🔺 #آنجا_کسی_به_شما_چیزی_نخواهد_داد...
قال علی(علیه السلام):
ایها الناس! إنَّ الدُّنيا دارُ فَناءٍ وَالآخِرَةَ دارُ بَقاءٍ، فَخُذوا مِن مَمَرِّكُم لِمَقَرِّكُم؛
✴️ بدانيد كه #دنيا، #سراى_نيستى است و #آخرت، #سراى_ماندگارى.
پس؛ از #گذرگاهتان براى #اقامتگاهتان [توشه] برگيريد.
◻️ این چیزی نیست که انسان ها با مراجعه به #عقل و #وجدان خودشان نتوانند آن را درک کنند. این را همه می دانند که دنیا دار فناء است ولی بیان این مطلب از کسی مثل امیر المؤمنین(علیه السلام) برای این است که ما روی آن #فکر_کنیم و بر آن #ترتیب_اثر دهیم.
🔸 در یک مسافرخانه ای که یک روز، ده روز مثلاً توقف بکند، این جا وسایلتان را مرتب می کنید، منظم می کنید؛ امّا آیا مشغول رنگ آمیزی دیوارها هم می شـوید؟ اگـر گـوشه ای از این اتاق احتیاج به یک کار اساسی داشته باشـد، آن را هم انجام می دهید؟
◻️ وقتی دنیا دارِ فنا شد و توجه کردیم به این، این یک لوازمی دارد، #دلبستگی به این #مرکزِ_فنا و آنجایی که باقیماندنی نیست، طبعاً از نظر یک انسان عاقل و خردمند مردود است.
🔸 لذا می گویند بدانید! از اینجا باید گذشت، باید عبور کرد وَالآخِرَهَ دارُ بَقاءٍ. آنجایی که #منزل ماست و بناست تا #ابد_الدهر آنجا بمانیم، آن عبارت است از #آخرت؛ پس هر کاری می کنیم باید برای آن جا بکنیم. فَخُذوا مِن مَمَرِّكُم لِمَقَرِّكُم؛ از این جاده دارید عبور می کنید برای اینکه به سرمنزلی برسید که آنجا #محل_استقرار شماست.
◻️ در این راه چیزهایی هست. وسائل لازم زندگی هست که آنجا نیاز به آن دارید که اگر از بین راه و در این جاده آنها را فراهم نکردید، آنجا دستتان خالی خواهد ماند. آنجا کسی به شما چیزی نخواهد داد.
🎙 شرح حدیث از حضرت آیت الله خامنه ای مدظله العالی
📚 ۱۳۹۳/۱۰/۲۱
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
✅ @d_mr_Fereydooni
💠قسمتی از توضیحات «دکتر محمد رضافریدونی» در شرح دعای مکارم الاخلاق :
⬅️ امام در ادامه می فرمایند « وَ الْإِفْضَالِ عَلَى غَيْرِ الْمُسْتَحِقِ » یعنی به کسانی که مستحق بخشش نیستند و اهلیت اینکه مورد بخشش قرار بگیرند ندارند ؛ به آنها بخششی صورت نگیرد.
▫️اصولاً جود و بخشش به مردم، نیازمند به کمک خواستن از خداوند متعال است . در هر کاری انسان از خدای متعال باید کمک بخواهد، اما اینکه در کجا به کسی باید کمک کرد و در کجا کسی را کمک نکرد نیاز به امداد الهی و عنایت خداوندی دارد .
▫️لذا برخی از حکما فرموده اند:
« آفة الجود الخطأ بالمواضع» آفت بخشنده بودن به این است که در برخی از مواضعی صورت می گیرد که نباید صورت می گرفت . به هر حال امام علیه السلام از خداوند متعال این صفت را هم طلب می کنند و این زینت متقین را از خداود متعال خواهانند که در جایی که شخص مستحق بخشش نیست، خدا این فهم را و این درک را بدهد که بخششی صورت نگیرد چرا که اسراف و تبذیر است و در جایی که آن شخص مستحق بخشش هست به عنایت و به تفهیم خداوند متعال بخشش و عطا کردن صورت بگیرد.
✅ @d_mr_Fereydooni
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
* ┄┄┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄┄┄
💠تاریخ ادیان : «جلسه شانزدهم»
◽️یهودیت۳
🎙«دکتر محمد رضا فریدونی»
🗓۹۹/۰۳
✅ @d_mr_Fereydooni
◽️پخش زنده
جلسات دکترمحمدرضافریدونی
▫️شنبه، دوشنبه و چهارشنبه (هر هفته)
▫️بعد از اقامه نماز مغرب و عشاء
در آپارات :
https://www.aparat.com/Dr_fereydooni/live
•┈┈••✾☘️🕊☘️✾••┈┈•
در اینستاگرام :
https://www.instagram.com/Dr_fereydooni/
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘شرح دعای سیزدهم صحیفه سجادیه
🔸«دکتر محمد رضافریدونی»
#پیشنهاد_دانلود
@d_mr_Fereydooni
💠 رسول خدا حضرت محمد مصطفی صلی الله عليه و آله:
✅ مَن نَظرَ إلى ما في أيْدي النّاسِ طالَ حُزنُهُ ، و دامَ أسَفُهُ.
⬅️ هر كس چشمش به دست مردم باشد، اندوهش طولانی و افسوسش پايدار گردد.
📚 اعلام الدين: ص۲۹۴
✅ @d_mr_Fereydooni
1601786490308-mc..mp3
24.24M
🔘قرائت قسمت دوم دعای عرفه
۹۹/۷/۱۲
🔸دکتر محمد رضا فریدونی
✅ @d_mr_Fereydooni
🔺 #بانوان_مجتهده_معاصر
⏮ بانو #نصرتبیگم_امین
◻️ در سال 1265 شمسی در اصفهان چشم به جهان گشود. نَسَبَش با سیواسطه به علیبنالحسین(علیهالسلام) میرسد.
🔸 از چهارسالگی به #فراگرفتن_قرآن و از یازدهسالگی به تحصیل #زبان_عربی پرداخت. با اینکه در #پانزدهسالگی ازدواج کرد، هرگز #همسرداری و #تربیت_فرزندان، او را از #تحصیل_علم بازنداشت.
◻️ در بیستسالگی به تحصیل #فقه و #اصول، #تفسیر و #علم_حدیث پرداخت.
به زودی به #حکمت و #فلسفه و در پی آن به #عرفان روی آورد.
🔸 علیرغم تمام مشکلاتی که در آن دوران برای تحصیل #بانوان_متدین وجود داشت، در چهلسالگی به دنبال سالها تلاش شبانهروزی به اخذ درجه #اجتهاد نائل آمد.
◻️ وی از چهلسالگی تا پایان عمر به #تألیف_کتاب، #تدریس و #پاسخگویی_به_پرسشهای_دینی و #تأسیس_مؤسسات_فرهنگی مشغول بود.
🔸تأسیس #مدرسه_علمیهای به نام #مکتب_فاطمه(علیهاالسلام) که با بیش از 600 تا 1000 شاگرد، در سال 1346 آغاز به کار کرد، از دیگر کارهای مهم فرهنگی بانو امین است که در اوضاع بسیار سخت فرهنگی و سیاسی جامعه صورت گرفت و زمینه تحصیل بانوان علاقمند به آموختن #معارف_اسلامی را فراهم ساخت.
◻️ اربعین الهاشمیه، جامع الشتات، معاد یا آخرین سیر بشر، سیر و سلوک در روش اولیاء و طریق سیر سعداء، از آثار علمی و ماندگار ایشان است.
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
✅@d_mr_Fereydooni
🔷جابر بن عبدالله و #اولین_اربعین
🔷عماد الدین طبری، در کتاب «بشارة المصطفی» از قول عطیه بن سعد مینویسد:
🏴 «با جابر بن عبدالله به قصد زیارت امام حسین (علیهالسلام) حرکت کردیم، چون به کربلا رسیدیم جابر به سوی فرات رفت و غسل کرد، سپس پارچهای به کمر بست و پارچهای به دوش انداخت و عطر زد، سپس ذکرگویان به سوی قبر امام حسین(علیهالسلام) رفت. وقتی نزدیک قبر شد، گفت: دستم را بگیر و روی قبر بگذار. من دستش را روی قبر گذاشتم. جابر خود را به روی قبر انداخت و آنقدر گریه کرد که بیهوش شد. بر او آب پاشیدم تا به هوش آمد. آنگاه سه بار گفت: «ای حسین! سپس گفت: دوست پاسخ دوستش را نمیدهد؟! بعد ادامه داد: تو چگونه جواب دهی در حالی که رگهای گردنت را بریدند و بین سر و بدنت جدایی انداختند.
گواهی میدهم که تو فرزند خاتم پیامبران و پسر سرور مؤمنان و همپیمان تقوا و از نسل هدایت و پنجمین نفر از اصحاب کسایی؛
🏴 فرزند سرور نقیبان و پسر فاطمه(علیهاالسلام) سرور زنانی و چرا چنین نباشی که سالار پیامبران با دست خویش غذایت داده و در دامان متقین تربیت شدهای و از سینه ی ایمان شیر خوردهای و از دامان اسلام برآمدهای. خوشا به حالت در حیات و ممات. اما دل مؤمنان در فراق تو ناخرسند است و شک ندارد که آنچه بر تو گذشت، خیر بوده است. سلام و خشنودی خدا بر تو باد. شهادت میدهم که تو همان راهی را رفتی که برادرت یحیی بن زکریا پیمود.»
🏴 آنگاه نگاهی به اطراف قبر افکند و گفت:
«سلام بر شما ای جانهای پاک که در آستان حسين(علیهالسلام) فرود آمدید. گواهی میدهم که شما نماز را بر پا داشته و زکات پرداختید، امربهمعروف و نهی از منکر کردید و با ملحدان جهاد نمودید و خدا را پرستیدید تا آنکه مرگ شما را فرارسید. سوگند به خدایی که محمد(صلیاللهعلیهوآله) را بهحق فرستاد، ما در راهی که رفتید، شریک شماییم».
🏴 عطیه میگوید: «به جابر گفتم: چگونه با آنان شریکیم درحالیکه نه با آنان دشتی پیمودیم و نه از بلندی و کوه بالا رفتیم و نه شمشیر زدیم، اما اینان سر از پیکرهایشان جدا شد، فرزندانشان یتیم گشتند و همسرانشان بیوه شدند؟!».
🏴 جابر در پاسخ عطیه گفت:
«ای عطیه! از حبیبم رسول خدا(صلیالله علیهوآله) شنیدم که میفرمود: هر کس گروهی را دوست دارد در عمل آنان شریک است. سوگند به آنکه محمد(صلیاللهعلیهوآله) را بهحق به پیامبری فرستاد نیت من و نیت یارانم همان است که حسين(علیهالسلام) و اصحابش داشتند
🏴 و گفت:
منرا بهسوی خانههای کوفیان ببر. چون مقداری راه رفتیم، به من گفت:
ای عطیه! گمان نمیکنم که پس از این سفر تو را ببینم پس به تو وصیت میکنم محبین خاندان محمد(صلیاللهعلیهوآله) را دوست بدار تا وقتی در دوستی باقی است، دشمن خاندان محمد(صلیالله علیهوآله) را تا زمانی که دشمن است، دشمن بدار، هرچند اهل نماز و روزه بسیار باشد. با دوستدار آل محمد(علیهمالسلام) مدارا کن، هرچند به سبب گناهانش بلغزد، اما گام دیگرش با محبت این خاندان ثابت میماند که دوستدار آل محمد(علیهمالسلام) به بهشت میرود و دشمنانشان به دوزخ».
📚 بشارة المصطفى لشيعة المرتضى، عماد الدين طبرى، ناشر: المكتبة الحيدرية، چاپ دوم، نجف اشرف، 1383ق، ص74-75
✅ @d_mr_Fereydooni
🔘فرازی از زیارت اربعین :
《 بَذَلَ مُهْجَتَهُ فِیكَ لِیسْتَنْقِذَ عِبَادَكَ مِنَ الْجَهَالَةِ وَ حَیرَةِ الضَّلالَةِ 》
◇ امام حسین علیه السلام جان خویش را در راه تو فدا ساخت تا بندگانت را از نادانی و سرگردانی و گمراهی نجات بخشد.
🔸چنان که فرمودند:
ألاَ تَرَونَ أنَّ الحَقَّ لا يُعمَلُ بهِ ، و أنَّ الباطِلَ لا يُتَناهى عَنهُ
✅@d_mr_Fereydooni
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘#ویدئو_کلیپ ازتصاویر زیبای حرم مطهر آقا اباعبدالله الحسین (علیه السلام) و قرائت فراز هایی از زیارت #اربعین
🎙دکتر محمد رضافریدونی
✅ @d_mr_Fereydooni