظ القرآن، ص ٤٧٣)
و گاهی هم به نوجوان اطلاق می گردد. الصبی: الغلام. (لسان العرب، ج١٤، ص ٤٤٩)
در قرآن نیز دو بار از این واژه استفاده شده که هر کدام اشاره به دوران خاصی از کودکی دارد. این واژه در یکجا به معنای کودک شیرخوار آمده: «فَأَشارَتْ إِلَیْهِ قالُوا کَیْفَ نُکَلِّمُ مَنْ کانَ فِی الْمَهْدِ صَبِیًّا» (مریم) به او (حضرت عیسی) اشاره کرد. گفتند: «چگونه با کودکى که در گاهواره است سخن بگوییم؟!» (سوره مریم، آیه ٢٩)
و در جای دیگر به معنای کودک خردسال یا نوباوه آمده: «یا یَحْیى خُذِ الْکِتابَ بِقُوَّةٍ وَ آتَیْناهُ الْحُکْمَ صَبِیًّا.» اى یحیى! کتاب (خدا) را با قوّت بگیر! و ما فرمان نبوّت (و عقل کافى) در کودکى به او دادیم! (سوره مریم، آیه ١٢)
بنابراین این واژه توسعه در مفهوم کودک دارد و به تمامی سنین کودکی اطلاق می شود.
٢ـ تعارض با سیره
برخی از فرازهای این روایت از اساس توسط برخی از فقها مورد پذیرش قرار نگرفته است. چراکه با استفاده از سیره معصومان نتیجه گرفتهاند که از اساس چنین کاری کراهت نداشته است. برای نمونه یکی از فرازهای این روایت «الاحکام» به معنای قضاوت است که علامه حلی در این باره میگوید:
«شیخ طوسی در مورد قضاوت در مسجد دو قول دارد. یکی جواز و دوم کراهت. اما نظر ما جواز است. چرا که امیرالمومنین (علیه السلام) در جامع کوفه بین مردم قضاوت می کرد و مکان قضاوت او هم اکنون به دکة القضاء مشهور است.» (مسألة: للشیخ- رحمه اللّه- قولان فی الحکم فی المساجد،قال فی الخلاف:لا بأس به و هو اختیار ابن إدریس و کرهه فی النهایة و الأقرب الأوّل.لنا: انّ أمیر المؤمنین علیه السلام حکم فی جامع الکوفة و قضى فیه بین الناس و دکّة القضاء مشهورة إلى الآن) (مختلف الشیعة فی أحکام الشریعة، ج٣، ص ٩)
بدین ترتیب در این مساله هم می توان گفت که به دلیل آنکه سیره مستمره اهل بیت (علیهم السلام) آوردن کودکان به مسجد و یا تایید این کار بوده، می توان از اساس از حکم به کراهت چشم پوشید و حتی با انضمام روایات دیگر فتوای به استحباب داد.
بیان روایات سیره و پرداختن به آنها در این زمینه مجالی مجزا می طلبد. اما اجمالا می توان گفت که مراجعه به سیره نشان می دهد اولا پیامبر (ص) از آوردن کودکان به مسجد حتی شیرخوارگان نهی نکرده و گاه به خاطر گریه کودکی نماز را سریع تر به پایان رسانده است.
ثانیا حضور مستمر امام حسن و امام حسین (علیهماالسلام) آن هم در سن کمتر از ٨ سالگی که در روایات فراوانی از شیعه و سنی وجود دارد نشانگر آن است که پیامبر نه تنها نهی بر آوردن کودکان نداشته بلکه خود پیش قدم در این مساله بوده است.
٣ـ روایت در مقام بیان محدوده حکم و مصادیق آن نیست
این روایت در مقام بیان حکم کلی است و در آن به جزئیات و قیودات و محدوده آن پرداخته نشده است. شاهد این ادعا این است که در دیگر فرازهای این روایت نیز محدوده ای مطرح نشده است. برای نمونه یکی از فرازهای این روایت «رَفْعَ الصَّوْتِ» به معنای فریاد کشیدن و بالا بردن صدا است. در حالی که در مورد اذان، نه تنها کراهتی وجود ندارد بلکه مستحب است که با صدای بلند گفته شود. «عَنْ مُعَاوِیَةَ بْنِ وَهْبٍ أَنَّهُسَأَلَ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ ع عَنِ الْأَذَانِ فَقَالَ اجْهَرْ بِهِ وَ ارْفَعْ بِهِ صَوْتَکَ» (وسائل الشیعة، ج٥، ص٤١٠)
همچنین در مورد تکبیر و صلوات نیز در روایت آمده است که: «ارفعوا اصواتکم»
بنابراین این روایت به صورت مجمل و کلی حکمی را بیان داشته است که برای به دست آوردن محدوده و مصادیق آن باید به دیگر روایات مراجعه کرد. به بیان دیگر حکم شارع در مورد آوردن کودکان به مسجد تنها از این روایت قابل برداشت نیست و باید از روایات دیگر یاری طلبید.
٤ـ تعارض یا تزاحم با دیگر آموزه های دینی
برای به دست آوردن حکم شرعی در این مساله باید به آموزه های دینی مرتبط با آن مراجعه نمود. آیات و روایات فراوانی که در باب وظایف والدین برای تربیت کودکان و عبادت آنها وجود دارد، بیانگر نکات بسیاری است که در این مساله نباید از آنها غافل ماند. از این روایات بر می آید که اسلام عزیز، پدران و مادران را مکلف نموده تا فرزندان خود را با خداوند آشنا سازند و به آنان خداپرستی و تعالیم دینی را بیاموزند. تا آنجا که خداوند در مورد وظیفه سنگین والدین در برابر خانواده می فرماید:
«یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا قُوا أَنْفُسَکُمْ وَ أَهْلیکُمْ ناراً وَقُودُهَا النَّاسُ وَ الْحِجارَةُ» (سوره تحریم، آیه ٦)
اى کسانى که ایمان آوردهاید خود و خانواده خویش را از آتشى که هیزم آن انسانها و سنگهاست نگه دارید.
امام صادق (علیه السلام) می فرماید: هنگامی که این آیه نازل شد مردم گفتند: ای رسول خدا! چگونه خود و خانواده مان را حفظ کنیم؟ پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله) فرمود:
«اعْمَلُوا الْخَیْرَ وَ ذَکِّرُوا بِهِ أَهْلِیکُمْ فَأَدِّبُوهُمْ عَلَى طَاعَةِ اللَّهِ»
عمل خیر انجام دهید و آن را به خانواده خود نیز یادآورى کنید و بر پایه فرمانبردارى از خدا پرورششان دهید.
سپس امام صادق (علیه السلام) فرمود:
أَ لَا تَرَى أَنَّ اللَّهَ یَقُولُ لِنَبِیِّهِ: «وَ أْمُرْ أَهْلَکَ بِالصَّلاةِ وَ اصْطَبِرْ عَلَیْها» (سوره طه، آیه ١٣٢)
آیا ندیدی که خداوند به پیامبرش می گوید: خانواده خود را به نماز فرمان ده و بر انجام آن شکیبا باش!
در ادامه امام صادق علیه السلام از آیات قرآن یک شاهد دیگر برای این وظیفه سنگین که بر عهده والدین وجود دارد، مطرح می کنند: خداوند در آیه ٥٤ و ٥٥ سوره مریم می فرماید:
«وَ اذْکُرْ فِی الْکِتابِ إِسْماعِیلَ إِنَّهُ کانَ صادِقَ الْوَعْدِ وَ کانَ رَسُولًا نَبِیًّا وَ کانَ یَأْمُرُ أَهْلَهُ بِالصَّلاةِ وَ الزَّکاةِ وَ کانَ عِنْدَ رَبِّهِ مَرْضِیًّا.»
و در این کتاب (آسمانى) از اسماعیل (نیز) یاد کن، که او در وعدههایش صادق و رسول و پیامبرى (بزرگ) بود! او همواره خانوادهاش را به نماز و زکات فرمان مىداد و همواره مورد رضایت پروردگارش بود.(دعائم الإسلام، ج١، ص ٨٢)
انبوه این قبیل از آیات و روایات گویای آن است که والدین وظیفه سنگینی در قبال دین فرزندانشان دارند. از طرفی شارع مقدس هیچ محیط و مکانی را برای پرورش انسانها بهتر از مسجد به ما معرفی نکرده است و اساسا تربیت بدون در نظر داشتن محیطی شایسته امکان پذیر نخواهد بود. بنابراین با در نظر داشتن نصوصات مذکور اگر نگوییم که بردن کودکان و فرزندانمان به مساجد واجب است، باید حکم به استحباب نماییم.
از سوی دیگر روایات فراوانی به والدین دستور داده اند تا کودکان را به نماز و عبادت تمرینی وادارند.
وهب بن معاویه می گوید: از امام صادق علیه السلام پرسیدم: در چه سنی کودکان را به نماز خواندن وا داریم؟ حضرت فرمود: «بین سبع سنین و ستَّ سنین.» بین شش و هفت سالگی. (التهذیب، ج ٢، ص ٣٨١)
شیخ حر عاملی در کتاب وسایل الشیعه (ج ٤، ص ١٨)بابی با عنوان «بَابُ اسْتِحْبَابِ أَمْرِ الصِّبْیَانِ بِالصَّلَاةِ ....» گشوده است که در آن نه روایت در این زمینه وجود دارد. روشن است که تمرین عبادت با تمامی جوانب آن باید شکل بگیرد که یکی از مهمترین آن جوانب، برگزاری عبادت دسته جمعی آن هم در مهمترین پایگاه اسلامی یعنی مسجد است.
نتیجه آنکه میان انبوه نصوصاتی که گفته شد با دو روایت مذکور در باب کراهت آوردن کودکان به مسجد، یا تعارض وجود دارد و یا تزاحم. روشن است که تزاحمی جزئی میان این دو دسته از روایات وجود دارد که با راهکاری که برخی از بزرگان پیرامون اختصاص کراهت به کودک غیر ممیز داده اند، قابل انحلال است.
اما باید گفت که اگر این مخالت میان این دو دسته از روایات را آنقدر شدید بدانیم که مجبور به انتخاب یکی از آن دو باشیم (تعارض) قطعا نصوصات دسته اول پیشتاز خواهند بود.
٥ـ محدوده کراهت برای چه کودکانی است؟
با توجه به آنچه که گفته شد آوردن بسیاری از کودکان به مسجد مستحب و گاه واجب خواهد بود. چراکه اگر کودک با فضای مسجد و محیط عبادی آشنا نباشد تمرین عبادت را نخواهد آموخت و اسیر شبهات و بیماری های اعتقادی خواهد شد.
با این حال برای آنکه میان این دو دسته از روایات وجه جمعی پیدا شود باید به سراغ روایت کراهت رفت تا مشخص شود که مقصود از «الصبیان» کدام گروه از کودکان است. دقت در این دو روایت نشان می دهد که گویا حکم به اجتناب ریشه در چند مساله دارد که علما نیز به برخی از آنها اشاره کرده اند.
ـ تقریبا وجه اشتراک میان تمامی مواردی که در این دو روایت ذکر شده، غفلت از عبادت و دور ساختن نماز گزاران از حالت عبادی است. خرید فروش، اجرای احکام و یا بالا بردن صدا هر یک به نحوی حواس و ذهنیت مومنان را از عبادت دور می کنند. بنابراین آوردن کودکانی که مزاحمت جدی برای عبادت دیگران ایجاد می کنند می تواند مقصود اصلی روایت باشد.
یکی از دلایلی که برخی از بزرگان کراهت در این روایت را مخصوص کودکان غیر ممیز دانسته اند، همین نکته است. (لمحافظته على التنزه من النجاسات و أداء الصلوات) روشن است که کاربری مسجد برای عبادت است و از هر کاری که با این مساله در تناقض باشد باید پرهیز نمود. البته به شرط آنکه مصلحتی بالاتر نظیر تربیت نسل نو و تمرین دادن آنها به عبادت وجود نداشته باشد.
ـ به قرینه مجانین که در کنار صبیان آمده می توان گفت مقصود روایت، کودکان غیر ممیزی است که رفتارشان قابل پیش بینی نیست و نمی توان به آنها اعتماد کرد (ربما یقید الصبی بمن لا یوثق به). یعنی بچه ای که خوب و بد را تشخیص نمی دهد و هنوز عقلش کامل نشده.
همانطور که در بخش اقوال علمای پیشین گفته شد برخی از علما حدیث را مختص به کودک غیر ممیز دانسته و آوردن دیگر کودکان به مسجد را مستحب بر می شمرد. نیاوردن کودک غیر ممیز به مسجد هم می تواند به دو دلیل باشد:
-دلیل اول که در فرض پیشین گفته شد. یعنی مزاحمت برای عبادت نمازگزاران.
-دلیل دوم هم می تواند مساله حفظ طهارت و پاکی مسجد باشد. بنابراین ممکن است کراهت از آوردن کودک غیر ممیز به دلیل امکان نجاست مسجد توسط کودک باشد. همچنانکه شیخ طوسی نیز از این روایت چنین برداشتی داشته است. (الخلاف، ج١، ص: ٤٨٧) و بسیاری از فقهای بزرگ نیز چنین احتمالی داده اند و روایت را تنها برای کودکانی که احتمال نجاست برای آنها وجود دارد، دانسته اند. (الذین لا یؤمن من تلویثهم و لعبهم و أذیّة المصلّین و إلّا فیستحبّ تمرینهم على إتیانها أو تعلیمهم القرآن و العلوم فیها)
💌با نيت کار کن. مثلاً در حمام خودت را به این نیت بشوي که داري نفست را از صفات رذیله و از هوي و هوس و آرزوهاي دور و دراز می شویی.
💚سرت را به این نیت اصلاح کن که داري گناهان و خیالات باطل را از وجودت قیچی می کنی. سرت را به نیت شانه کردن سر یک یتیم شانه کن.
🪴خانه را که جارو میزنی و لباس ها را که می شویی، به نیت بیرون ریختن #دشمنان اهل بیت علیهم السلام از زندگی و وجودت انجام بده.
💚چند وقت که با نیت کار کردي، آن وقت ببین که نور همه فضاي زندگی ات را پر می کند و راه سیرت باز می شود.
📓 مصباح الهدی ص 213
اللهم عجل لولیک الفرج🌹
☘آداب قبـــل از خواب☘
☘ قبل از خواب وضــــو بگیریم ثواب شب زنده داری
🌅 تلاوت آیه الکرسی قبل از خواب سفارش شده .
🌅تسبیحات حضرت زهرا سلام الله علیها هم قبل خواب بسیار سفارش شده :
34 بار الله اکبر،☘33 بار الحمدلله،☘33 بار سبحان الله☘
🌅 ﺧﺘـــــﻢ کردن قرآن با خواندن سه بار سوره توحید.
☘ﺑِﺴْﻢِ ﺍﻟﻠﻪِ ﺍﻟﺮَّﺣْﻤﻦِ ﺍﻟﺮَّﺣﻴﻢِ☘
ﻗُﻞْ ﻫُﻮَ ﺍﻟﻠﻪُ ﺃَﺣَﺪٌ ☘ﺍﻟﻠَّﻪُ ﺍﻟﺼَّﻤَﺪُ ☘ﻟَﻢْ ﻳَﻠِﺪْ ﻭَﻟَﻢْ ﻳُﻮﻟَﺪْ ☘ﻭَﻟَﻢْ ﻳَﻜُﻦ ﻟَّﻪُ ﻛُﻔُـﻮﺍً ﺃَﺣَﺪٌ.☘
🌅 ﭘﯿﺎﻣﺒﺮﺍﻥ ﺭﺍ ﺷﻔﯿــــــﻊ ﺧﻮﺩ ﮔﺮدانیم:
ﺍَﻟﻠّﻬُﻢَّ ﺻَﻞِّ ﻋَﻠَﻲ ﻣُﺤَﻤَّﺪٍ ﻭَﺍﻝِ ﻣُﺤَﻤَّﺪٍوِّ ﻋَﻠَﻲ جمیع ﺍﻻَﻧْﺒِﻴﺎﺀِ ﻭَﺍﻟﻤُﺮْﺳَﻠﻴﻦ.َ ☘
🌅 ﻣﺆﻣﻨﯿﻦ ﻭ ﻣﺆﻣﻨﺎﺕ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺧﻮﺩ ﺭﺍﺿﯽ ﻭ ﺧﺸﻨﻮﺩ ﺳﺎﺯیم :
ُ ﺍَﻟﻠّﻬُﻢَّ ﺍﻏْﻔِﺮْ ﻟِﻠْﻤُﺆْﻣِﻨﻴﻦَ ﻭَﺍﻟْﻤُﺆْﻣِﻨﺎﺕِ. ☘
🌅ﺣـــــﺞ ﻭﺍﺟﺐ ﻭ ﻋﻤـــﺮﻩ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺟﺎ ﺁﻭﺭیم:
ﺳُﺒْﺤﺎﻥَ ﺍﻟﻠّﻪِ ﻭَ ﺍﻟْﺤَﻤْﺪُ ﻟِﻠّﻪِ ﻭَ ﻻﺍِﻟﻪَﺍِﻻَّ ﺍﻟﻠّﻪُ ﻭَ ﺍﻟﻠّﻪُ ﺍَﻛْﺒَﺮُ. ☘
🌅 تلاوت 👈معوذتین هم بسیار موکد هست:
☘بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ ☘
🔸قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ النّاسِ⭐️🔸مَلِکِ النّاسِ⭐️🔸إِلهِ النّاسِ⭐️🔸مِنْ شَرِّ الْوَسْواسِ الْخَنّاسِ⭐️🔸الَّذی یُوَسْوِسُ فی صُدُورِ النّاسِ⭐️🔸مِنَ الْجِنَّةِ وَ النّاسِ⭐️
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
🔹قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِ⭐️🔹مِنْ شَرِّ ما خَلَقَ⭐️🔹وَ مِنْ شَرِّ غاسِق إِذا وَقَبَ⭐️🔹وَ مِنْ شَرِّ النَّفّاثاتِ فِی الْعُقَدِ⭐️🔹وَ مِنْ شَرِّ حاسِد إِذا حَسَدَ⭐️
🌅 آیه آخر سوره مبارکه کهف جهت بیدار شدن برای نماز شب و نماز صبح
☘ قُلْ إِنَّمَا أَنَا بَشَرٌ مِثْلُكُمْ يُوحَىٰ إِلَيَّ أَنَّمَا إِلَٰهُكُمْ إِلَٰهٌ وَاحِدٌ ۖ فَمَنْ كَانَ يَرْجُو لِقَاءَ رَبِّهِ فَلْيَعْمَلْ عَمَلًا صَالِحًا وَلَا يُشْرِكْ بِعِبَادَةِ رَبِّهِ أَحَدًا
آیه ۱۱۰ سوره مبارکه کهف
🌅سوره ى تكاثر ایمنـی از عذاب قبر
☘ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
أَلْهَاكُمُ التَّكَاثُرُ⭐️حَتَّى زُرْتُمُ الْمَقَابِرَ⭐️ كَلَّا سَوْفَ تَعْلَمُونَ⭐️ثُمَّ كَلَّا سَوْفَ تَعْلَمُونَ⭐️كَلَّا لَوْ تَعْلَمُونَ عِلْمَ الْيَقِينِ⭐️ لَتَرَوُنَّ الْجَحِيمَ⭐️ ثُمَّ لَتَرَوُنَّهَا عَيْنَ الْيَقِينِ⭐️ ثُمَّ لَتُسْأَلُونَّ يَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعِيمِ
🌅ثواب ۳ بار تلاوت👇 برابر با خواندن ۱۰۰۰رکعت نماز
یَفْعَلُ اللهُ ما یَشاءُ بِقُدْرَتِهِ، وَ یَحْكُمُ ما یُریدُ بِعِزَّتِهِ☘
🌅 پیامبر اکرم(ص) می فرمایند: هر کس آیه «شهداللّه» را در وقت خواب بخواند، خداوند هفتاد هزار فرشته به واسطه آن خلق می کند که تا روز قیامت برای او طلب آمرزش کنند. (مجمع البیان؛ ج 2/421)
🔹{آل عمران آیه «۱۸»} :
☘شَهِدَ اللَّهُ أَنَّهُ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ وَالْمَلَائِكَةُ وَأُولُو الْعِلْمِ قَائِمًا بِالْقِسْطِ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ
الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ☘
خواندن سورهقدر ۱۱ بار
☘هزاران فرشته طلب مغفرت میکنند برای قاری این سوره
📕جامع احادیث شیعه ج۱۵، ۱۴۹
☘اللهم عجل لولیک الفرج ☘
Ziarat Jamia Kabira 1.mp3
27.62M
👆👆
🔊 صوتی🎧استماع
#زیارت جامعه کبیره
🔸سلام بر جايگاههاى شناخت خدا،
🔹و مسكن هاى بركت خدا،
🔸و معدن هاى حكمت خدا،و نگهبانان راز خدا،
🔹و حاملان كتاب خدا،
🔸و جانشينان پيامبر خدا،
🔹و فرزندان رسول خدا(درود خدا بر او و خاندانش)،
🔸و رحمت و بركات خدا بر آنان باد.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
【 الّلهُــمَّ عَجِّــلْ لِوَلِیِّکَــــ الْفَــرَج 】
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 خوش و بشی با چاشنی هایپرسونیک؛ روبوسی گرم سردار حاجی زاده با سفیر یمن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اَللّهُمَّ ارْزُقْنی تَوْفِیقَ الشَّهادَةِ فِی سَبِیلِکَ تَحْتَ رایَةِ وَلِیِّکَ الْمَهْدِیّ(عج).
#شهدا #سرباز_وظیفه
#قاسم_بن_الحسن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شعر خوانی مرحوم آغاسی برای امام زمان (عج)
امام_زمان
❌خطیب جمعه تهران: وقتی وضع اقتصادی مردم خوب نیست انتظار نداشته باشید خطیب جمعه چیزی نگوید
آیت الله سیداحمد خاتمی
با اشاره به افزایش قیمت ارز در روزهای گذشته: از بیرون خط میدهند که دلار چند باشد. این بیرونیها را شناسایی کنید و هرچه میتوانید برای ساماندادن اقتصاد مردم تلاش کنید.
عزیزان مسئول وضعیت اقتصادی مردم خوب نیست. انتظار نداشته باشید خطیب جمعه چیزی نگوید. دلار بالای ۸۰ هزار تومان یعنی چه؟ یعنی زیرپا بردن ارزش ملی پول که کار خطرناکی است.
🔴
سلام علیکم
یک شماره بین ۱ تا ۱۸ انتخاب کنید و روی پیوند زیر بزنید و ببینید *رفیق شهیدتان* کیست؟ و چه توصیه ای به شما میکند
بعد یک صلوات مهمانش کنید.
۱. digipostal.ir/cofa3zi
۲. digipostal.ir/cmdgvds
۳. digipostal.ir/cu961hs
۴. digipostal.ir/cabb62c
۵. digipostal.ir/c87kide
۶. digipostal.ir/ceiv42d
۷. digipostal.ir/csenas8
۸. digipostal.ir/cezkkiq
۹. digipostal.ir/c0enl2t
۱۰. digipostal.ir/ck0hv4j
۱۱. digipostal.ir/cfir815
۱۲. digipostal.ir/cjt5fhz
۱۳. digipostal.ir/cwbze98
۱۴. digipostal.ir/cwpcc6j
۱۵. digipostal.ir/cjarjqv
۱۶. digipostal.ir/cpexi3q
۱۷. digipostal.ir/cufmm0j
۱۸. digipostal.ir/c3fxydo
*اگر دوست داشتید برای دوستانتان ارسال نمایید .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تو هدایتگری و من گمراه
🖋نامترا زمزمه میکنم و ترسی از گمراه شدن ندارم. چون میدانم اگر لطف نگاهت نصیبم شود کافیست برای سعادت دنیایم.
یا امام هادی...
انت الهادی و انا المضِل
سرگردونم من خستهدل
کافیه برام که نگام کنی
چیمیشه که آقا تو دعام کنی
🏴 شهادت امام هادی علیهالسلام تسلیت باد
مداحی آنلاین - غربت دهم - حاج علی برادران.mp3
6.09M
🥀💔
دوباره باز دلم میخواد
با این چشای گریونم
فقط برا غریبی
امام هادی(ع) بخونم
#شهادت_امام_هادی(ع)🏴
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بیانات امام خامنه ای رهبر انقلاب به مناسبت شهادت امام هادی (ع)
#لبیکیاخامنهای
#شهادتامامهادیعلیهالسلام
مداحی_آنلاین_سیره_امام_هادی_حجت.mp3
5.22M
سیره امام هادی(ع)
آیت الله👇
#فاطمی_نیا
#شهادت_امام_هادی(ع)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▫️از زبان یک طلبه یهودی
شما زمانی می توانید اسرائیل را شکست بدهید که...
🔹فوق العاده انگیزشی
دلم رفاقتی میخواهد
که سربند یا #زهرایم ببندد
که دلم را #حسینی کند
که خاکی باشد
دلم رفاقتی میخواهد
که #شهیدم کند...
#رفاقتی_تا_بهشت
#شهید_تورجی_زاده