🔰 گزارش تصویری| جلسه پنجاهوششم از سلسله سخنرانیهای دکتر سعید جلیلی با موضوع حکمت سیاسی اسلام در قرآن
🔺مشاهده کامل گزارشتصویری و دانلود تصاویر
https://drjalily.com/photos/838
✅ پایگاه اطلاعرسانی دکتر سعید جلیلی
@saeedjalily
دکتر سعید جلیلی
نظم استکباری میان هیبت و حیثیت 🔸نظم تاریخگذشتۀ کنونی را ملغمهای از حیثیت و هیبت با احساس مشروعیت و
داستان درگیری: روایت استکبار، استضعاف و استقامت
هویتْ منشأ نرم و سرزمینْ منشأ سخت قدرت ملتهاست. راز هجمه به هویت و سرزمین ملل آزاده و مستقل، در ذات نظم استکباری نهفته که تنها با ضعیفنگهداشتن دیگران خود را پایدار نگاه میدارد. هویت و سرزمین را دو مؤلفۀ اساسی دولت-ملتها معرفی کردند، اما قدرتهای استکباری تنها به دولت-ملتی راضی هستند که مناسبات نرم و سخت آنها را بپذیرد وگرنه نهتنها حقی برای هویت ملتها قائل نیستند، بلکه از غصب و اشغال سرزمین آنها هم ابایی ندارند. برنامه استکبار در یک صد سال گذشته شبیخون به هویت و سرزمینهای منطقه برای ضعیف نگه داشتن آنها بوده است. بدین ترتیب، جنگ جهانی اول نه تنها با هویتزدایی از سرزمینهای چندپارۀ اسلامی به پایان رسید، بلکه پیش چشمان غفلتزدۀ جهان اسلام پایههای تحمیل هویت جعلی صهیونیسم به سرزمینهای منطقه پیریزی شد.
جنگ جهانی دوم میراث استعمار در منطقه را به استکبار آمریکایی سپرد. همراه با مناسباتی که از امتیاز وتو تا سلاح هستهای را به انحصار مستکبران درمیآورد، رژیم صهیونیستی اعلام موجودیت کرد. آنچه امریکا پس از جنگ جهانی دوم در ایران دنبال میکرد، از کودتا علیه نهضت ملی تا وابستهسازی اقتصادی و فسادگستری در فرهنگ، امتداد طرحهای بلندمدتی بود که تثبیت استکبار صهیونیستی را تنها با تضعیف پایههای قدرت هویتی و سرزمینی ممکن میدید. در سرمای سرخوردگی از سرکوب نهضتها و گرماگرم خوشخدمتی سرسپردهها و در فروکش سربهراه شدن حرکتها درون گرداب سازش با مناسبات ابرقدرتها، طنین فریاد بیداربخش #امام_خمینی (ره) بود که جهان اسلام را از سرگردانی میان مکاتب و بازیخوردن بهدست طراحان نظم جهانی رهاند و با افشای نقشههای تازۀ استکبار، بذر مقاومت را در سراسر منطقه افشاند.
آنچه آمریکا در مسیر برپایی سلطۀ صهیونیستی بر جهان اسلام میخواست، از یک سو اسلام لیبرال بود تا با مناسبات او سازش کند و از سوی دیگر اسلام متحجر بود تا بتوان آن را سرکوب کرد. امام خمینی با طرح #اسلام_ناب، هر دو گونۀ لیبرال و متحجرِ #اسلام_آمریکایی را به چالش کشید و با پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس مزۀ شکست را به ابرقدرتها چشاند و روحیهای را به کالبد منطقه دمید که دیگر نه سازشپذیر بود و نه سرکوبپذیر. آمریکای یکهتاز پساشوروی تجربۀ نزدیک ما است که با قیافۀ نیروی ارمغانآور آزادی، مصمم بود تجربۀ پیروزیهای شیرین نظامی و سیاسی شرق اروپا را در غرب آسیا تکرار کند، اما دربرابر بلندپروازی روزافزون خود که با سستی ملتها جریتر میشد، بذرهای جوانهزدۀ مقاومت نقطۀ اوج یکهتازی بیترمز او را به نقطۀ عطف روند افول ابرقدرتها تبدیل کردند.
#همت_بلند مقاومت، بلندپروازیهای رؤیای آمریکایی را از قهقهههای بدمستانه در افغانستان و عراق به قهقرای شکستهای پیدرپی در عراق سوریه و لبنان و غزه کشاند. پیشرفتهای علمی و فناورانه علیرغم تحریمها، هم افسانۀ «فاصلۀ علمی دستنیافتنی» را رسوا کرد و هم «ابرقدرت اقتصادی» را واداشت به شکست فاحش ابزار تحریم اعتراف کند. ایستادگی بر سر آرای مردم و استقلال ملتهای منطقه، از تناقض دموکراسی آمریکایی در کودتا علیه مردمسالاری و همپیمانی با مستبدان و پشتیبانی از تشکیل داعش پرده انداخت. بدینترتیب، برخلاف روزگار خوشی که آمریکا تفرقه و عقبنشینی را با انحراف و انصراف از مبارزه و پیشرفت به دیگران میپذیراند، منطق مقاومت نه با عربدهها ترسید و نه با وسوسهها از عزم فتح قلهها دست کشید و با ایستادگی در مسیر پیشرفت، رفته رفته موازنۀ قوا را به سمت نبرد سرنوشتساز سوق داد.
مقاومتْ کنش فعال در برابر برتریجویانیست که برای پایداری نظم استکباری خود با ترس یا وسوسه به دیگران میپذیرانند با حفظ فاصله ضعیف بمانند. این، چکیدۀ روایت مقاومتِ سلطهشکن علیه همافزایی استکبارِ سلطهگر و استضعافِ سلطهپذیر است. طوفان الاقصی را باید تازهترین درخشش در امتداد این نزاع صدساله دید. آنچه امروز نای برتری طلبی غربی را گرفته، عزم تکثیریافتهای است که یک بار از غزه و بار دیگر از یمن و لبنان و عراق سر برمیآورد و وقعی به زور و تزویر برترپنداران نمینهد. #همت_بلند و باور به قدرت #ایمان_مردم دو نیروی نرم اسلام ناب است که هیچگاه در بنیان ترسان تسلیمپذیری و ذهن پریشان تروریستی نمیگنجد. مقاومت با مجاهدت جوانان عاشق شهادت در طول این سالها موازنۀ قوای سخت را گام به گام وارونه کرد و قدرت نرم خود را به پشتوانۀ سخت تحولات جهانی مبدل ساخت.
📠 متن کامل + ارسال نظر: طوفان در بزنگاه
#طوفان_در_بزنگاه #منطق_مقاومت #استکبار
✅ پایگاه اطلاعرسانی دکتر سعید جلیلی
@saeedjalily
🔰#اطلاعیه | سخنرانی دکتر سعید جلیلی در جماران ؛ «انقلاب اسلامی: انتخاب بزرگ ملت ایران»
🕝 زمان: یکشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ - ساعت ۱۴:۳۰
📌 مکان: تهران، میدان قدس، خیابان شهید دکتر باهنر(نیاوران)، خیابان یاسر، حسینیه جماران
✅ پایگاه اطلاعرسانی دکتر سعید جلیلی
@saeedjalily
دکتر سعید جلیلی
🔰#اطلاعیه | سخنرانی دکتر سعید جلیلی در جماران ؛ «انقلاب اسلامی: انتخاب بزرگ ملت ایران» 🕝 زمان: یکشن
🎥 هماکنون| #پخش زنده نشست انقلاب اسلامی: انتخاب بزرگ ملت ایران، در حسینیه جماران
✅ در پایگاه اطلاع رسانی دکتر سعید جلیلی(پیامرسان روبیکا)
https://rubika.ir/saeedjalily
دکتر سعید جلیلی
🔰#اطلاعیه | سخنرانی دکتر سعید جلیلی در جماران ؛ «انقلاب اسلامی: انتخاب بزرگ ملت ایران» 🕝 زمان: یکشن
🔰انقلاب اسلامی، انتخاب بزرگ مردم ایران بود.
🔹سخنرانی دکتر سعید جلیلی در نشست «انقلاب اسلامی: انتخاب بزرگ ملت ایران» - ۱۴۰۲/۱۱/۱۵
🔸انقلاب اسلامی ،انتخاب بزرگ مردم ایران بود.این انتخاب نمایشی ،نقطه ای و لحظه ای نبود ولازمه آنچه انتخاب شد، تداوم حضور و همراهی پیوسته مردم است.
🔸در مکتب امام انتخاب صحیح و عمل درست آحاد جامعه لازمه رسیدن به نیک فرجامی، مدینه فاضله وحیات طیبه است .
انتخاب یک رفتار نقطه ای و لحظه ای نیست؛ لازمه رسیدن به آرمان همراهی انتخاب کنندگان در تمام مسیر تا رسیدن به نتجه است.
🔸با یک رای نه انتخاب کنندگان میتوانند بگویند کار ما تمام شد و نه انتخاب شدگان میتوانند بگویند دیگر به شما کاری نداریم
🔸لازمه نتیجه بخش بودن انتخاب چیست؟همراهی و عمل انتخاب کنندگان تا رسیدن به نتیجه
🔸نقش مردم یک نقش تشریفاتی و نقطه ای نیست، یک نقش مستمر همراه با اقدام و تاثیرگذاری در تمام مراحل است.
🔸حیات طیبه چه هنگام محقق میشود با عمل صالح در حیات فردی و اجتماعی.با اقدام همه در حد وسع به تواصی بالحق و تواصی بالصبر با امر به معروف ونهی از منکر که حضرت زهرا (س)آن را مصلحه للعامه می نامند.
🔸صبر یعنی زمان منطقی برای نتیجه تعریف کردن:صبربی عملی نیست مراقبت ودقت است،خسته نشدن است ،آسیب شناسی است.
🔸انتخاب و انتخابات یک حرکت مستمر همراه با اقدام فعال آحاد جامعه است.هم چنان که دفاع مقدس یک انتخاب همراه با عمل و مشارکت آحاد جامعه بود.
🔸اگر امر به معروف و نهی از منکر یک مصلحت بزرگ برای عموم جامعه معرفی می شود برای این است که به آحاد جامعه در دفاع از حقوق هر فرد جامعه مسئولیت می دهد.
🔸برخلاف نظام های سرمایه داری که مردم را تا پای صندوق های رای میخواهند؛ در اندیشه امام رای دادن را نقطه شروع حرکت جامعه برای تحقق آن انتخاب میداند و انتخاباتی را موجب نتیجه میداند که انتخاب کنندگان سایه به سایه آنچه را و آن که را که انتخاب کرده اند تا رسیدن به نتیجه دنبال کنند.
🔸انتخاب در اندیشه سیاسی اسلام یک واقعیت مبتنی بر اختیار انسان در عرصه هستی است تا با انتخاب صحیح به نیک فرجامی برسد و رسیدن به نیک فرجامی یک هدف واقعی است.
🔸انتخاب جمهوری اسلامی بر مبنای ایمان بود ولازمه آن عمل صالح است. هدف و جامعه آرمانی جمهوری اسلامی با الزام به این دو مولفه به دست می آید.همان طور که فاصله گرفتن از ایمان و عمل صالح ما را از این اهداف و آرمان دور می کند.
🔸هنر ملت ایران این بود که 44سال پابه پای انتخاب خود آمد.ترور ،جنگ،وتحریم مانع اونشد.
🔸اگر مبنای نظری انتخاب در جمهوری اسلامی حضور و مشارکت مستمر مردم در اداره امور است منتخبین مردم باید این معنا و مبنا را عمیقا بفهمند و باور داشته باشندو نشانه این فهم آن است که در حوزه عمل خود بهبسترهای حضور و مشارکت مردم را فراهم نمایند و بدانندهیچ هدفی چه فرهنگی چه سیاسی و چه اقتصادی بدون حضور و همراهی موثر مردم محقق نخواهد شد.
✅ پایگاه اطلاعرسانی دکتر سعید جلیلی
@saeedjalily
🔰 گزارش تصویری- بخش اول| نشست «انقلاب اسلامی: انتخاب بزرگ ملت ایران» در حسینیه جماران برگزار شد.
✅ پایگاه اطلاعرسانی دکتر سعید جلیلی
@saeedjalily
🔰 گزارش تصویری- بخش دوم| نشست «انقلاب اسلامی: انتخاب بزرگ ملت ایران» در حسینیه جماران برگزار شد.
✅ پایگاه اطلاعرسانی دکتر سعید جلیلی
@saeedjalily
🔰 گزارش تصویری- بخش سوم| نشست «انقلاب اسلامی: انتخاب بزرگ ملت ایران» در حسینیه جماران برگزار شد.
✅ پایگاه اطلاعرسانی دکتر سعید جلیلی
@saeedjalily
🔰جلسه پنجاهوهفتم از سلسله سخنرانیهای دکتر سعید جلیلی با موضوع حکمت سیاسی اسلام در قرآن
🔸سه شنبه ۱۷ بهمن ساعت ۱۹:۰۰
خ سمیه، نرسیده به حافظ، حوزه هنری، سالن طاهره صفارزاده
✅ پایگاه اطلاعرسانی دکتر سعید جلیلی
@saeedjalily
🔰انتخابات یک حرکت لحظه ای، نقطه ای، تشریفاتی و نمایشی نیست؛ یک امر واقعی و مستمر است./ بخش اول
🔸نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی در این نشست بیان نمود که باید در ایام انتخابات همه در حد وسع با شناخت دقیق از اینکه چه مختصاتی در داخل کشور، منطقه، عرصه جهانی، عرصه اقتصاد و... داریم، اولویت های چندسال آینده را تشخیص دهیم و بعد از داوطلبان نمایندگی مجلس سوال کنیم که بگویند در این محورها که وجود دارد، پاسخ های شما چیست؟ ملت ایران نیز باید در خصوص این پاسخ ها قضاوت کنند.
🔸جلیلی با اشاره به مباحث طرح شده در ابتدای جلسه توسط کارشناسان و نمایندگان اقشار در خصوص اولویت های مجلس دوازدهم گفت اگر در بزنگاه ها اولویت ها را ندانیم، همان کسانی که چشم طمع به ثروت ملت ها دارند، مثل موضوع انرژی هسته ای، وقتی در عرصه علمی و صنعتی، پیشرفتی پیدا کنند آن را انحصاری می کنند و می گویند دیگران نباید وارد بشوند. چنانکه درباره هوش مصنوعی، زمزمه هایی در مورد محدود کردن آن شنیده می شود. حالا اگر کشوری توجه لازم را نداشته باشد و از این موضوعی که می تواند او را جلو بیندازد، جا بماند، در واقع سال ها عقب می افتد. تعبیری که مقام معظم رهبری پیش از انتخابات سال 1392 بیان فرمودند که بعضی وقت ها شما در یک روز برای چهار سال انتخاب می کنید اما ممکن است آثار چهل ساله داشته باشد.
🔸عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به وظایف قانونی نمایندگان افزود یک نماینده مجلس، حتی اگر از شهر کوچکی انتخاب شود، فقط درباره مسائل شهر خودش صحبت نمی کند و اثرگذاری زیادی دارد. فقط در یک مورد رای نماینده در چهار سال روی چندین هزار همت بودجه سالانه و چگونگی هزینه کرد تک تک مصارف آن، تعیین کننده است. به ویژه که منابع، محدود است و مصرف این منابع محدود، باید به بهترین شکل مدیریت شود. انضباط مالی از دوران مشروطیت یک دغدغه جدی در کشور بوده، مالیه ما باید نظم داشته باشد، نباید در منابع و مصارفی که داریم، امکان اخلال و دست اندازی و سوء استفاده وجود داشته باشد. یک بار برای همیشه مالیه کشور باید یک نظم اساسی و محکم و پولادین پیدا کند و مانع از اتلاف منابع شود.
🔸وی در ادامه بحث اهمیت نظارت و اثرگذاری نماینده بر منابع و مصارف کشور، به یکی از مهم ترین مسائل پیگیری شده توسط کارگروه های دولت سایه در سال های اخیر پرداخت و گفت یکی از منابع اصلی و مزیت های نسبی ما، درآمدهای نفت و فرآورده های نفتی کشور است. دو سال قبل کارشناسانی آمدند و گزارشی دادند که طبق بررسی ها تایید هم شد، از مرحله ی تولید تا توزیع و پیش از مصرف این حوزه، بین 2 تا 4 درصد پرتی وجود دارد. در خیلی از کشورهای نفتی مشابه ما، برای جلوگیری از این اتفاق، ساز و کاری به اسم اندازه گیری برخط یا میترینگ وجود دارد. می بینید در اخبار گفته می شود امروز مثلاً هفتاد میلیون لیتر بنزین قاچاق کشف شد. خب این از کجا دارد خارج می شود؟ این باید جدی گرفته شود! یک ریال و دو ریال و یک باک و دو باک نیست. خب مجلس در همین دوره این موضوع را در یکی از احکام برنامه هفتم قرار داد اما متن حکم آن نیازمند اصلاح است.
🔸عضو هیات عالی نظارت بر اجرای سیاست های کلی نظام، با اعلام اینکه بین نیم تا سه چهارم بودجه کشور مربوط به شرکت های دولتی است، مطرح نمود آیا می توان نسبت به آن بی توجه بود؟ چقدر مدیریت صحیح در این خصوص اعمال می شود؟ چقدر بهره وری دارد؟ با جلوگیری از این پرتی ها، اگر می گوییم پنج سال آینده ضرورت دارد در فلان فناوری یا چند پروژه راهبردی سرمایه گذاری بشود به منظور جهش، دیگر نمی گویند کمبود بودجه داریم و در آن جا هزینه می شود.
✅ پایگاه اطلاعرسانی دکتر سعید جلیلی
@saeedjalily
🔰انتخابات یک حرکت لحظه ای، نقطه ای، تشریفاتی و نمایشی نیست؛ یک امر واقعی و مستمر است./ بخش دوم
🔸عضو شورای راهبردی روابط خارجی ادامه داد یک نماینده مجلس این توان و اختیار را دارد که در برخی از عرصه ها و بزنگاه ها، رأی تأثیر گذار بدهد. مثلاً در دوره ای عده ای در مجلس پیشنهاد می دادند از فلان موفقیت صرف نظر کنید. نامه نوشتند که انرژی هسته ای را فعلآ متوقف کنید. این یک نوع نگاه است اما در همین مجلس فعلی، یکی از کارهای بسیار خوبش این بود که از حق یک ملت دفاع کرد و قانون راهبردی مقابله با تحریم ها را تصویب کرد که اگر طرف مقابل در تعهدش پابرجا نیست، باید در مقابل آن ایستاد. اینجاست آن بزنگاه ها و نقش های تعیین کننده.
🔸جلیلی با تاکید بر تداوم جلسات مختلف تبیینی و تخصصی در هفته های پیش رو تا انتخابات به منظور طرح محورهای اساسی مورد انتظار از مجلس آینده، از کلیه کسانی که در این عرصه نقش آفرین هستند و به طور خاص از داوطلبان محترمی که خودشان را عرضه کردند، درخواست نمود که بگویند چه پاسخی به سوالات مطرح شده طبق این اولویت ها دارند و سایر اولویت ها را نیز در فضاهای مردمی و رسانه ای مطرح کنند تا مردم بتوانند انتخاب دقیق و موثری داشته باشند.
🔸انتخاب تازه یک شروع خواهد بود. انتخابات یک حرکت لحظه ای، نقطه ای، تشریفاتی و نمایشی نیست. یک امر واقعی و مستمر است. یک شروع جدی برای تعیین مسیر قانون گذاری و مسیر نظارت کشور و مسیر هدایت دستگاه های اجرایی ما در چهار سال آینده است. در اندیشه انقلاب اسلامی، کسی که انتخاب می کند، سایه به سایه پای انتخابش حرکت می کند که ببیند آیا آنچه را که انتخاب کرده است، درست انجام می شود یا خیر؟ آن جایی که می بیند دارد با قوت انجام می شود، او هم با همه توان پشتیبانی می کند تا این قدرت و این حرکت با قدرت پیش برود و اگر حرکت نقصی دارد، تمام توان خودش را پای کار می آورد که اون نقص را برطرف کند و حرکت را کامل کند و اگر خطایی وجود دارد، کمک می کند که تصحیح شود. یک بار این آقای سولانا از من پرسید که این مردم سالاری دینی شما فرقش با دموکراسی های غربی چیست؟ من گفتم فرقش این هست که آنجا یک رأی می دهند، می روند، اینجا یک رأی می دهد و علاوه بر آن حاضر است پیگیری کند و حتی چهار فرزندش را با افتخار تقدیم نظام و آن انتخاب کرده است.
✅ پایگاه اطلاعرسانی دکتر سعید جلیلی
@saeedjalily