🔸۵ ژوئن، روز جهانی محیط زیست
📗«خاطرات یک عابر»
نوشتۀ اسماعیل کهرم
📌اسماعیل کهرم ، چهره شناخته شده ای برای محیط زیست است ، او سالها در سازمان محیط زیست ایران فعالیت کرده است و قلم و چهره اش برای مردم و اهالی محیط زیست آشناست.
کتاب خاطرات یک #عابر به صورت خاطراتی در حد یک پاراگراف و ندرتا یک صفحه به موضوعات مختلف میپردازد و سپس سراغ موضوع بعدی میرود.
خاطرات تحصیل در #انگلستان ، بازگشت به ایران و استخدام در سازمان محیط زیست ، #سفر و بازدید از مناطق مختلف حفاظت شده ، #سفرهای نویسنده به قسمتهای مختلف ایران و جهان و ... همگی در غالب این مطالب پاراگراف های کوتاه آمده است.
@safarvaname | سفر و نامه
#خاطرات_یک_عابر
#سفرنامه_محیطبان
#سفرنامه
#سفر_و_نامه
#مرکز_مطالعات_سفرنامه
🔸۱۶ خرداد، سالروز درگذشت هوشنگ گلشیری (۱۳۱۶_۱۳۷۹) نویسندهٔ معاصر و سردبیر مجلهٔ کارنامه.
📓 «آینههای دردار» اثر هوشنگ گلشیری
📌«آینههای دردار» رمانی است اثر هوشنگ گلشیری نویسنده معاصر ایرانی که نویسنده در آن به شرح حالی از سفر برونمرزی یک نویسنده معاصر به نام ابراهیم به اروپا روایت میکند. گلشیری در این داستان تضادهای فرهنگی ایران و اروپا را زیر ذرهبین برده است و ضمناً به بیان پارهای از مصائب داستاننویسی سیاسی پرداخته است. نویسنده در این کتاب لزوم در ایران بودن به خاطر برای ایران نوشتن را به پرسش گرفته است.
@safarvaname | سفر و نامه
#آینههای_دردار
#هوشنگ_گلشیری
#رمان_سفر
#سفرنامه
#سفر_و_نامه
#مرکز_مطالعات_سفرنامه
🔸۷ ژوئن، زادروز اورهان پاموک، نویسنده اهل ترکیه و برنده جایزه ادبیات نوبل (۱۹۵۷ م)
📔«قلعهی سفید»
نویسنده: اورهان پاموک
📌داستان قلعهٔ سفید: در قرن هفدهم، پژوهشگری جوان و ایتالیایی که از ونیز به مقصد ناپل در حرکت است، اسیر شده و به قسطنطنیه منتقل میشود. او در آن جا به خدمت دانشمندی موسوم به هوجا-به معنی استاد-گرفته می شود. این فرد، دقیقا همزاد اوست. طی چندین سال، او به هوجا علوم و فناوری های غربی-از پزشکی گرفته تا آتش بازی-را آموزش می دهد اما استاد اطلاعات بیشتری از او می خواهد: چرایی همزاد بودن این دو نفر و این که آیا آن ها میتوانند در صورت دانستن خصوصیترین رازهای هم، هویت شان را با هم عوض کنند یا خیر.
@safarvaname | سفر و نامه
#قلعهی_سفید
#اورهان_پاموک
#رمان_سفر
#سفرنامه
#سفر_و_نامه
#مرکز_مطالعات_سفرنامه
🔸۸ ژوئن، روز جهانی اقیانوسها
📽 فیلم مستند: #سفر به اعماق ناشناخته اقیانوسها
📌همانطور که میدانید دو سوم جهان را آب فرا گرفته است.پس اگر جاذبههایی که در دل #دریاها و #اقیانوسها قرار گرفته اند دیدن نکنید، #ماجراجویی شما کامل نخواهد شد. از جمله این جاذبههای #گردشگری میتواند تماشای تپههای مرجانی شکل، موزهها و هتلهای زیر آب و همچنین #کشتیهای غرق شده اشاره کرد.
لینک مشاهده فیلم (۱۰ دقیقه)
@safarvaname | سفر و نامه
#سفر_به_اعماق_اقیانوسها
#فیلم_مستند
#سفرنامه_فیلم
#سفرنامه
#سفر_و_نامه
#مرکز_مطالعات_سفرنامه
🔸۱۹ خرداد، سالروز درگذشت پرویز ورجاوند، باستانشناس و تاریخپژوه(۱۳۱۳_۱۳۸۶)
📔«سفرنامه جنوب»
(سیر و سفری در کنارهها و جزایر خلیجفارس و دریای عمان)
نوشتۀ پرویز ورجاوند
📌این کتاب دربرگیرنده یادداشتها و نکتهبرداریهای نویسنده از سفری به جنوب کشور است که در سال 1350 صورت گرفته و ضمن این سفر از کنارهها و جزایر خلیج فارس و دریای عمان دیدار کرده است. این سفر به منظور یک رشته بررسیهای کلی و اجمالی و در واقع آشنایی با مسائل منطقه بوده است؛ نتیجه این دیدار کوتاه از منطقه و دریافتهای حاصل از مشاهدات و گفتگوهای با مردم و پرسوجوها در این کتاب آورده شده است.
@safarvaname | سفر و نامه
#سفرنامه_جنوب
#خلیج_فارس
#پرویز_ورجاوند
#سفرنامه
#سفر_و_نامه
#مرکز_مطالعات_سفرنامه
🔸۱۰ ژوئن، روز جهانی صنایع دستی
📘 «صنایع دستی کهن ایران»
اثر هانس ای وولف
ترجمۀ سیروس ابراهیمزاده
📌فرهنگ این مرز و بوم پیشینهای کهن دارد که برخی از زیباترین جلوههای آن را میتوان در هنرهای ظریفی چون خاتمکاری، قلمزنی، سفالگری، منبتکاری، سوزنزنی، قالیبافی، قلابدوزی، و جز آن مشاهده کرد. از میان کتابهای مفید و ارزشمندی که درباره این صنایعسنتی و دیرپا نوشته شدهاست، کتاب صنایع دستی کهن ایران، اثر پروفسور هانس وولف آلمانی، که خود سالیانی دراز در سفر و زندگی در ایران، در خدمت این هنرها به سر برد، وی از پایه گذاران موسسات آموزشی مختلف _ از جمله هنرستان صنعتی شیراز _ بود.
@safarvaname | سفر و نامه
#صنایع_دستی_کهن_ایران
#هانس_ای_وولف
#سیروس_ابراهیمزاده
#سفرنامه_خاص
#سفرنامه
#سفر_و_نامه
#مرکز_مطالعات_سفرنامه
🔸۱۱ ژوئن، درگذشت اسکندر سوم مقدونی (۳۵۶ پ. م_۳۲۳ پ. م) معروف به اسکندر بزرگ (کبیر) پادشاه مقدونیه در یونان باستان
📙«قدم به قدم با اسکندر»
در کشور ایران
نوشته: هارولد لمب و هرودت
ترجمه: ذبیحالله منصوری
📌 اسکندر توانست یکی از بزرگترین امپراتوریهای دنیای باستان را شکل دهد که از دریای یونان تا هیمالیا گسترده بود. او در جنگها شکستناپذیر مینمود. از اسکندر بهعنوان یکی از ده فاتح بزرگ در سرتاسر تاریخ یاد میشود.
کتاب حاضر از سه بخش تشکیل شده، بخش نخست گزارشی است از #سفر جنگی اسکندر به شرق نوشته هارولد لمب زندگینامه نویس مشهور و معاصر آمریکایی.
@safarvaname | سفر و نامه
#قدم_به_قدم_با_اسکندر
#هارولد_لمب
#هرودت
#ذبیحالله_منصوری
#سفرنامه_جنگ
#سفرنامه
#سفر_و_نامه
#مرکز_مطالعات_سفرنامه
🔸۱۲ ژوئن، روز جهانی فلافل
#مقاله « فلافل از «شام» تا شام
📌درباره تاریخچه #فلافل و مسیری که تا پای سفره ایرانیان طی کرد.
فلافل با همه سادگی و دمدستی بودنش، تاریخچهای غنی و کهن دارد. شاید بهظاهر گرد و چاقش نیاید، ولی این گوی خوشمزه مسیری دور و دراز را از #مصر و #شام و #حجاز و #عراق گذشته تا سرانجام به ساندویچهای ما رسیده است.
لینک کامل مقاله اینترنتی
@safarvaname | سفر و نامه
#فلافل_از_شام_تا_شام
#سفرنامه_غذا
#سفرنامه
#سفر_و_نامه
#مرکز_مطالعات_سفرنامه
🔸۲۳ خرداد، زادروز محمدرضا سرشار (۱۳۳۲) مشهور به رضا رهگذر، نویسنده و پژوهشگر و منتقد ادبی.
📘«مهاجر کوچک»
نوشتۀ محمدرضا سرشار
📌کتاب مهاجر کوچک نوشتهی محمدرضا سرشار، روایتی واقعی از زندگی پسری نوجوان به نام عباس است که پدر و مادرش را در جنگ از دست داده و #مهاجرت می کند.
او در اثر حمله عراقیها ابتدا پدرش را از دست میدهد و روزهای بعد، هنگامی که برای به دست آوردن خبری به مسجد میرود، با شروع حمله هوایی در سنگر پناه میگیرد. در همین حین، خانوادهاش که در خانه هستند بر اثر حمله مجدد عراقیها جان خود را از دست میدهند. او در جستجوی تنها برادرش قاسم که مجروح شده به تهران میآید.
@safarvaname | سفر و نامه
#مهاجر_کوچک
#محمدرضا_سرشار
#سفرنامه_جنگ
#سفرنامه_نوجوان
#سفرنامه
#سفر_و_نامه
#مرکز_مطالعات_سفرنامه
🔸۱۴ ژوئن، درگذشت خورخه لوئیس بورخس، (۱۸۹۹ - ۱۹۸۶) نویسنده، شاعر و ادیب معاصر آرژانتینی.
📙 « اطلس »
نوشتۀ خورخه لوئیس بورخس
ترجمۀ احمد اخوت
📌بورخس در این کتاب مصور، حاصل مشاهدات خود را از #سفر به برخی سرزمینهای جهان (از مجله رم، استانبول، ونیز، شهرهای آلمان، آتن، ژنو، مادرید) در قالب نوشتههای کوتاه و اشعاری چند بازگو میکند.
@safarvaname | سفر و نامه
#اطلس
#خورخه_لوئیس_بورخس
#سفرنامه
#سفر_و_نامه
#مرکز_مطالعات_سفرنامه
🔸۱۵ ژوئن، درگذشت آلبرت هوتوم-شیندلر، پژوهشگر انگلیسی ۱۹۱۶
📙 «سفر به جنوب ایران»
نوشتۀ آلبرت هوتوم-شیندلر
ترجمۀ حسین مسرّت
📌این #سفرنامه به واسطۀ نویسندۀ آن آلبرت هوتوم شیندلر که از آگاهان تاریخ سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی ایران در عصر قاجار است و نیز آگاه به علوم روز زمانۀ خود مانند: گیاهشناسی، خاکشناسی، جامعهشناسی و مردمشناسی بوده، کتاب مهمی است و با وجود صفحات محدود، دربردارندۀ ارزشهای اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی فراوانی است.
وی در این کتاب نام حدود ۵۰۰ شهر و آبادی و روستا را میآورد. اشاره به نام ۱۲۲ نفر از بزرگان سیاسی، تاریخی، دینی و اجتماعی و ۴۲ گروه و ایل و طایفه دارد.
نام و مشخصات حدود ۴۴۰ اثر تاریخی، جغرافیایی و... در آن آمده و از همه مهمتر دومین کتابی است که به طور مستند به نحوۀ ورود #تلگراف به ایران بهویژه در مناطق مرکزی و جنوبی و نحوۀ برخورد مردمان این مناطق با این پدیدۀ نوظهور دارد.
@safarvaname | سفر و نامه
#سفر_به_جنوب_ایران
#آلبرت_هوتوم_شیندلر
#حسین_مسرت
#سفرنامه_انکلیسی
#سفرنامه
#سفر_و_نامه
#مرکز_مطالعات_سفرنامه
🔸۱۶ ژوئن، زادروز ژان ته ونو، (۱۶۳۳–۱۶۶۷) جهانگرد و گیاهشناس فرانسوی
📔«سفرنامه ژان ته ونو»
(به زبان اصلی)
📌ژان ته ونو، در نوامبر ۱۶۶۳ سفر خود را به هندوستان آغاز کرد و در ۲۷ اوت ۱۶۶۴ به ایران رسید. او از راه کرمانشاه و همدان به اصفهان رفت و به مدت ۵ ماه در آنجا اقامت کرد. سپس به همراه تاورنیه و گروه آنها به شیراز، لار و بندرعباس رفته تا به هندوستان بروند.
او ۱۳ ماه در امپراتوری مغول (هند) بود و مجدداً به بندرعباس بازگشت و به شیراز رفت و در تابستان ۱۶۶۷ (۱۰۸۷ ه.ش / ۱۰۴۶ ه.ق) در اصفهان بود.
موسیو ته ونو در حادثه ای توسط گلوله مصدوم شد و در اکتبر ۱۶۶۷ به سمت تبریز حرکت کرد اما در ۲۸ نوامبر ۱۶۶۷ در شهر میانه درگذشت.
بخشهای زیادی از (نسخهٔ قدیمی و زبان اصلی) سفرنامهٔ وی درباره ایران است، که هنوز به طور مستقل منتشر نشده است.
@safarvaname | سفر و نامه
#سفرنامه_ژان_ته_ونو
#ژان_ته_ونو
#سفرنامه_فرانسوی
#سفرنامه
#سفر_و_نامه
#مرکز_مطالعات_سفرنامه